Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

iyiyiz fındık, sen nasılsın? Bak kitabı falan bıraktık geyik çeviriyoruz iyice... birilerinin gelip "siz burada geyik çeviriyorsunuz kitap konusu açarsanız beni çağırın." demesi an meselesi.

burada geyik yapabılıyoruz okuyucu gulumsun :)
kaç defa söyleyecegım
editöre sormustum ben, ''sorun olmaz'' demişti
o yüzden ciddi anlamda sorun değil :)

son zamanlarda en iyi anladığım şey, ''şükre vurmak dilimi''
allaha şükür.

hayırdır, nedir derdin?

Ben de şükrederim her zaman. Şükretmek gerek zaten.
Ama günlerdir çalıştığı sınavdan haksızlık yüzünden çok düşük bekleyince de mecburen üzülüyor insan.

burada geyik yapabılıyoruz okuyucu gulumsun :)
kaç defa söyleyecegım
editöre sormustum ben, ''sorun olmaz'' demişti
o yüzden ciddi anlamda sorun değil :)

İyi gibiyim bende.. Geyik de yapabiliriz ki neden yapamayalım
Siz beni yanlış anladınız okuyucu surrender ve okuyucu fındık; benim lafım "gelinim sana diyorum, kızım sen anla!" idi...

Yoksa tabii ki ben de biliyorum geyik çevirebileceğimizi.

merhaba okuyucu arkadaşlarım

GÖRMEK -Jose Saramago - (CAN yayınları)

çok güzel ve çok başarılı bulduğum bir kitaptı. yazarın Körlük adlı kitabının devamı niteliğinde.
Körlük kitabında; bir ülkede yaşayan insanların birden bire kör olmaya başlamasıyla gelişen olaylar anlatılmıştı.
Görmek kitabında ise, aynı ülkede, yapılan genel seçimlerde oyların %83 ü boş oy çıkar. bunun üzerine ülkede olağanüstü hal ilan edilir... bununla gelişen olaylar anlatılıyor.
demokrasinin kırılganlığı ve hükümetlerce saptırılması üzerine şaşırtıcı bir taşlama(arka kapaktan alıntı)

sağlık ve iş durumumdan dolayı elimde uzun süre kalan bir kitaptı(son iki haftadır pek okuyamamıştım). hakkını veremediğim için üzülüyordum,150 sayfa kalmıştı bitmesine... gece, yatmadan önce okumak için elime aldım, öyle bir yerde bırakmışım ki kitabı; gece uykumdan ödün vererek, bitirmek için çaba gösterdim. bugün bitirdim. çok beğendim, hem kitabın konusu, hem iki kitabın bağlantısı, hem sonunu... Saramago' nun diğer eserlerini de okumak istiyorum. anlatımını, kurgusunu çok beğendiğim bir yazar oldu.
her iki kitapta da yer, zaman, kişiler hiç önemli değil. olaylar üzerinden gidilmiş hep. bu yüzden genellemelere çok uygun düşüyor.
Görmek kitabının ilk yarısında olaylar biraz daha yavaş ilerliyor ama ikinci yarısı son sürat okumayı sağladı. sıkılıp bırakmayı düşünmeyin.
her iki kitabı da okumanızı tavsiye ederim. :114:

Siz beni yanlış anladınız okuyucu surrender ve okuyucu fındık; benim lafım "gelinim sana diyorum, kızım sen anla!" idi...

Yoksa tabii ki ben de biliyorum geyik çevirebileceğimizi.

Okuyucular o fikir benden çıkmıştı, arada kaldı kaynadı buraya da yazamadım yanlış olmasın.
Burada sadece kitap paylaşımı olsun,karışmasın diye demiştim.

Okuyucular o fikir benden çıkmıştı, arada kaldı kaynadı buraya da yazamadım yanlış olmasın.
_Lavin_, lafım sana değildi canım ya! yanlış anladın.
geçen birisi polemiğe girdi. o geldi aklıma ondan yazdım.
seninle alakası yok. yanlış anlarsan üzülürüm.

okuyucu Lavin, ben anladım onun ne demek istediğini.
listede olmayan bırılerıne lafı

_Lavin_, lafım sana değildi canım ya! yanlış anladın.
geçen birisi polemiğe girdi. o geldi aklıma ondan yazdım.
seninle alakası yok. yanlış anlarsan üzülürüm.

yok Gülümsün denen yanlış anlayayım,ben de sen yanlış anlaşılma diye yazmıştım

bu arada kullanıcı adımdaki '_' işaretini yapmasak? Sanki başka biri gibi geliyor da

okuyucu Lavin, ben anladım onun ne demek istediğini.
listede olmayan bırılerıne lafı
aynen öyle. yaşa okuyucu yönetici sör.

Bir de _lavin_, ben de senin gibi düşünerek bir de sör'e zorluk olmasın diye geyik çevirmiyordum burada ama "okuyucu listemiz" diye bir konu açtı ya artık daha rahat davranıyorum. gerçi hiç bugünkü kadar da geyik çevirmemiştim. bugün coştum.

yok Gülümsün denen yanlış anlayayım,ben de sen yanlış anlaşılma diye yazmıştım

bu arada kullanıcı adımdaki '_' işaretini yapmasak? Sanki başka biri gibi geliyor da
kırılmadığına sevindim. çünkü gerçekten yazarken sen aklımın uzundan bile geçmedin. tamam canım alt çizgiyi yapmam. ben genelde kullanıcının tam adı neyse onu yazıyorum kızmasın bana diye ondan alışkanlık olmuş.

evet, daha rahat geyik yapalım dıye diğer konuyu açtım

bu arada, istediğiniz kadar kitap tanıtımları yapabılırsınız
ben ayda bir yapıyorum, ama siz istediğiniz zaman yapabılırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…