Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Aslında ben hiç öyle düşünmüyorum, Sonuçta okuduklarımız bir şekilde bizi etkiliyor, Din ise soyut bir kavram tamamen insanın inancı ile kuvvetleniyor...

Ben bazen kendi içimde bile sorgularım inancımı bir yerde dur derim kendime daha fazlası zarar çünkü.. Somut olarak görmeden duymadan inanmak gerekiyor çünkü...

Aslında doğrudan kitaba karşı bir ilgim merakım yok topluca almıştım uzun zaman önce klasikleri buda onlardan biri ama hep altlara bıraktım okumayı....

Aynı yazarın İtitraflarım'ı okudunuz mu bilmem son ana kadar hep dini inancı maddi güçsüzlüğe bağlıyor ve eğer "tutunacak bir dalınız yoksa inanç en büyük varlıktır" demeye getiriyor aslında... Tolstoy ise asil bir aileden geliyor ve yaşamının çoğu ciddi boşlukta (belki de mutsuzlukla) geçiyor....

Aslında bu yazdıklarım kurar ihlali oluşturur mu bilemiyorum (din ile ilgili olduğundan) başka bir başlıktamıydı emin değilim böyle bir kısıt vardı çünkü eğer öyleyse lütfen silinsin mesajım bu yüzden ceza almak istemem.. Bölüm kurallarına baktım ama aksi bir kural görmedim...

inancın okunanlarla sarsılacağını pek sanmıyorum. sadece onun o yazarın kişisel görüşü olduğunu kanıksayarak okumak gerek. bi inanç (din veya başka bir şeye karşı olan inanç olarak düşünülebilir bu) herhangi birinin düşüncelerini okuyunca-duyunca sarsılıyorsa gücünü sorgulamak gerek. çok bu tarz şeylere takılmamak gerek.
eğer etkileneceğini düşünüyorsan okumanı tavsiye etmem tabii senin içsel huzurun için. sonuç itibariyle yazarın tarzını ve inancını biliyorsun. bunun senin ruhunu rahatsız edeceği düşüncesindeysen bulaşma derim sevgili arkadaşım.

Teşekkür ediyorum cevapların için öncelikle.. Bir başkasının görüşüyle tabi ki sarsılmaz inanç benim anlatmak istediğim zaten kitabın içeriğini anlamak içindi...

Yani kitap; Din var mı? yok mu? buna mı odaklanmış acaba? Eğer içimizde bir okuyan varsa fikir almak istedim. Yoksa konuyu inancın sarsılacaksa okuma noktasına getirmek değil di amacım Allah korusun hem öyle bir şey olmaz olmasın da

din yoktur diyen bir adamın sırf kitabı için din vardır diyeceğini sanmıyorum. bunu anlatmaya çalıştım inanç sarsılma mevzusunu sen açtın. benim umrumda değil kimsenin inancı.

din yoktur diyen bir adamın sırf kitabı için din vardır diyeceğini sanmıyorum. bunu anlatmaya çalıştım inanç sarsılma mevzusunu sen açtın. benim umrumda değil kimsenin inancı.

afedersin ben yanlış okudum sanırım...

Son düzenleme:
1) kürşat başar- başucumdaki müzik : çok övgüler aldım kitap hakkında. o yüzden okumak çok istedim. 18 20 aşında olsaydım waow diyebilirdim herhalde. ama benim tarzım olan bir kitap değil.

asmunikal - 1

afedersin ben yanlış okudum sanırım...

Zelişim ben kendimden pay biceyim eger gerçekten kanıtlayarak ve ortaya çıkararak birşeyler yazdıysa ben etkilenirim.. Ve sorgulamaya başlarım. Çok şükür dini bilgim çok zayıf değil ama savaşa girecek kadar güvenemiyorum nedense..

Yani aslında dini anlamda bende tarih bilgime çok güvenmem. Örneğin Kuranı Kerimi okurum arapça ama anlamam mesela... Böyle öğrendik... Eee Türkçesini oku o zaman, evet okuyorum da dinliyorum da... Ama yazıldığı dilden okuyunca anlaşıldığı gibi midir emin değilim açıkçası...

Zaten dini anlamda en büyük tarih materyali nesilden nesile anlatılar yoluyla oluşmamış mıdır? Bu yüzden değil midir ki insanlar bu inancımızı istediğinde bal gibi de amaçları doğrultusunda kullanıyorlar... Neyse aslında bu konuyu konuşmak için ayrı bir yer olsa çok da güzel olur karşılıklı düşüncelerimizi paylaşsak...

Mesela Tolstoy İtiraflarımda diyor ki "eğer kişinin dini inancı gereği çalışmanın dini bir gereklilik olduğunu düşünerek çalışıyorsa çok daha mutlu oluyor, bu nedenle daha çok çalışan alt kademedeki kesim daha mutludur" diyor, aslında hiçde mantıksız değil bu düşünce bana göre....

Hem aslında yukarda uzatmak istemedim konuyu Tolstoy din yoktur filan da demiyor yok öyle bir şey... Dini inceliyor yorumluyor ama bunu resmen bunalıma girecek derecede özümseyerek yapıyor...

doğrusu benim hoşuma gitmişti , düşünceler tasvirler kadınların kaldıkları çıkmazlar bence anlatım güzeldi.
Hatırladığım kadarıyla kitap boyunca işinden neden atıldığını anlatamamışdı Ece Temelkuran.

Geçmiş olsun canım dikkat et kendine :/

Çok teşekkür ederim canım. Atlattım şükür, uzamadı.

geçmiş olsun canım

Teşekkür ederim canım.

Geçmiş olsun.
Havalar fena dengesiz şimdi tekrardan kış geldi sanki.

Evet, çok dengesiz. Bugün çok güzeldi burada, yazdan kalma bir gün yaşadık.
Hava tekrardan bozacak diyorlar ama bilemedim.
Bir öyle bir böyle. Çok kötü oluyor.

geçmiş olsun benim ufaklıklarda hasta havalar çok dengesiz

Oyy. Çocuklar hasta olunca daha zor oluyor. İnşallah hemencecik geçer onların da.
Çok çok geçmiş olsun canım.

Ayrıca benim Dostoyevski__Yeraltından Notlar sonunda bitti.
Yeni kitabım; Bilal Sami Gökdemir__Madam Bravo-Harfleri Değiştir, 239 sayfa.

Kış Güneşi sayfa 173.
Bu ay kitap okuma performansımdan hiç memnun değilim.
Ayın 11. günü ve daha 1 kitap bile bitirmedim.
Dün de eşim hasta evdeydi okuyamadım.
Şaka gibi...

Günaydın kızlar nasılsınız ? Ben çok yorgunum üstümde bir halsizlik var..

ahh serenad.. O kitabı çok sevmiştim ve tekrar okumayı düşündüklerim arasında..
Kitabımı okumak için sabahladın ama kıyamadım sonlarını bu güne bıraktım:) Elimde tarih varmış meğerse ahhh ahhh..

yeni kitabım;
Kate Mortan - Saklı Bahçe
güle güle oku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…