Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Barış Bıçakçı__Bizim Büyük Çaresizliğimiz bitti.

Kitap 2 orta yaşta, çok yakın dost olan belki de dosttan öte kardeş gibi olan Ender ve Çetin'in hayatına giren bir genç kız yani Nihal ile olan ilişkilerini anlatıyor.
Her ikisinin de hem aşk hem de abi kavramları arasında bocalamalarını çok güzel yazar gözler önüne sermiş. Bazıları için çok basit olan hareketlerin -elini saçına atışı, gözlerini devirmesi vb- bir başkasının hayatında aşkın somut bulmuş hali olarak görülmesini çok doğal ifade edilişini okudum. Kişinin koruyucu, fedakar, kendinden ödün veren halleri karşısında bir kızın şımarıklığını da okudum. Her türlü duyguyu, hissedebileceğiniz ve rahatlıkla gözünüzde canlandırabileceğiniz bir kitap.
İlk başta karakterleri okurken onları Edi ve Büdü'ye benzetmedim de değil, birinin eksikliğini diğerinin tamamlaması, bir yemeğin tuzu-biberi gibi yaşamlarının her anında olmazsa olmazları gibi. Son olarak da Ankara'nın sokaklarında karakterlerle dolaşmak, o ayazı içinde hissetmek de ayrı güzeldi.

Altını çizdiklerimden;
"Benden okumak için kitap önermemi isteyenlerin kalbimi de istediklerini sanıyordum, hala öyle!"

Akşam da fırsat bulabilirsem filmini izleyeceğim.

okuduğum satırdan minik bir alıntı yapayım.. betimleme nedense çok etkiledi beni.. nasıl bir melankoli yarabbim
.....ve görmeden baktığım sokağa hakim penceremden dışarı sarktığımda, kendimi birden, kurusun diye pencerelere asılan, sonra orada unutulup yavaş yavaş buruşan, sonunda da asıldığı yeri kirleten yaş bir toz bezi gibi hissettim.

Günaydınlar
Sefiller bitti. Yeni kitabım Julia Quinn- Yüreğe söz geçmiyor tarihi aşk romanı serisinin ilk kitabıymış yorumlara bakıp almıştım bi ara Sefillerden sonra iyi gider diye düşündüm.

Merhaba herkese
Yeni keşfettim burayı, hiç dikkat etmemişim daha önce çok utandım, kitaplardan beni de haberdar ederseniz arada bir çok sevinirim. Kitap tavsiyelerine bir ilk katkım ATATÜRK'E SALDIRMANIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ - AHMET TANER KIŞLALI, siyaset sevenler için müthiş, ilk kez bir kaç yıl önce okumuştum bu akşam tekrar başlıyorum, görüşmek üzere

İyi akşamlar kızlar,

Muhteşem Gatsby 117. Sayfadayım. Daha okuyasım var ama uykusuzluktan gözlerim kapanıyor. Devam edemeyecek gibi görünüyorum, yarın devam ederim aksilik olmazsa inşallah.

F. Scott Fitzgerald__Muhteşem Gatsby bitti.

Gatsby, yıllar önce daha iyi bir hayata sahip olmak için sevmediği bir adamla evlenen Daisy'yi bir türlü unutamamıştır. Aşık olduğu kadını tekrardan kazanmaya çalışır, aradan 5 yıl geçmesine rağmen hala ilk günkü gibi bu tutkusunu korur.
Artık kendisi de çok zengindir ve gösterişli bir hayata sahiptir. Bunlar kitabın görünen yüzü, yazar bu hikayenin ardına bir de toplumun lükse, şaşaalı partilere, sınırsız eğlenceye odaklı hayatını, yozlaşmış insan ilişkilerini, yer yer ırkçılığın yüz tuttuğu düşüncelerin hakim olduğu yaşantıları eleştirel bir tutumla göze sermiştir. Kitabı beğenerek okudum, zaten elinize aldığınızda kolayca okunacak bir dile ve anlatıma sahip, benim eleştireceğim tek noktası ise bazı olaylarda daha fazla ayrıntı görmek istememdi, Gatsby'nin hazin sonuna giden süreç çok hızlı geçildi, Daisy'nin düğününe saatler kala elinde bir mektupla hıçkırıklarla ağladığı sahne mesela o mektuptan birkaç satır okuyabilmeyi isterdim.
Hep merak etmiştim bu kitabı, vesile olduğu için soslusarma 'ma tekrardan teşekkür ederim, keyif alarak okudum. Filmini de izleyeceğim en kısa zamanda. :)

Fyodor Dostoyevski__Kumarbaz, 181 syf.

Sabah elime aldım, kahvaltı öncesi 15 sayfa okudum. Karakterleri oturtma aşamasını atlatırsam, keyifli bir okuma olacağına inanıyorum.

Selamlar
Yeni kitabım sevgili @__ATALANTE nin hediyesi olan Serenad
Uzun zamandır okumak istediğim bi kitaptı hediye edilmesini bekliyormuşum demek

Dün gece uyku tutmadı 50 sayfa kadar okudum yormadan akıp giden bi anlatımı var, Livaneli'nin özelliği bu sanırım, daha önce Kardeşimin Hikayesini 2 günde falan okumuştum, bakalım bu ne kadar sürecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…