Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

olasılıksızı kimse okumadımı yaa

canım ben okudum ama ilk çıktığı zamanlarda okumuştum, çok beğenmiştim ve hatırladığım kadarıyla hayal gücünün sınırlarını aşan bi kitaptı. bende çok güzel etkiler bırakmıştı ve peşinden empatiyi de okumuştum. pişman olmazsın gibi geliyor bana keyifli okumalar

ben de katılmak istiyorum aranıza bu sayede daha azimli kitap okuyabilirim.yoksa elimdeki kitap haftalarca okunmadan benimle gezebiliyor.

şuan elimdeki kitap Yenilgiden Dönerken,Ali Ayçil 149 sayfa

118.sayfadayım :)

rapor vermeyi unuttum konu sahibim elimdeki kitabı bitirdim.pek bir şey anlamadım.kısa denemelerdi.ama yazar çok kelime oyunu yapmış,dikkatimin dağıldığı çok oldu

elimde yine aynı yazarın Sur Kenti Hikayeleri kitabı var.Birbirine bağımlı gizemli,etkileyici minik hikayeciklerle dolu bir kitap.159 sayfa ve ben 130.sayfadayım başlayalı 3 gün oldu.Kitabı elime alırken heyecanlanıyorum.Sürükleyici bir kitap.Cümleleri bir harika.

"Bir kere bile bağlılığın iplerini isyanın makasıyla doğramayı geçirmedim aklımdan."

"Bugün Sakine'yle iki defa göz göze geldim.
Dünyanın en güzel iki ülkesine sahip olduğumu da,karanlık bir han odasından başka bir yer olmadığımı da bugün anladım.
Gözlerine mil çekilmiş bir tek gün,gözlerine sürmeler çekilmiş yılların öcünü fazlasıyla aldı benden..."

Son düzenleme:

evet kitabımı bitirdim.tadı damağımda kalan küçük,etkileyici hikayelerin sonuncusunu okurken daha yok mu diye arandım durdum kitabın sayfalarında.sonra baktım yok,bu sefer okuduğum hikayelerde kazayla okuyamadığım cümleleri aramaya başladım.bu da boş bir uğraş oldu.kitabın içindekileri içime attım.kapağını kapattım.tavsiye ederim arkadaşlar.

bir alıntı daha biten kitaptan

"Sihrinin tam ortasına gelmişti ki,izleyenlerin arasında iki parlayan göz gördü Seyfettin; merak edeni değil merak ettireni gördü o gözlerde; sihrine boyun eğeni değil,sihrine boyun eğdireni.Sanki oyununu bozan bambaşka bir oyundu gördüğü; gösteri içinde gösteri,sihr içinde sihir.Takıldığı gözler göz boyayan sahnenin aydınlığını yutunca,ilk kez elleri titremeye başladı Sihirbaz’ın;bir numaradan diğerine geçerken aklı karıştı,ilk kez salladığı mendillerden güvercinler çıkmadı.Zordaydı.Şimdiye kadar hep kendi sakladıklarını merak ettirmişti;oysa şimdi merak edilen merak edene dönmüş,neyi sakladığını bilmediği bakışların bağcıkları dolanıp durmuştu parmaklarına.Gözüne değen gözün dışında kimse anlamadı ne olduğunu;o an sihir bitti,çadır toplandı…
Ama bir gün,yarım kalan sihrini tamamlamak için panayırın ortasına iri kıl çadırını tekrar kurduğunda,hatıraların uyku çekilmiş meleği de cana geldi.Aynı merak,aynı çığıran sesin içinden geçerek çadıra doluştu;aynı bir çift göz gidip kuruldu aynı oyun bozan yerine.İki çıra yeniden alevlendi;gürültülü bir çalgının eşliğinde yeniden sahneye fırladı Seyfettin.Sonraları hiç kimsenin aklından çıkmadı Sihirbaz’ın son gösterisi.
Kendisini tutuşturarak,alevler içinde ortaya çıkmış,herkes bunu sihirbazın bir sihri sanmıştı başlangıçta.Yanık et kokusuyla beraber,hırıltılı bir cümle döküldü Seyfettin’in ağzından.Alevler arasında,
“Ateş bile söndürmüyor ateşi,”diye inledi. "

