Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Selam kızlar
Yedinci gün çok güzel gidiyor sanırım ana karakteri buldum​

Merhaba bilgeler,

Ugo Foscolo__Jacopo Ortis'in Son Mektupları bitti.

Foscolo, Aydınlanma Çağı'ndan Romantizm dönemine geçişin yaşandığı anların yazarı, şairidir ve bu geçiş döneminin bunalımı derinlemesine hissetmiş ve eserlerine yansıtmıştır.
Bu kitabında da ölüm, mezar, ölümsüzlük gibi kavramlara çok yer vermiştir.

Yazar, Karakteri Ortis'in İtalya işgali yaşanırken neler hissettiği, sürgün hayatı yaşamak zorunda kaldığı ve bu sırada yaşadığı imkansız aşkını arkadaşı Lorenzo'ya mektup yazarak anlatmasını işlemiş.

Okuyucu Bilge Filozof buradan şunu çıkardı: Eşinle liseden beri tanışıyorsunuz! Yoksa aynı lisede miydiniz?
Ne güzel, dedi okuyucu. İmrendi birden. Yazara sonsuz mutluluklar diledi.

Cengiz aşkın da Edebiyat Öğretmeninden kaynaklanıyor demek ki...

Obiviyante, sohbete gel okumasan bile... Oğlundan sebep fırsatın olmuyor biliyoruz.

Merhaba bilgeler,

Ugo Foscolo__Jacopo Ortis'in Son Mektupları bitti.

merhaba bilgelerim

giz bilerek alıntıladım canım seni Az bitti yorumumu bekliyordun neokurda var mısın bilmiyorum ama oradaki incelememi paylaşıyorum, hepinize tavsiye ederim kızlar

"okuduğum beşinci ve tartışmasız en muhteşem Hakan Günday kitabıydı. kitabın ilk sayfalarında Derdâ oldum, ortasında Derda oldum. bazı yerlerinde bu acıların gerçekten çok da uzak olmayan yerlerde yaşandığı "tokat gibi" suratıma çarpınca kendimi suçlu hissettim. çok az kitabı uykumda bile düşünürüm ve bu onlardan biri oldu. eğer herkesin gözünü yummayı tercih ettiği bir sürü şiddetle ve kendinizle yüzleşmeye cesaretiniz yoksa boşuna başlamayın derim.
son dönem Türk Edebiyatı'nda hatta Dünya Edebiyatı'nda okuduğum en kusursuz kitap."

Yokum canım orada. Çok teşekkür ettim bu güzel yorumun için. Listeme ekledim, en kısa zamanda alacağım.

Bende alınacaklar listeme ekledim.
Çok etkileyici bir yorum olmuş merak etmedim değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…