Hayırlı olsun canım çoksevindim
Ben de biliyorsun bür türlü çalışamıyordum istek yoktu, özel sektörde işe girdiğimde çalışmam gerektiğini anladım ben de işten çıktım 5 gün oluyor sanırım, kafam daha rahat çalışıyorum evde..
inşallah sen de bir an önce düzenini kurar güzel güzelçalışmaya başlarsın canım benim
Amin canım Allah hepimizin gönlüne göre versin
Nodüllerin ne alemde benim kontrole gitmemgerek aslında :26:
Git tabii ki benim cuma gününe randevum var, ultrason çekilecek.. (;
Sakın ihmal etme sen de canım..
Ben de birkaç ay çalışıp çıkabilirim..
Biraz nakit biriktireyim de..
Nişanlıyım ama çeyiz falan yok ortada malum..
Hayırlısı bakalım..
İnsan işe girince olması gerektiği yeri daha iyi idrak ediyor.. (;
Bu tür deneyimler kesinlikle gerekli..
canım senin nerende nodül var? ben tiroit için gittim kan falan aldılar ultrason cektiler.yrn doktora götürcem sonucları...umarım kötü bir şey cıkmaz hçbirimizden cok korkuyorum ben
Canım öncelikle sakin ol, korkulacak birşey değil bu nodül.. (;
Sadece dikkat gerektiriyor, yani düzenli muayene..
6 ayda bir ultrason çekiliyorum, tahlil yaptırıyorum o kadar.. (;
Tiroid nodülüm var bu arada, epeyce de fazlalar..
Yaşadığım stres sıkıntı çoğalttı hep ama ameliyat gerektirecek büyüklükte değiller..
4 senedir filan başımda bu iş, o sebepten gönlünü ferah tut, Allah`ın izniyle birşey olmaz..
Stres sıkıntı yapma, uzak dur bunlardan yeter..
Tabi söylemesi kolay ama uygulaması pek kolay değil..
Git tabii ki benim cuma gününe randevum var, ultrason çekilecek.. (;
Sakın ihmal etme sen de canım..
Ben de birkaç ay çalışıp çıkabilirim..
Biraz nakit biriktireyim de..
Nişanlıyım ama çeyiz falan yok ortada malum..
Hayırlısı bakalım..
İnsan işe girince olması gerektiği yeri daha iyi idrak ediyor.. (;
Bu tür deneyimler kesinlikle gerekli..
Canım öncelikle sağlıkla ilgili bilgileri netten öğrenmeye kalkma derim doktor bi ablam var yüzde 90 ı çöp bilgi diyor haklı daya ne cok kişide varmıs Allah cıkardı seni karsıma.Biyopsi yaptırdın mı sen canım.. benim ultrason sonuclarında nodül yazmıyor aslında tiroidit? diyor silik konturlu bilmem ne alanlar diyor yanında da yalancı nodüler falan? yazıyor.nodül olsa direk yazardeğil mi?Ya nodülün kötü huylu olma olasılıgı falan varmıs ya cok korkuyorum günlerdir bildiğin depresyondayım kanser oldum diye düşünüyorumNette okudukça kafayı yiycem yaa bir sürü şeyler söylüyorlar..İnşallah hepsi geçer canım sağlığımıza kavuşuruz
Gidicem canım büyüme falan yoktur inşallah bakalım tahlil de. yapar ilaç kullanacak kıvama gelmemişimdir inşallahBen de randevu alayım bari cumaya kalabalık olmaz hastane :)
Canım öncelikle sağlıkla ilgili bilgileri netten öğrenmeye kalkma derim doktor bi ablam var yüzde 90 ı çöp bilgi diyor haklı da
Tiroidit olup olmama ihtimalini araştırıyorlar ondan yanına da soru işareti koymuştur doktorun, iltihaplanma söz konusu mu diye karar vericek tahlil sonuçlarına göre.. nodül sıkıntı yaratmasın canım biyopsi falan çok çok ilerki aşamadaki hastalar için. Benim annem 2006 dan beri nodülleriyle yaşıyor çok şükür bi sıkıntısı yok sadece hormonun çalışmasını etkiledikleri için ilaç kullanıyor sabah aç karnına alıyorsun dozajı doktor, hormonun yavaş ya da hızlı çalışma durumuna göreayarlıyor. Korkacak birşey yok stresyapmacanım
