Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

ben sana 15 gün süre vereyım, rahat rahat oku
zaten fazla süre verınce çok kısa sürede bıtıyor

listemızı bir deftere yazdım ve bugun konumuza gelenlerın ısmının yanına tik attım
bakalım kimler gelmiyor

Herkese hayırlı akşamlar diliyorummm.Dün toplam 90 sayfa okuyabildim son 130 sayfam kaldı vee çok beğendiğim bir kısmı hemen yazmak istiyorum:

''Bizzat gözlemlerimize nazaran hayal gücümüzü etkileyen tehlikeler , bizim açımızdan çok daha korkutucu olur.Karşımızda avaz avaz bağıran değil ama sakin bir sesle öfkesini aktaran adam bizim kanımızı dondurur''

sanırım bu cümlenin harfi harfine katılıyorum , bilmiyorum benim gibi düşünen var mıdır?

kitabımı bir solukta bıtırdım:119::119::119:
namık kemal-gülnihal :)

ben severek okudum, tavsiye ederim

surrender merhaba ; yeni listemiz hayırlı uğurlu olsun ellerine sağlık
Bu gün arkadaşıma gittim ondan birkaç kitap tabiri yerindeyse çaldım ve içlerinde gülnihal vardı sen aklıma geldin onu da aldım hemen
tek nefeste okudun sanırım 8 gün vermiştin kendine ne güzel erken bitmiş şevklendim :119: :119: :116: :116:

bir gecede bitirdim :) saol okuyucu bnnu
ayy ıyıkı bana gelmedın

Kitabım bitti.

Notre Dame'ın Kamburu'na geçiyorum. 487 sayfa. Kaç gün Surrender? :26: Yaa biraz daha fazla olsun okul açılıyor. 33 kredi ders alıyorum. :18:

Selam okuyucu arkadaşlar
Spordan yeni geldim, yoruldumm pc başından kalkınca kitabıma devam edeceğim ama

tebrıkler
23 gün veriyorum sana

Ohh nasıl hafifledim anlatamam. Süper.

İlgimi çeken yerlerden alıntılarım(Çok yer işaretledim de yazmak zor oluyor yahu):

"-Kimdi bunlar Hikmet Bey?
...
-Ameleler, efendim.
Mehpare Hanım amelenin ne demek olduğunu tam bilmiyordu.
-Yani kayıkçılar, uşaklar, arabacılar falan mı?
-Bunlar fabrikada çalışıyorlar Mehpare Hanım. Mehpare Hanım o güne kadar İstanbul'da fabrika diye bir sözcik hiç duymamıştı.
-Ne yapıyorlar fabrikada?
-Her şey yaparlar... Kumaş dokuyorlar, alet edevat yapıyorlar...."

"(padişah)-Burada da entrikadan başka ne var doktor? Sarayımızda bile casuslar cirit atıyor, paşaların her biri bir başka devletin adamı, ağırlıklarınca altın alırlar o devletlerden; kimi İngiliz'e yanaşmış kimi Alman'a kimi Rus'a; ben bunları bilmez miyim, bilirim, uçan kuştan haberim var ama ses çıkarmam; paşa dediğin kesesi dolgun olursa sadık olur, parayı İngiliz'den alır ama ben onu vazifeden atsam İngiliz'den zırnık alamayacağını bilir; onun için parayı İngiliz'den alır ama bana sadık olur."

Fotoğraf icadı Osmanlı'ya gelir, padişah:"-Hata mı ettik acaba doktor bu gavur icadını memlekete sokmakla...
-Ne yapabilirler ki padişahım...
...
-Ya benim de suretimi çıkartırlarsa... Hay Allah, bak hiç aklıma gelmemişti, yasak mı etsek acaba... En iyisi saraya sokmayı yasak etmek, evet, tamam, benim suretimi çıkartmalarını yasak ettireceğim, onun bunun elinde dolaşacak suretim, Allah'ın bana verdiği suret kul tayfasının elinde geziyor, düşünebiliyor musun?"

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…