Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

bende biraz temızlık yaptım

aynı kitabı okuyoruz desene
8.sayfadayım

evet, dün fark ettim, kitaplar denk geldi. ben gecikmeli başlıyorum kitaba... son kitabım çok oyaladı beni (

kitabın girişindeki Balzac ve Tahsin Yücel bilgilerini ve Yücel' in yazdığı 'sunuş' bölümünü bitirdim sadece. toplamları 3 sayfa eder ama sf 18 e gelmişim bile
toplamı 328 sayfa görünüyor bende... (Can Yay.)
Aylık hedefimin gerisindeyim şu an ama hepsini bitireceğim.

çıkıyorum şimdi, görüşmek üzere...

ben de seninle aynı durumdayım. burada büyük harf ile başlamaya dikkat etmiyorum. çünkü birisi forumlarda böyle olması gerek demişti. büyük harf olmamalıymış.

onun dışında da işte düzgün yazmaya çalışıyorum ama devrik cümle oluyor ya da gözden kaçan bir şey oluyor... dört dörtlük değilim maalesef!

Hobbit ile başlayan Yüzüklerin Efendisi yolcuğum maalesef son bulmuştur,nihayet uzun uzun yorumlama aşamasına ulaşmış bulunuyorum. Öncelikle filmleri izlediğim detayını da vereyim.

Mutlaka okumuşsunuzdur bir yerlerde:''Dünya ikiye bölünmüştür, denir Tolkienın yapıtı söz konusu olduğunda: Yüzüklerin
Efendisini okumuş olanlar ve okuyacak olanlar.''

Bu kadar doğru ifade edilir duygularım sanırım,fantastik edebiyatın babası Tolkien'i okumuş olmakla artık gurur duyabilirim.

Kurguya dayalı günümüz kitaplarında gördüğünüz o çiğ anlatımlardan uzak,dolu tasvirler,muazzam bir hayalgücü ve zekice bir kurgu.

Tolkien hiçbir zaman bitirememiş Orta Dünya edebiyatını,nasıl inanılmaz bir şeydir ki bir dünyayı zihninde yaratmak,ırklar oluşturmak onların tarihlerini yazmak üstelik üşenmemek ve diller oluşturmak hatta yer yer kendi dillerine has ağızlar yapmak, ingilizce bilsem de orjinal okusam dedim ama çevirmenlerimiz de iyi iş başarmış onları da ayrı tebrik ediyorum.

Ne desem bilemiyorum aslında,derinden etkilendim,şiddetle seriyi tavsiye ederim.

Tolkien'e ne kadar hayran kalsam az geliyor.

tebrıkler:79::87::119::118:

aşkın gözyaşları 1
sayfa 52 deyim.bana göre kitap çok ağır ilerliyor.umarım öbür sayfalar da hızlanır.

Son düzenleme:
Surrender gelince mesajımı beğenir misin yeni kitaplarım için hedef belirleyelim,malum okul açılıyor okuyacağım kitap ağır olduğundan daha hafif alternatif bir kitap daha okuyacağım yanında.

Zaten buradaymışsın

J.R.R.Tolkien-Silmarillion sözlük kısmı hariç kitap 621 sayfa

Marlo Morgan-Bir Çift Yürek

işte sıradaki ikili,senden süre bekliyorum bu akşamı da dahil edebiliriz başlayacağım çünkü.

bu kadar sayfa sayısına kendıme olsa 1 ay verırdım
ama sen tatılde olduğun için kısa sürede bıtıreceksın emınım :)
10 gün verıyorum sana
ya da, 4 gün mü istersin

Son düzenleme:
bu kadar sayfa sayısına kendıme olsa 1 ay verırdım
ama sen tatılde olduğun için kısa sürede bıtıreceksın emınım :)
10 gün verıyorum sana

Pazartesi okula başlıyorum ama yeştiremeyeceğimi düşünürsem zaten ek süre mutlaka isterim. Silmarillion oldukça ağır bir kitaptır, o yüzden ben de kendimden emin değilim. Başka kitap olsa rahatlıkla 10 gün yeter derdim ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…