ya ne cok kişide varmıs Allah cıkardı seni karsıma.Biyopsi yaptırdın mı sen canım.. benim ultrason sonuclarında nodül yazmıyor aslında tiroidit? diyor silik konturlu bilmem ne alanlar diyor yanında da yalancı nodüler falan? yazıyor.nodül olsa direk yazardeğil mi?Ya nodülün kötü huylu olma olasılıgı falan varmıs ya cok korkuyorum günlerdir bildiğin depresyondayım kanser oldum diye düşünüyorumNette okudukça kafayı yiycem yaa bir sürü şeyler söylüyorlar..İnşallah hepsi geçer canım sağlığımıza kavuşuruz
Gidicem canım büyüme falan yoktur inşallah bakalım tahlil de. yapar ilaç kullanacak kıvama gelmemişimdir inşallahBen de randevu alayım bari cumaya kalabalık olmaz hastane :)
sağol canımm ya insan dayanamıyor bakıyor nete işte.orda da biyopsi vs diyor iyice korktum..hormonum yavas çalışıyormus ondan gittim zaten ultrason istedi cektirdim yarın sabah göstercem bakalım umarım kötü şeyler cıkmamıştır.ben ilaçlı tedaviye razıyım biyopsi ve kanser olma düşüncesi cok korkutuyor beni..
Ya canım saçmalamaa, neden buna kafana göre hüküm veriyorsun ki??
Allah`ın izniyle temiz çıkar, içini ferah tut..
Ben biyopsi oldum evet ama biz istedik bunu, tedbir amaçlı, içimiz rahat etsin diye..
Tahlil sonuçlarında nodüler alan vs falan da yazar, her ultrason doktoru aynı durumu aynı cümleyle yazmıyor, ünideyken tahlillerimi ultrasonumu yaptırıp İstanbuldaki doktoruma gönderiyordum, oradan biliyorum..
Lütfen vesveselenme, kötü şeylere yorma..
Nodül birçok insanda var..
Senin şikayetin nedir, ne gibi sorunlar yaşıyorsun bu arada canım?
Ya da sorun yaşıyor musun nodül kaynaklı?
İnşAllah canım..
İhmal etme, sıkıntısız bir durum ama yine de tedbiri elden bırakmamak gerek..
Canım şu kötü düşünceleri kafandan at öncelikle
Tamam işte zaten tiroidin iki ilacı var birbirinin alternatifi birinden birini vericek doktor sana sabahları aç karnına alıcaksın yarım saat kırk beş dk sonrasında da istediğini ye iç :)
Benim de iki tane nodülüm var 6 aydır çok şükür ne kanser oldum ne de biyopsi yapıldı. Bak cuma günü yine gidicem doktora büyüme var mı hormonun çalışmasını etkiliyor mu ona baktırıcam
inşallah temiz cıkar canım..ben adet düzensizliği için gitmiştim tiroit bezlerim az çalışıyormus o cıktı.götürdüm doktora işte ultrason cekti.ultrasonda da öyle yazıyor.ya annem kanserden vefat etti.ondan sonra böle her hastalık kansere dönüşecekmiş her şey öyle olacakmış gibi hissediyorum.bu yüzden cok korkuyorum.:2:
Öncelikle başın sağ olsun canım çok üzüldüm, Allah mekanını cennet etsin..
Allah`ın izniyle kötü birşey çıkacağını sanmıyorum ben, zaman zaman tiroidler çok hızlı çalışabilir, çok yavaş çalışabilir, değişebilir yani psikolojik durumuna göre..
Bu tiroid o kadar mühim o kadar hassas birşey ki..
İnsan psikolojisinden hemen etkileniyor..
Misal insan ağlayacağı zaman kendisini tuttuğunda boğazı düğünleniyor değil mi?
Peki neden?
