- 7 Kasım 2012
- 11.717
- 12.042
- 498
3-4 kişi aylık olarak belırlemedik mi? ayın sonuna kadar
süre devam edıyor31'ine kadar devam ediyoruz
İşte ben de onu diyorum yaa, 7 kitap hedeflemiştim 10 oldu bile
olsunayın sonuna kadar süren devam etsin ve ay başında takrar başlasın :)
en azından karısıklık olmaz dıye söyledım
yıne de sen bilirsin
Ben de ondan dedim zaten nisana hedef vereyim en iyisi diye
nisana ver hedefini
Okuyacağım kitaplardan biri 5 kitabın tek kitap altında toplanmış hali. Eğer onu 5 sayarsak nisan ayı hedefimi 10 olarak belirleyebiliriz.
bende bunu okuyorumEki Görüntüle 670058
Tanzimat Dönemi'nin en önemli isimlerinden birisi olan Namık Kemal, hemen hemen tüm eserlerinde "vatan", "hürriyet", "millet" kavramlarını esas almıştır. Batılı anlamda ilk tiyatro eserimiz olan Vatan Yahut Silistre, Namık Kemal'in yazdığı ilk oyundur. Eser, Namık Kemal'in sağlığında Gedikpaşa Tiyatrosu'nda sahnelenmiş hatta gösterimin ardından çıkan bazı olaylar ve İbret Gazetesi'nde yayımlanan bazı makaleler, Namık Kemal ve arkadaşlarının sürgüne gönderilmesine neden olmuştur.
Bir tiyatro eseri olarak ayrıca ilgi görmüş, kısa zamanda başka dillere çevrilmiş ve pek çok tiyatro oyununun yazılmasına öncülük etmiştir. Rusların Silistre Kalesi'ni kuşatmasına karşı koymak üzere, gönüllü olarak Silistre'ye gelen İslam Bey ve erkek kılığına girerek onun ardından giden Zekiye'nin hikâyesinin işlendiği Vatan Yahut Silistre'de asıl vurgulanmak istenen, "vatan uğruna yapılmayacak şey olmadığı"dır.
(dr.com.tr)
bende bunu okuyorum
Eki Görüntüle 670083
Namık Kemal, Gülnihâl adlı oyununda, Vatan yahut Silistre'de olduğu gibi hem siyasal düşüncelerini dile getirir hem de bir aşk öyküsünü anlatır. Sancak beyi Kaplan Paşa, birçok kişinin canına kıyarak zorba bir yönetim kurmuştur ve siyasal rakibi Muhtar Bey'in sevdiği İsmetle evlenmek istemektedir. Kaplan Paşa ile Muhtar Bey, hem siyasal iktidar hem de gönül ilişkileri bakımından rakiptirler. Gülnihâl, işte bu rekabeti ve sonuçlarını akıcı bir dille anlatmaktadır.
(dr.com.tr)
Eki Görüntüle 670093
Namık Kemal, İntibah romanını 1873 -1876 yılları arasında, sürgünde bulunduğu Magosa'da kaleme almış ve romana "Son Pişmanlık" adını vermiştir. Hem sanatçı hem de dava adamı olan Namık Kemal, İntibah romanını, tiyatrolarında olduğu gibi eğlendirirken eğitmek amacıyla yazmıştır.
Varlıklı bir ailenin çocuğu olan Ali Bey, iyi bir eğitim ve öğrenim görmüş bir gençtir. Yalnızca hayat tecrübesi yoktur. O devrin seçkin gezinti yerlerinden biri olan Çamlıca'da dolaşırken Mehpeykerle tanışır. Genç adam, ilk karşılaşmada ilgi duyduğu bu kadını derin bir aşkla sever. İntibah; Ali Bey'i, her şeyini, sağlığını, sevdiği kadını, servetini, onurunu ve annesine olan saygısını kaybetmiş zavallı bir insan yapan ve "son pişmanlık fayda vermez" dedirten felaketlerin anlatıldığı bir romandır.
(dr.com.tr)
bunuda okudum.
tavsiye edıyorum, bir solukta bitirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?