bende biraz temızlık yaptım
aynı kitabı okuyoruz desene
8.sayfadayım
ben de seninle aynı durumdayım. burada büyük harf ile başlamaya dikkat etmiyorum. çünkü birisi forumlarda böyle olması gerek demişti. büyük harf olmamalıymış.öğretmenim canım, branşım matematik. Türkçe' yi seven biriyim sadece. doğru kullanmaya çalışıyorum ama yine de yaptığım hatalar oluyor.
forumda yazarken cümle başında büyük harf kullanmak çok zor geliyor. devrik cümlelerimi de saymazsak, dikkat etmeye çalışıyorum
mütevazıyı lisedeyken öğrenmiştim, o zamandan beri dikkat ederim.
Hobbit ile başlayan Yüzüklerin Efendisi yolcuğum maalesef son bulmuştur,nihayet uzun uzun yorumlama aşamasına ulaşmış bulunuyorum. Öncelikle filmleri izlediğim detayını da vereyim.
Mutlaka okumuşsunuzdur bir yerlerde:''Dünya ikiye bölünmüştür, denir Tolkienın yapıtı söz konusu olduğunda: Yüzüklerin
Efendisini okumuş olanlar ve okuyacak olanlar.''
Bu kadar doğru ifade edilir duygularım sanırım,fantastik edebiyatın babası Tolkien'i okumuş olmakla artık gurur duyabilirim.
Kurguya dayalı günümüz kitaplarında gördüğünüz o çiğ anlatımlardan uzak,dolu tasvirler,muazzam bir hayalgücü ve zekice bir kurgu.
Tolkien hiçbir zaman bitirememiş Orta Dünya edebiyatını,nasıl inanılmaz bir şeydir ki bir dünyayı zihninde yaratmak,ırklar oluşturmak onların tarihlerini yazmak üstelik üşenmemek ve diller oluşturmak hatta yer yer kendi dillerine has ağızlar yapmak, ingilizce bilsem de orjinal okusam dedim ama çevirmenlerimiz de iyi iş başarmış onları da ayrı tebrik ediyorum.
Ne desem bilemiyorum aslında,derinden etkilendim,şiddetle seriyi tavsiye ederim.
Tolkien'e ne kadar hayran kalsam az geliyor.
tebrıkler:79::87::119::118:
Yönetici-okuyucu Surrender neredeyse kitabı bir dha okuyacağım o kadar alışmıştım ki
Zaten buradaymışsın
J.R.R.Tolkien-Silmarillion sözlük kısmı hariç kitap 621 sayfa
Marlo Morgan-Bir Çift Yürek
işte sıradaki ikili,senden süre bekliyorum bu akşamı da dahil edebiliriz başlayacağım çünkü.
bu kadar sayfa sayısına kendıme olsa 1 ay verırdım
ama sen tatılde olduğun için kısa sürede bıtıreceksın emınım :)
10 gün verıyorum sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?