Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

hoşgeldin
bu sayfamıza 2 günde bir gelmeye çalışıp bildirim yapıyoruz, hangi sayfadayız ne okuyoruz yahut kitap yorumları gibi
okuduğumuz kitabı bitirince de http://www.kadinlarkulubu.com/forum...bildirimleriniz.592561/page-326#post-47784797 bu sayfaya bitirdiğimiz kitabı yazıyoruz, azra arkadaşımız her ay başı geçen ayın listesini yapıyor
daimi olman dileğiyle

Fyodor Dostoyevski__Kumarbaz bitti.

Dostoyevski'nin yayıncısı ile yaptığı sözleşme gereği bu kitabı 1 ay içinde bitirmesi gerekmektedir, yoksa gelecekteki tüm romanlarının yayın hakkını elden çıkartmak zorunda kalacaktır. Ve yazar 25 günde bu kitabı bitirir.
Kitap, yazarın kendi kumar bağımlılığın ürünüdür. Kumar bağımlılığını, kazandıkça tekrar oynama isteğini, tam tersi kaybettiğinde de hırsla oynamaya devam etmeyi süssüz, yalın bir şekilde anlatmış. Dostoyevski'nin kitaplarını, anlatımını normalde de beğenirim, her zaman yaşadığım tek sıkıntı ilk etapta isimleri oturtmakta zorlanmamdır. Bu kitapta da öyle oldu, karakterler oturtuktan sonra sayfalar su gibi akıp gitti, özellikle bir ayağı çukurda, hasta, ölse de mirasına konsak diye beklenen babaannenin kumar masasındaki hırsının olduğu sayfaları merakla okudum. Paranın insanların hayatındaki önemi, yeri de çok güzel vurgulanmış, çıkar ilişkileri gözler önüne serilmiş. Birçok yorumda kitap beğenilmemiş ama ben aksine beğendim. Bu kadar kısa sürede, daha ne olabilirdi ki der loliss 'ime kitap seçimi için teşekkür ederim. :)

Ben de seni yanacıklarından öperim

Stefan Zweig - Acımak

"İnsanın gerçekten hissettiği bir yakınlık duygusu, istediği zaman prize sokacağı yahut çıkaracağı bir elektrik kontağı değildir ve başka birinin kaderiyle ilgilenmek, özgürlüğümüzün bir parçasını da elimizden alır."

Son Zaman'larda okuduğum en güzel kitaplardan biri. Romanın konusu ilk başta Türk filmi gibi görünse de, acıma duygusunun abartılması halinde ne kadar tehlikeli olabileceğini psikolojik analizlerle ortaya koyan stefan zweig romanı. Okuyun, okutun

iyi akşamlar arkadaşlar listemizi cuma akşamı yapmyı planlıyorum.benim bilgisayar yine bozuldu. esim haftasonu işyerindekini getiriyoir.onunla hazırlarım listeyi. aslında yarında olur ama erken olur siz cumaya kadar eksik kitapları yazın.
bazen telefondan giriyorum ama nedense üyelikle giriş yapamıyorum telefondan haliyle mesajda atamıyrum

sezgin kaymaz- kün; ağladım sonunda ben ya ( ilk kez sezgin kaymaz okudum ve sevdim yazarı kitabı da sevdim. konya ve ankarada geçiyor hikaye cami imamı, ateist, başkomser, konuşan köpek çeto, konuşan ölüler, sapsarı bi çocuk :)) ilginç bir konusu vardı

Hakan gunday in daha kitabı film oluyormuş çok şaşırdım. Onur saylak yönetmen ve tuba büyükustun basroldemiş. Nasıl bir şey çıkar meraklardayjm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…