Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

merhaba kitapkurdu bayanlar
eylül ayı listemizi hazırladım. ben şöyle bir baktımda sizinle yola başladığımdan beri 105 kitap okumuşum.
tem- ağustos aylarıydı 3 yıl oldu topiğe katılalı. sizlere teşekkür etmek istedik. umarım topiğimiz hiç bitmez.hepberaber 500 leri 1000 leri görürüz.
bu ay toplamda 41 kitap okumuşuz .yine kaçaklar var. çağrı yapayım geri gelsinler. TUNA80 hayatiyasa minerva1988 bekliyoruz bir yere gitmek yok.
ekim için bol okumalı günler

bu arada bir paylaşımda bulunacaktım. bugün ınstagramda gördüm çok etkildi beni.
livaneli kardeşimin hikayesi kapak fotografını hepimiz biliriz sanırım.
alıntı

Kitabın kapağındaki resim Belçikalı Ünlü Ressam Rene Magritte'in bir tablosuna aittir. Belçika'nın Chatelet kentinden geçen Sanbre nehrinin kıyısındaki evlerden birinde küçük bir çocuk yaşamaktadır. Bu küçük çocuk bir gece uyurken gelen sesler üzerine dışarıda bir kalabalığın, ellerinde meşaleler ile nehir boyunca yürümekte olduğunu görür. Herkes telaş içinde nehire doğru bağırmakta, bir şey aramaktadır. Küçük çocuk ne olduğunu merak ederek kalabalığa doğru yöneldiğinde bir kadının nehre atlayarak intihar etmiş olduğunu öğrenir. Ve o kadın ne yazık ki kendi annesidir. Çocuk, annesinin cesedini geceliği yukarı doğru sıyrılmış olarak yüzünü örtmüş şekilde görür. İşte o küçük çocuk Rene Magritte'dir. Ve çizdiği tablolarda yüzleri bezlerle örtülü insanlar çizmesinin
nedeni de annesinin o son halinin gözlerinin önünden gitmemesidir.

Ayşe Kulin__Füreya bitti.

Biyografi okumayı çok severim o yüzden bu kitaba da bayıldım. Bir kadının başarı yolunda attığı adımları tek tek bütün zorluklarıyla gözler önüne sermiş yazar. Atatürk ile ilgili anıların olduğu sayfalar hiç bitmesin istedim. Bir de okuduğum kitaplarda mutlaka karakterleri, geçen mekanları, kostümleri vs hep hayalimde oluşturur öyle kitap sayfalarını çeviririm. Kendi foto romanımı kendim oluştururum bir nevi. Kitabın sonunda kişilerin fotoğraflarının yer alması ayrıca beni bu yüzden mutlu etti. Hayalimde oluşturduklarıma benzeyip benzemediklerini en sonunda görmüş oldum.

Kitap hakkında söyleyeceklerim bu kadar. Ufak da bir alıntı yapıp susayım. :)

" Hediyeler insanlara beklenmedik ani mutluluklar bahşeden periler gibidirler..."

Hayatınızda perileriniz hiç eksik olmasın kitap kurtlarım. Kalasınız hoş. :)

Canan Tan - Hasret kitabının 222. sayfasındayım. bitmedi bi türlü bu kitap yaa, Canan Tan severim halbuki ama bu niye böyle gidiyor anlamadım

birbuçuk ay boyunca 300 sayfalık bir kitabı okuyarak kendi rekorumu kırdım :)

böceklendim ,badana yaptırdım,tatile gittim,1 düğün bir nişan atlattım ikiside yakın kişiler:)
akınlar halinde misafir ağrladım:) artık bitti bitsin ya yemin ederim kolum yokmuş gibi hissediyodum artık:)
dün gece ehhhhhhhhh yetti beaa dedim aldım elime yeni kitabımı
sabahattin ali=içimizdeki şeytan