Tiroid kitleniyor, ne yapsam diye..
Duyguları dışa vurup rahatlasa mı, kendisini sıkıp ağlamanı engellese mi diye..
Bak, tiroidin en en en büyük ilacı iyi psikoloji, sağlam moral..
Hiçbir şey sağlığından mühim değil, önüne gelen hiçbir şeyde canını sıkma, Allah can sağlığı verdiği müddetçe her sorun çözülüyor, her problem halloluyor..
Yeter ki kafanı rahat tut..
Hem regl dönemleri de stresten çok etkilenmez mi zaten?
Kendini stresten uzak tut, kendini iyi hissettirecek şeylerle ilgilen..
Mutlu ol, güzel yaşa..:13:
sağol canım aminn...inşallah her şey yoluna girer.şu sıralar moralim cok bozuktu zaten dünyevi şeyler yüzünden.İyi sonuclar cıksın da daha bir rahatlayayım inşallahhh
ya ne cok kişide varmıs Allah cıkardı seni karsıma.Biyopsi yaptırdın mı sen canım.. benim ultrason sonuclarında nodül yazmıyor aslında tiroidit? diyor silik konturlu bilmem ne alanlar diyor yanında da yalancı nodüler falan? yazıyor.nodül olsa direk yazardeğil mi?Ya nodülün kötü huylu olma olasılıgı falan varmıs ya cok korkuyorum günlerdir bildiğin depresyondayım kanser oldum diye düşünüyorumNette okudukça kafayı yiycem yaa bir sürü şeyler söylüyorlar..İnşallah hepsi geçer canım sağlığımıza kavuşuruz
araştıracağım o kürüşu tedaviye bir başlayalım ilacı falan da kesin kullancam zaten
Rahatlarsın tabii ki..
Bu arada cevizle yapılan bir kür vardı, onu araştırabilirsin..
Ben de yapacağım canım..
21 gün suda bekletiliyor filan, nette araştır..
İyi sonuç vermiş birçok hastada..
Tabi ilacının vs yanında ek olarak yapacaksın, yani doktorun ilaç verirse kullanmazlık etme.. (;
Canım bende de tiroit az çalışıyor.
Tiroidit yazıyordu benim sonucumda da.
Doktor bana hashimato hastasısın yani tiroidinn az çalışıyor dedi.
İlaç kullandım, bir ay sonra gittim normal düzeye inmiş değerlerim.
Artık 3 ayda bir gidiyorum. Yine gidicem önümüzdeki hafta.
Hiç korkma boşuna. Allaha şükür ilacı var. Ve ilacı kullandığın sürece hayatını normal bir şekilde sürdürürsün..
Nette yazılanlara takılma, her şey yazıyor oralarda.
Sen doktoruna kulak ver. İnan güzel olacak her şey:)
allah allah neden öyle oluyormus ki enteresan valla.Benim rahatsızlığın bir de şöyle ilginç bir yanı var; hormonlarım tamamen normal ama bünye nodül üretiyor, neyi takıyorsam o kadar..
allah allah neden öyle oluyormus ki enteresan valla.
Üniversite yedi bitirdi canım beni, her yıla 1 tane nodül düşecek şekilde toplam 4 nodülle 2o12`de mezun oldum..
Sonra da boşluk sıkıntı vs..
Bazı insanlar çok hassas oluyor..
Misal çevremdekilere göre hatta özellikle aileme göre ben hiçbir şeyi takmayan umursamaz bir tipim..
Ama işin aslını bir de bana sorun..
Cevabı nodüllerim..
O sebepten takmamaya, boşvermeye çalışıyorum herşeyi..
Kendime yapıyorum çünkü..
Sende birşey takmamaya çalış canım, sıkıntı etme hiçbir şeyi..
anladım canım yani her şey moral ve psikolojiden geciyor.ama insan da içine dur diyemiyor ya ben de istiyorum takmamak rahat insanlara bayılıyorum valla hiç öyle olamadım..dediğin gibi kendimize yapıyoruz taktıkca üzüldükçe.değişen bir şey de olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?