Tolstoy ve bir sürü yazar-düşünür kendi hayatlarında dini sorguladıkları için bunun yansıması eserlerinde mutlaka vardır. Ancak okumak bence sorgulamak değildir, sonuçta öznel bir görüş bildiren yazınsal bir eser. bence bir yazarın bir eserini yazarın kişiliğine ya da yaşamdaki tercihlerine göre okumamazlık yapmamak gerek. belli ki seni o kitaba çeken bir şey var. okumak istiyorsan oku, sorgulayan sen olmayacakın sadece onun düşüncelerini okuyacaksın :)
Sahilde Kafka bittiHaruki Murakami'nin okuduğum 4.kitabı sanırım ve bundan sonra tüm kitaplarını mükemmelliğinden şüphe duymadan okurum
başarabilirsem sıradaki kitabım Böyle Dedi Zerdüşt
Aslında ben hiç öyle düşünmüyorum, Sonuçta okuduklarımız bir şekilde bizi etkiliyor, Din ise soyut bir kavram tamamen insanın inancı ile kuvvetleniyor...
Ben bazen kendi içimde bile sorgularım inancımı bir yerde dur derim kendime daha fazlası zarar çünkü.. Somut olarak görmeden duymadan inanmak gerekiyor çünkü...
Aslında doğrudan kitaba karşı bir ilgim merakım yok topluca almıştım uzun zaman önce klasikleri buda onlardan biri ama hep altlara bıraktım okumayı....
Aynı yazarın İtitraflarım'ı okudunuz mu bilmem son ana kadar hep dini inancı maddi güçsüzlüğe bağlıyor ve eğer "tutunacak bir dalınız yoksa inanç en büyük varlıktır" demeye getiriyor aslında... Tolstoy ise asil bir aileden geliyor ve yaşamının çoğu ciddi boşlukta (belki de mutsuzlukla) geçiyor....
Aslında bu yazdıklarım kurar ihlali oluşturur mu bilemiyorum (din ile ilgili olduğundan) başka bir başlıktamıydı emin değilim böyle bir kısıt vardı çünkü eğer öyleyse lütfen silinsin mesajım bu yüzden ceza almak istemem.. Bölüm kurallarına baktım ama aksi bir kural görmedim...
inancın okunanlarla sarsılacağını pek sanmıyorum. sadece onun o yazarın kişisel görüşü olduğunu kanıksayarak okumak gerek. bi inanç (din veya başka bir şeye karşı olan inanç olarak düşünülebilir bu) herhangi birinin düşüncelerini okuyunca-duyunca sarsılıyorsa gücünü sorgulamak gerek. çok bu tarz şeylere takılmamak gerek.
eğer etkileneceğini düşünüyorsan okumanı tavsiye etmem tabii senin içsel huzurun için. sonuç itibariyle yazarın tarzını ve inancını biliyorsun. bunun senin ruhunu rahatsız edeceği düşüncesindeysen bulaşma derim sevgili arkadaşım.
din yoktur diyen bir adamın sırf kitabı için din vardır diyeceğini sanmıyorum. bunu anlatmaya çalıştım inanç sarsılma mevzusunu sen açtın. benim umrumda değil kimsenin inancı.Teşekkür ediyorum cevapların için öncelikle.. Bir başkasının görüşüyle tabi ki sarsılmaz inanç benim anlatmak istediğim zaten kitabın içeriğini anlamak içindi...
Yani kitap; Din var mı? yok mu? buna mı odaklanmış acaba? Eğer içimizde bir okuyan varsa fikir almak istedim. Yoksa konuyu inancın sarsılacaksa okuma noktasına getirmek değil di amacım Allah korusun hem öyle bir şey olmaz olmasın da
inancın okunanlarla sarsılacağını pek sanmıyorum. sadece onun o yazarın kişisel görüşü olduğunu kanıksayarak okumak gerek. bi inanç (din veya başka bir şeye karşı olan inanç olarak düşünülebilir bu) herhangi birinin düşüncelerini okuyunca-duyunca sarsılıyorsa gücünü sorgulamak gerek. çok bu tarz şeylere takılmamak gerek.
eğer etkileneceğini düşünüyorsan okumanı tavsiye etmem tabii senin içsel huzurun için. sonuç itibariyle yazarın tarzını ve inancını biliyorsun. bunun senin ruhunu rahatsız edeceği düşüncesindeysen bulaşma derim sevgili arkadaşım.
din yoktur diyen bir adamın sırf kitabı için din vardır diyeceğini sanmıyorum. bunu anlatmaya çalıştım inanç sarsılma mevzusunu sen açtın. benim umrumda değil kimsenin inancı.
afedersin ben yanlış okudum sanırım...
Zelişim ben kendimden pay biceyim eger gerçekten kanıtlayarak ve ortaya çıkararak birşeyler yazdıysa ben etkilenirim.. Ve sorgulamaya başlarım. Çok şükür dini bilgim çok zayıf değil ama savaşa girecek kadar güvenemiyorum nedense..
doğrusu benim hoşuma gitmişti , düşünceler tasvirler kadınların kaldıkları çıkmazlar bence anlatım güzeldi.günaydınlar
düğümlere üfleyen kadınlar 260.sf.Zor okunan bir kitap yorumu yapmışlardı kitapyurdunda .bence öyle değil sadece içindeki bütün karakterler bayan.belki o yüzden okuyan beyler sıkılmıştır.
Geçmiş olsun canım dikkat et kendine :/
geçmiş olsun canım
Geçmiş olsun.
Havalar fena dengesiz şimdi tekrardan kış geldi sanki.
geçmiş olsun benim ufaklıklarda hasta havalar çok dengesiz
Zülfü Livanli Serenad Kitab'ında 305. Sayfaya geldim.
Kitabımı okumak için sabahladın ama kıyamadım sonlarını bu güne bıraktım:) Elimde tarih varmış meğerse ahhh ahhh..Günaydın kızlar nasılsınız ? Ben çok yorgunum üstümde bir halsizlik var..
ahh serenad.. O kitabı çok sevmiştim ve tekrar okumayı düşündüklerim arasında..
güle güle okuMerhaba herkeseeebu gün kitap yurdundan kendime iki tane kitap aldım. Evde okunmayı bekleyen çok kitabım var ama merakıma yenik düştüm. Jose Saramago'nun Bilinmeyen Adanın Öyküsü Kitabı'nı ve Laura Esquivel'in Acı Çikolata kitabını aldım. Birdeee Esrarengiz Bahçe yani büyükler için boyama kitabını aldım. zaman geçirmek ve stres atmak için iyi gelecek gibi duruyor. :) Aldıklarımın fotoğraflarını koyuyorum, ilgilenen olursa diye :)
Geçmiş olsun.Kış Güneşi sayfa 173.
Bu ay kitap okuma performansımdan hiç memnun değilim.
Ayın 11. günü ve daha 1 kitap bile bitirmedim.
Dün de eşim hasta evdeydi okuyamadım.
Şaka gibi...
Çok teşekkür ederim, siz de güle güle okuyun :)yeni kitabım;
Kate Mortan - Saklı Bahçe
güle güle oku
Geçmiş olsun.
Ben de bu ara durgunlaştım sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?