Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Evet, mutluluk nedir?

İçimizdeki “BEN” in bir ömür boyu peşinde koştuğu şey. Kişiye göre değişiyor birçok şey gibi. Halinden memnun olmayı anlıyorum ben mutlu olmaktan. İnsan ne zaman halinden memnun olur? Ya da gerçekten halinden memnun olan insanlar var mı?

“Cehalet mutluluktur!”

Öylemi gerçekten? Hâlbuki bilmek için uğraşan insanların hedefi sonsuz mutluluğa ulaşmaktır. Yoksa neden “bilmek” zahmetine katlansınlar ki? Kolay bir şey mi sanki bir şeyleri öğrenmeye çalışmak, okumak, araştırmak?

Gerçi herkes bilgiye aynı sebepten ulaşmak istemiyor. Bilgiye saygı duyan, onun vakar ve sessizliğinin bir parçası olmak isteyen insanlar olduğu gibi, bilginin kürküyle caka satmaya çalışan insanlarda var. Böyle insanlar için bilgi sadece yüktür evet, çünkü onlar bildiği şeyin ne anlama geldiğini bilmezler.

Üzerine giydiği kıyafetin dokuma kalitesine dair bildikleri şeyler, sadece bunu bilmeyenlerin gözünde kendilerini değerli hissetmelerini sağlamaya yarar hâlbuki bu gözlem insanlığa saygı duymalarını sağlamalıdır. Çünkü insanlığın her adımında bin bir emek vardır. Dünyada incecik ipler elde eden, bu ipleri kalitelerine göre ayıran, sonra onları birbiri içine geçirip kumaşlar dokuyan ve türlü türlü renklerle süsleyen kaç canlı vardır?

Ama bu tip insanlar için önemli olan bu değildir. Onlar için önemli olan içlerindeki “BEN” in nasıl kendisini daha iyi hissedeceğidir.
Kendimi soyutlamıyorum yazdıklarımdan. İçimdeki “BEN” in aktivitesine bağlı ne hissedeceğim.

Mutlu olan insanlar;

Hallerinden memnunlar yani, ya da öyle görünüyorlar. Bence mutluluk kişinin mutlu olabilmekte ne kadar bağımsız olduğuyla alakalı bir olgudur. Mutluluğunuzun kaynağı sizi bağımsız kılmalı ve özgürleştirmelidir. Mutlu olmak için tutunduğumuz şeyler zamanla bizi kendilerine esir ediyorlarsa, onların yokluğunda acı duyuyorsak, yada onların varlığı farklı bakımlardan birçok şey götürüyorsa bizden acaba gerçekten mutlu muyuzdur?

Sevgiler…

Son düzenleme:
merhaba bayanlar bende bugün evde takılıyorum zaten kızın okulu Sarıyerde olduğu için kar tatili yapmışlar.bende İstanbul trafiğinde yollard rezil olmayayım dedim.neyse edeyim bugün de gözlerim çok ağrıyor. dün çok batma oldu. biraz ilaç damlattım ama kitap okusammı bilemedim. bilgisayarda çok yoruyor gerçi.

size iyi okumalar.

çok geçmiş olsun :26:
Migren fecidir çeken bilir.
Ben de gribin feci etkisindeyim ağzım-burnum hep yara oldu.
sana da geçmiş olsun.

geçen sene ben de içtim mecburen antibiyotik istemeye istemeye... idrar yolları enfeksiyonu için...

Geçmiş olsun canım. Annemdede var malesef. Kantaron çayı falan içsen iyi gelir mi acaba? Geçmesede hafifler belki...
unutmazsam alırım. sağ ol.

Her ne kadar antibiyotik kullanımına karşı olsamda ilaçlarımı aldım umarım iyi gelir.

Söylediğini mutlaka deneyeceğim ama böyle giderse maydonozun suyunu içmekten ziyade demetini yemem gerekecek ...
maydanoz suyunu dene gerçekten. saplarını kaynat ve iç. zorlanırsan içerken birkaç damla limon SIK!

Nasıl buldun? Bende almayı düşünüyorum. Gerçi listem her geçen gün kabarıyor ama ...
ben de almayı düşünüyorum ve benim de listem her geçen gün kabarıyor...

bu migren insanın çalışmasını, düşünmesini vs de etkiliyor. çalışırken çok daha zor. keşke evde olsam şu anda...

Son düzenleme:
slm bilgecanlar bikaç gündür kitabımı okuyamadım ama bu sabah 20 sayfacık okudum bebişimi uyutuncada okumayı düşünüyorum. bu aralar farmvilleye yeniden başladım yaffff

bu kitabı ben de okumalıyım en kısa zamanda yanılmıyorsam Floransa'da geçiyormuş
mayıs sonu tatil planımız var eşim mutlaka oku bilgi edin dedi evde duruyo kitap araya sıkıştırmam lazım

evet orada geçiyor oo çok güzel bi plan o zaman sen. davinci demons da izle bak medicileri falan anlatıyor ilk sezonu yayınlandı şimdilik 8 bölüm falan ben çok sevmiştim

evet orada geçiyor oo çok güzel bi plan o zaman sen. davinci demons da izle bak medicileri falan anlatıyor ilk sezonu yayınlandı şimdilik 8 bölüm falan ben çok sevmiştim

melekler ve şeytanları da okucam o da Roma'da geçiyomuş
filmini izlemiştim dizi izlemeyi de çok severiz eşime söyleyeyim izleyelim biz onu

ALLAH kavuştursun. mesafe çok zor.. heleki çok sevip özleyince..
bu arada bende izmitenim :)

amin canım izmitin neresinden ben değirmenderedeyim
Allah kavuştursun , bi an evvel izdivaç haberini paylaşırsın inşallah :123: :119:
amin inşallah inşallah yaza düşünüyoruz ama uzayabilir de nolur uzamasın artık

kızlar bu arada su formasyon belasından o kadar canım sıkıldı ki...75 notumu 65e düşürdüler ünv yüzünden magdur etti ünimiz bizi..bu sene cok ümitliydim ama notum düştüğü için şansım kalmadı.

bu arada kitabım güzel gidiyor zevkli 120lerdeyim

neden düşmüş puanın canım:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…