mrb fatoş
seni kütüphanenden tanıdım.nickini değiştirmişsin. dekor olsun diye kitap alan başka birini tanımıyorum bence kendini bu kadar zorlama herkes kitap okumak zorunda değil. üstelik senden çok sıkıldım kkda 4 yıldan beri uğradığım tek topik burası. benim başka bir topiğim yok ama sen kendine 100 tane farklı topik bulabilirsin.niye buradasın anlamıyorum.sen olduğun sürecede gelmeyi düşünmüyorum çünkü dengesiz ve samimiyetsiz buluyorum seni.
diğerlerinden de özür dilerim bu muhabbete katlandıkları için.artık sadece ortak kitap okuma etkinliğine katılacağım
Yazdıklarınıza tamamiyle katılıyorum çok haklısınız kesinlikle.. Ama ben kendi adıma birkaç kişi için gitmenizi istemem. Gerçekten bu topikte olması gereken kişilerdensiniz ama tabii ki karar size ait.günlerdir senin şu yazdıklarını yazmamak için zor tutuyorum kendimi. bu konunun seviyesi ciddi anlamda düşmeye başladı. bazı arkadaşlar burayı sosyal medya hesaplarıyla karıştırmaya başladılar. biz ciddi anlamda emek verdik bu konuya o yüzden yıllardır sürüp gidiyor.
ben de senin gibi düşünüyorum ve diğer arkadaşımlarından özür dileyerek çekiliyorum.
sanki nar ağacının sonu bana göre açık bitirilmiş gibi geldi yani çok kısaydı son kısmı. çoğu şeyler üstün körü geçilmişNar ağacını bitirdim sonunda
Dolu dolu ilerleyen kitap sanki hemen bitiverdi. Sonu çok hızlı gelişti gibi geldi bana
Yeni kitabım ışık bahçeleri- Amin Maalouf
4 yıllık güzelim sayfa instagrama döndü ya, yanarım yanarım buna yanarım
elveda güzel sayfacığım, ben de ayrılıyorum
Haklısın ne diyebilirim ki Tatlım.bi laf bir kere söylenir ama simurgcuğum
defalarca şu sayfayı instagrama çevirmeyin dedik, konseptli foto paylaşılşacak sayfa değil burası..
öyle sayfalar çok.. orada paylaşılsın
hadi insan kırk yılda bir paylaşır eder ama her okunan kitabı da eklemeye ne gerek var..
burasının bir ağırlığı vardı yahu..
yani kendi adıma ben hoşlanmıyorum gördükçe mutsuz oluyorum.. yok yere kendimi mutsuz edemem
Ortak Okuma sayfasındayım zaten.. ordan devam..
Lafım kesinlikle sana değil canım benimloliss Can'ım ben beğenmediğimi söylemedim ki.
Aksine çok beğendim. Sadece sonunda olaylar çok hızlı gelişti dedim.
Nazan Bekiroğlu gibi bi yazara bir şey söylemek ne haddimize...
HımmmmmLafım kesinlikle sana değil canım benim
Tabii ki herkesin yaptığı davranış kendine beni ilgilendirmez ama burada bu kadar şey konuşulduktan sonra neden hala fotoğraflı paylaşım yapıyorsunuz? Kk'da resimli paylaşım yapılan sayfalarda var ya da kendiniz de açabilirsiniz çok kolayca. Buradaki kitap okuyan arkadaşlarımız ortak olarak bundan rahatsız oluyorsa bu şekilde paylaşım yapmayı bırakmanız gerekmez mi ? Gerçekten şu konseptli fotoğrafınız yerine gerçekten kitap hakkında daha aydınlatıcı bir yorum yapsanız. Kusura bakmayın ama gerçekler bunlar ne yazık ki.. İyi bir fikir/düşünce/yorum her zaman süslü pozlardan çok daha iyidir..
Saat 19.30da başladığım kitabı an itibariyle (23.00) bitirmiş bulunmaktayım. Bu kadar çabuk bitmesine bende şaşırdım açıkçası ama kitabın akıcı olması kalemin, konunun kendine çekmesiyle nasıl bittiğini anlayamadım bile. Fazla spoiler vermeden yorum yapmaya çalışacağım.
Kan bağından çok can bağı ile bağlanan Yıldız, Semiha,Esra,Esin ve Enver'in hikayesi. Kimsesiz kalan iki kıza annelik babalık yapan bir karı kocanın doğmalarına vesile olmadan da annelik babalık yapılabileceğini anlatan müthiş bir kitap. Kimsesiz kalan Yıldız ve Esra'nın Semiha ile yollarının kesişmesiyle başlayan serüvenleri Erdal öğretmenin kendilerine de her konuda yardımcı olmasıyla genç kızımızın dostluk ve aşk bağıyla bağlanmasını anlatıyor.
Bazı duygular vardır ki aşktan da üstündür. Tıpkı Semiha'nın Yıldız ve Esra'yı kendi kızından ayırt etmeden sevip koruyup kollaması gibi.
Babasının ölümü ile kendilerini boşlukta bulan iki kız kardeş Semiha ve Enver çiftinin kendilerine kucak açmasıyla yepyeni bir hayatın içinde buluyorlar kendileri. Belki de bu çift olmasaydı bu iki kardeşin yolları kim bilir bir daha buluşmamak üzere nerelere savrulacaktı.
Aile olmanın sadece kan ile olmadığını can bağının her şeyden önemli olduğunu anlatan bu roman içine dek çekiyor insanı. Okurken insanın hayal etmesini sağlayacak betimlemeleriyle okudukça okuyası geliyor insanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?