Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Yazdıklarınıza tamamiyle katılıyorum çok haklısınız kesinlikle.. Ama ben kendi adıma birkaç kişi için gitmenizi istemem. Gerçekten bu topikte olması gereken kişilerdensiniz ama tabii ki karar size ait.

Hafta sonu hiç okuyamadım Hala aynı sayfadayım Kuyucaklı Yusuf'ta

Umut dolu üstelik sevdiği ile evlenmeyi düşünen genç bir adamın kanser olmasıyla başlayan hayat yolculuğunu anlatıyor bu kitap
Hastalığı ile birlikte kendini herkesten soyutlayan Umut'un yaşam mücadelesi aynı zamanda içsel çöküntüsü ve kendini toparlamaya çalışırken geçmiş ile gelecek arasında sıkışmasını konu alıyor. Üstelik yıllar öncesinden gelen bir kadından iz taşıyan bir kıza aşık olan Umut bir anda kendini tekrarlayan hastalığı ve 20 yıl sonra yeniden aşık olmasıyla çıkmazda buluyor.
Bir yandan uzak durması gereken sevdiği kız diğer yandan 20 yıl önce hayatından çıkarttığı ve helallik alması gerektiği eski sevdiği ve günden güne kendini çürüten hastalığı. Girdiği çıkmazların çıkmaz sokak olduğunu anlatan çok güzel bir kitap ikinci kış.

Nar ağacını bitirdim sonunda
Dolu dolu ilerleyen kitap sanki hemen bitiverdi. Sonu çok hızlı gelişti gibi geldi bana
Yeni kitabım ışık bahçeleri- Amin Maalouf
sanki nar ağacının sonu bana göre açık bitirilmiş gibi geldi yani çok kısaydı son kısmı. çoğu şeyler üstün körü geçilmiş

bi laf bir kere söylenir ama simurgcuğum
defalarca şu sayfayı instagrama çevirmeyin dedik, konseptli foto paylaşılşacak sayfa değil burası..
öyle sayfalar çok.. orada paylaşılsın
hadi insan kırk yılda bir paylaşır eder ama her okunan kitabı da eklemeye ne gerek var..
burasının bir ağırlığı vardı yahu..
yani kendi adıma ben hoşlanmıyorum gördükçe mutsuz oluyorum.. yok yere kendimi mutsuz edemem
Ortak Okuma sayfasındayım zaten.. ordan devam..

Nar Ağacı'nın sonundan ne bekliyordunuz okurken merak ediyorum, nesi tatmin etmedi sizi?
Zaten 530 sayfa boyunca gayet doyurucu bir anlatım var, Setterhan ile Zehra'nın evlendiği de ilk sayfadan biliniyor...
Yani pembe bile diyemeyeceğim, yazarı ve yayıncısı dışında kitabın adını duyan 3 5 kişinin olduğu "kitaplar" ı okuyup, beğenip, son dönem Türk edebiyatının en önemli ve hatrı sayılır hayran kitlesine sahip bir yazarın kitabını beğenmemek nasıl bir zevk bilemedim

Haklısın ne diyebilirim ki Tatlım.

loliss Can'ım ben beğenmediğimi söylemedim ki.
Aksine çok beğendim. Sadece sonunda olaylar çok hızlı gelişti dedim.
Nazan Bekiroğlu gibi bi yazara bir şey söylemek ne haddimize...

Saat 19.30da başladığım kitabı an itibariyle (23.00) bitirmiş bulunmaktayım. Bu kadar çabuk bitmesine bende şaşırdım açıkçası ama kitabın akıcı olması kalemin, konunun kendine çekmesiyle nasıl bittiğini anlayamadım bile. Fazla spoiler vermeden yorum yapmaya çalışacağım.

Kan bağından çok can bağı ile bağlanan Yıldız, Semiha,Esra,Esin ve Enver'in hikayesi. Kimsesiz kalan iki kıza annelik babalık yapan bir karı kocanın doğmalarına vesile olmadan da annelik babalık yapılabileceğini anlatan müthiş bir kitap. Kimsesiz kalan Yıldız ve Esra'nın Semiha ile yollarının kesişmesiyle başlayan serüvenleri Erdal öğretmenin kendilerine de her konuda yardımcı olmasıyla genç kızımızın dostluk ve aşk bağıyla bağlanmasını anlatıyor.

Bazı duygular vardır ki aşktan da üstündür. Tıpkı Semiha'nın Yıldız ve Esra'yı kendi kızından ayırt etmeden sevip koruyup kollaması gibi.
Babasının ölümü ile kendilerini boşlukta bulan iki kız kardeş Semiha ve Enver çiftinin kendilerine kucak açmasıyla yepyeni bir hayatın içinde buluyorlar kendileri. Belki de bu çift olmasaydı bu iki kardeşin yolları kim bilir bir daha buluşmamak üzere nerelere savrulacaktı.
Aile olmanın sadece kan ile olmadığını can bağının her şeyden önemli olduğunu anlatan bu roman içine dek çekiyor insanı. Okurken insanın hayal etmesini sağlayacak betimlemeleriyle okudukça okuyası geliyor insanın.

Tabii ki herkesin yaptığı davranış kendine beni ilgilendirmez ama burada bu kadar şey konuşulduktan sonra neden hala fotoğraflı paylaşım yapıyorsunuz? Kk'da resimli paylaşım yapılan sayfalarda var ya da kendiniz de açabilirsiniz çok kolayca. Buradaki kitap okuyan arkadaşlarımız ortak olarak bundan rahatsız oluyorsa bu şekilde paylaşım yapmayı bırakmanız gerekmez mi ? Gerçekten şu konseptli fotoğrafınız yerine gerçekten kitap hakkında daha aydınlatıcı bir yorum yapsanız. Kusura bakmayın ama gerçekler bunlar ne yazık ki.. İyi bir fikir/düşünce/yorum her zaman süslü pozlardan çok daha iyidir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…