Ali Ayçil

şimdi yeni bir kitaba başlıyorum.Edebiyat ve Tasavvuf türünde okumayı seviyorum.Okuma serüvenimin edebî kısmına şimdilik ara verdim.Geldim tasavvufî kısmına.

Yeni okumaya başlayacağım kitabın ismi

Huzur Defteri,M.Fatih Çıtlak'ın kaleme aldığı 305 sayfalık bir kitap.

merhaba şeker bilgeler

dün 10 sayfa okuyabildim :87: insanlık için küçük ama benim için büyük bir sayı

Günaydın canım bilge arkadaşlarım.
Bu hafta "kütüphaneler haftası" o yüzden aklıma siz geldiniz ve selam vermek istedim. Pek yakında yeniden aranızda olacağım inşallah... Öpüyorum sizi çok çok!

Selam Gülümsün,

Biz de seni öpüyoruz.

gülümsün selamlar biz de seni çok öpüyoruz, dönmeni bekliyoruz dörtgözle :103:

Merhabalar

Paylaşımlar için teşekkürler okuyucu Jade .

Bildirimimi de yapayım ;

Fikret Otyam'ın kitabında 194. sayfadayım .
Peyami Safa'nınkinde 35. sayfadayım .

Bu arada Gülümsün hoş geldin .
Öptüm ben de çook .

Deminki mesajımda yazmayı unuttum, konumuzda da bu hafta Namık Kemal Haftası...

Onun kitaplarını tanıtıyorum.

Hiç takip ettiğin yok Gülümsün...

Kitabımın 120. sayfasındayım iş güçten dolayı gecem gündüzüme karıştığı için uzun uzun okuyamıyorum :26:
Bugün nöbete gidicem yarın akşama gelirim belki yine buralara :)

kitabım bittiii
gül durusel - o umut aslında hep yalandı

kitabı elimden bırakamadım öyle duygusallaştım kii

' o umut aslında hep yalandı
Adını Umut Koyduk bitmemiş bir hikayeydi
bu kitapta hikayeyi bitirdim
ve aşkın yaşanmadığı zaman
daha çok aşk olduğunu
inanın bu kitapla farkettim. '

Deminki mesajımda yazmayı unuttum, konumuzda da bu hafta Namık Kemal Haftası...

Onun kitaplarını tanıtıyorum.

Hiç takip ettiğin yok Gülümsün...
etmez olur muyum? hatta Namık KEMAL'i tanıttığın mesajını beğenmiştim bile, hatta okurken direkt Namık KEMAL olduğunu anladım. Tekirdağ doğumlu falan, Tekirdağ'da Namık KEMAL Vergi Dairesi vardır mesela. :)

bu da benden olsun.

Sevgili Bilgeler yukarıdaki mesajımda yazar adını hatalı yazmışım kusura bakmayın.
Eser Namık Kemal'e ait.

Yöneticim 312 sayfa .
Süre kaç gün vereceksin (bonkör davranmanı umut ediyorum) ?

listede var mıydın? daha önce seni hiç görmedim.:26: konumuzun bazı kuralları kuralları var, konunun ilk mesajını okuyabılırsın
Gel biz bunu prenses yapalım, baş bilgemizi dinlememiz lazım.
.................
Sevgili Bilgeler yukarıdaki mesajımda yazar adını hatalı yazmışım kusura bakmayın.
Eser Namık Kemal'e ait.

Yöneticim 312 sayfa .
Süre kaç gün vereceksin (bonkör davranmanı umut ediyorum) ?

20 günün var........................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…