Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Okuyacağım kitaplardan biri 5 kitabın tek kitap altında toplanmış hali. Eğer onu 5 sayarsak nisan ayı hedefimi 10 olarak belirleyebiliriz.

elbette öyle sayılıyor :) hepsi tek kıtapta toplanmıs olması
sayısını engellemez sonuçta ayrı kıtaplar bunlar.

bende Namık Kemal'in, intibah ve vatan yahut silistre'' yi okuyorum
tek kıtapta toplanmıs
ama iki kitap sonucta :)

Son düzenleme:

Tanzimat Dönemi'nin en önemli isimlerinden birisi olan Namık Kemal, hemen hemen tüm eserlerinde "vatan", "hürriyet", "millet" kavramlarını esas almıştır. Batılı anlamda ilk tiyatro eserimiz olan Vatan Yahut Silistre, Namık Kemal'in yazdığı ilk oyundur. Eser, Namık Kemal'in sağlığında Gedikpaşa Tiyatrosu'nda sahnelenmiş hatta gösterimin ardından çıkan bazı olaylar ve İbret Gazetesi'nde yayımlanan bazı makaleler, Namık Kemal ve arkadaşlarının sürgüne gönderilmesine neden olmuştur.

Bir tiyatro eseri olarak ayrıca ilgi görmüş, kısa zamanda başka dillere çevrilmiş ve pek çok tiyatro oyununun yazılmasına öncülük etmiştir. Rusların Silistre Kalesi'ni kuşatmasına karşı koymak üzere, gönüllü olarak Silistre'ye gelen İslam Bey ve erkek kılığına girerek onun ardından giden Zekiye'nin hikâyesinin işlendiği Vatan Yahut Silistre'de asıl vurgulanmak istenen, "vatan uğruna yapılmayacak şey olmadığı"dır.

(dr.com.tr)

bende bunu okuyorum

Selam kızlar:))
2 3 günlük aradan sonra doya doya okudum bugün :)
197. sayfadayım az kaldı :)))

Son düzenleme:

Namık Kemal, Gülnihâl adlı oyununda, Vatan yahut Silistre'de olduğu gibi hem siyasal düşüncelerini dile getirir hem de bir aşk öyküsünü anlatır. Sancak beyi Kaplan Paşa, birçok kişinin canına kıyarak zorba bir yönetim kurmuştur ve siyasal rakibi Muhtar Bey'in sevdiği İsmetle evlenmek istemektedir. Kaplan Paşa ile Muhtar Bey, hem siyasal iktidar hem de gönül ilişkileri bakımından rakiptirler. Gülnihâl, işte bu rekabeti ve sonuçlarını akıcı bir dille anlatmaktadır.

(dr.com.tr)

Son düzenleme:

bunuda okudum.
tavsiye edıyorum, bir solukta bitirdim

Son düzenleme:

Namık Kemal, İntibah romanını 1873 - 1876 yılları arasında, sürgünde bulunduğu Magosa'da kaleme almış ve romana "Son Pişmanlık" adını vermiştir. Hem sanatçı hem de dava adamı olan Namık Kemal, İntibah romanını, tiyatrolarında olduğu gibi eğlendirirken eğitmek amacıyla yazmıştır.

Varlıklı bir ailenin çocuğu olan Ali Bey, iyi bir eğitim ve öğrenim görmüş bir gençtir. Yalnızca hayat tecrübesi yoktur. O devrin seçkin gezinti yerlerinden biri olan Çamlıca'da dolaşırken Mehpeykerle tanışır. Genç adam, ilk karşılaşmada ilgi duyduğu bu kadını derin bir aşkla sever. İntibah; Ali Bey'i, her şeyini, sağlığını, sevdiği kadını, servetini, onurunu ve annesine olan saygısını kaybetmiş zavallı bir insan yapan ve "son pişmanlık fayda vermez" dedirten felaketlerin anlatıldığı bir romandır.

(dr.com.tr)

Son düzenleme:

bunuda okuyorum .............

Cezmi, Namık Kemal'in İntibah'dan sonra kaleme aldığı ikinci romanıdır. Türk edebiyatında, tarihi roman türünde yazılmış ilk eser kabul edilen Cezmi, aslında iki cilt olarak planlanmış ancak ikinci cildi yazılamamıştır. İkinci cildin yazılmayışını Mehmet Kaplan, iki değişik tarzda izah etmektedir. Namık Kemal'in Abdülhak Hamid'e yazdığı bir mektupta Cezmi'yi isteksiz kaleme alışı anlatılır: "Ne yazdığımı, ne okuduğumu soruyorsun. Hiçbir şey yazmıyorum veya tabir-i sahihi ile memuriyet hasebiyle evrak-ı resmiye yazıyorum. Tarih okuyorum, felsefiyat okuyorum. Cezmi'yi ikmal etmek kolay fakat gönlüm istemiyor. Mamafih yakında bitireceğim."

Cezmi romanında, üç devletin tarihi hayatı vardır. Bunlar Osmanlı İmparatorluğu, İran Şahlığı ve Kırım Hanlığı'dır. Eser, 11 fasıl ve 44 kısımdan ibarettir.

(dr.com.tr)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…