Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

İyi geceler bilgelerim
Ben neredeyse bir haftadır bildirim yapmıyorum ya
Yaşar Kemal Dağın Öte Yüzü- Ölmez Otu 33.sayfa
Serinin 3.ve son kitabı ilk 2 kitabı bayılarak okumuştum ama sınav sebebiyle uzun okumalara vakit ayıramıyorum maalesef
Ayın 20si geçse de doya doya okusam

Haluk yavuzer 37. Sayfadayim. Bu cocuk gelisim kitaplarindan gina geldi. Cok zOr ilerliyorum

Selamlar. Uzun süredir kitap okuyamıyorum dolayısıyla bildirimde yapamadım.
Ama bugün itibariyle yeniden katılmak istiyorum.
Kitabım Ruhun Deşifresi sayfa 93. İki aydır elimde artık bu ay bitsin...

Direk okuduğum kitabı ve sayfasını söyleyerek listeye dahil olabiliyor muyum yani?
hoş geldiniz
2 günde bir buraya bildirimde bulunmak gerekli (şu sayfadayım, şu kitabı okuyorum yahut şu şu sebeplerden okuyamıyorum gibi)
süreklilik önemli, burada kitaplar hakkında da fikir alışverişinde bulunuyoruz
sonra okuduğumuz kitap bitince http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/okuyucu-listemiz-ve-bildirimleriniz.592561/ buraya bildirimde bulunuyoruz
azra2004 arkadaşımız her ayın başında bir önceki ayın listesini düzenliyor

Çok teşekkür ederim sevgili _meLinDa_ ve cesmi_naz. Verdiğiniz bilgiler kapsamında ben de aranızda olmaya özen göstereceğim.

Hoşbuldum sevgili _meLinDa_ teşekkür ederim. :)

Merhabalar;

Rıfat Ilgaz__Sarı Yazma bitti.
Kitap otobiyografi tarzında yazılmış, Hababam Sınıfı'yla bizi güldüren Rıfat Ilgaz'ın hayatı bildiğiniz hapishane ve verem arasında geçmiş diyebiliriz. Çok sıkıntı ve yokluk çekmiş ama yazmaktan hiçbir zaman vazgeçmemiş. Bazı zamanlar kendisine kızmadım da değil aslında, bazen bir şeyden bahsedilmez ve siz okumak istersiniz ama olmadığını görünce de sinir olursunuz ya öyle bir şeydi yaşadığım. Kim bilir belki de içinde fırtınalar koptuğu halde paylaşmaktan yana değildir.
Ben etkilenerek okudum, dili çok yalın ve de içtendi. Tanıdık yazarlarla olan ilişkilerini okumak da beni ayrıca mutlu etti.
Kitap bittikten sonra şunu fark ettim, onca sayfa okursunuz ama birkaç kelime aklınızda kalır, akılda kalmaktan çok nasıl desem sizi etkiler, mesela benim için de komiktir ama 'portakal' öyle oldu. Yerken hiç anlamlandırmadığım portakal artık benim için bu kitapla özdeşmiş olacak. Çok yerde geçmedi aslında 2 yerde vardı, bir kızı doğduğunda hastaneye götürebilmek için yana yakıla düşünüp dert ettiği ve şansın gülüp eline para geçmesiyle götürdüğü an bir de verem için hastanede yatarken eşinin kendine getirdiği sahne. Eşi gittikten sonra benim kendisine faydamdan çok zararım olmuşken nasıl boğazımdan geçer bu portakallar demişti ki, ben bile o satırlarda yutkundum, sanki boğazıma takıldı o an.
Fazla uzattım sanırım, kısa kesiyorum hemen ve de benim için keyifliydi diyerek bitiyorum yorumumu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…