başladım okumaya şu an aç gibi okuyorum gece geç saatlerde biteceğini umuyorum:)
sonra yenisi yenisi yenisi:)

kızlar çok heyecanlıyım sefiller cilt 2 son 30 sayfa, ardından Güneş Çavması 2'ye başlıyorum bugün
sefiller benim gözbebeğim acaba dünyada üzerine daha iyi bir kitap daha yazılabilirmi?????
cosette fantin onların acılarıyla ağladıgımı çok bilirim
fantinin dişsiz ve saçları kesik hali çok girmiştir rüyama(((((((
nasıl bir hayal gücü ???? romanı tüm şekilde okudugun için tebrik ediyorum seni:)

azra2004 tebrik ederim canım en çok sen okumuşsun Eylülde, devamını ve fazlasını dilerim

Oyy teşekkür ettim canım. Tanıdıklarla bir araya gelmek çok güzel. Mutlu oldum. Seni de bir sürü öpücüklü ifadeyle karşıladım. :))

ilk bildirimini bile yapmışsın

yine işimin yoğun olduğu bir döneme girdim 3.kitaba başlayamadım ama ilk 2 kitap zaten cosette ve fantini anlatıyordu, ben de çok üzüldüm ama yer yer sıkıldım onları da tamamen bitirince incelememe ekleyeceğim

Selincim bomba gibi dönmüş sahalara.
Azracım eline sağlık. Benimki Hatalı olmuş canım. Ben Eylül'de 2 kştap bitirdim. Belki de bildirim yapmayı unuttum.
Kafamda bi tuhaflık son 30 sayfa. İçim bayıldı artık.

canım sadece yıldız tozunun bildirimini yapmışsın diğerini de ekime ekle ister.
kitapkokusu 3 ay daha kitap okuyabilirim rahat rahat .onun için tadını çıkarıyorum. Bebek gelince hiçbirşey yapamam.uykusuz günler beni bekler

Ay çok özür dilerim o zman.
Ben bildirim yaptım sanıyordum. Kusura bakma canım.

Kafamda bi tuhaflık bitti. Kitabı'n bazı yerlerinde çok sıkıldım bazı kısımları da su gibi aktı. Yoğurt ve boza satarak hayatını kazanan Mevlüt'ün ve çevresindekilerin hayatını anlatıyor.
Yeni kitabım bi psikiyatristin gizli defteri. Aslında şu anda bu kitabı pek okumak istemesem de bi arkadaşımdan ödünç aldım. Geciktirmek istemiyorum.

Kırmızı pazartesi bitti
sakin kafayla okuyunca vay bee dedirten bir romandı
ülkemizde son günlerde yaşana olaylara çok benzettim ben nedense, herkesin bildiği ama bir şekilde engel ol(a)madığı,yine herkesin gözü önünde işlenen bir cinayet...
Turgenyev Babalar ve Oğullar yeni kitabım. Lise yıllarımda okumuştum sanırım tekrar okuyorum...

bende yeni bitirdim babalar ve oğulları; çok beğendim.yoksa sende kitapağacıyla mı okuyorsun

Günaydın kızlar,

Yeni kitabım Dante Alighieri__İlahi Komedya.

Biraz ders odaklı biraz da kafa dağıtmalı tercihlerle devam etmeye çalışacağım. Bunun yanına ek olarak bir kitap almayı düşünüyorum ama henüz karar veremedim.

Ellerin dert görmesin.
Hakkını helal et.
Yavruna sağ salim kavuş inşallah.

Hafta sonu araya "Gülben Ergen - Öğrendim ki" isimli kitabı aldım.
Ben bu kitabı alıp okumazdım ama arkadaşım verdi. O yüzden okudum.
Aslında beğendim. : ))

azra2004 ellerine sağlık eylül listesi için.
Ben bildirim yaparken kaçıncı kitabımı bitirdiğimi hatalı yazmışım ama sen okuduğum kitapları atlamamışsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…