Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap


Birkaç gün göremeyince merak ettim.

Teşekkürler bilge hip.
 
İyi akşamlar okuyucu bilgeler

Ben uzun süredir giremedim foruma umarım listeden çıkarılmamışımdır:18:

Bir süre de okuyamayacağım malesef
 


Artık hiçbir ıstıraptan ve azaptan korkmuyorum. "Nöbet saatin geçti, artık dinlen." diyecek ölüm borusu çalıncaya kadar, insanlık vazifemi yapacağıma sana söz veriyorum Kâmuran. Ve bunu söylerken aşkımızın şimdi muhafızı olmaya lâyık olduğumu hissediyorum. Allaha ısmarladık, Kâmuran! Sana ithaf ettiğim ömrüm, bu Son Eserim['in] herhangi şaheserden fazla sana lâyık olduğuna eminim.

Halide Edip Adıvar'ın, 1913 yılında Tanin Gazetesi'nde tefrika edilen romanı Son Eseri, yazarın erken dönem yapıtları arasında yer alıyor. Roman, "Bence yazmak, yaşamakla bir. Tıpkı baharda yapraklanan ağaçlar, tomurcuklanan çiçekler gibi." diyen ünlü romancı Feridun Hikmet'le genç kadın ressam Kâmuran'ın ümitsiz aşkını anlatıyor. Feridun Hikmet, karısını elinden aldığı Asım Bey'in, Kâmuran'ın ağabeyi olduğunu öğrenince önce içine kapanıyor ama sonra aşkın coşkusu galip geliyor. Son Eseri, sağlam psikolojik çözümlemelerle dolu, önemli bir roman.

(canyayinlari.com)
 
iyi akşamlar okuyucular bende 2 hafta olmustur girmeyeli listeden çıkarıldım sanırım..Sör buralardaysan selam kaç gündür acaip hastayım hiç böyle grip olmamıştım hiç okumadım.Sınavlar var ders çalışmam gerek gündüzleri..Tekrar gelicem inşallah beni yine alın ozaman görüşürüz :))))
 


Burada, Türkiye, başşehrinden ve Anadolu'daki topraklarından mahrum edilmek istenilmiyordu. İmparatorluk'un, İstanbul başşehri olarak kalmasına taraftar olmakla beraber, Akdeniz'le Karadeniz arasındaki geçidi tarafsız hale sokmak, Ermenistan, Arabistan, Mezopotamya, Suriye ve Filistin'i ayrı ayrı parçalara ayırmak vardı.

Halide Edip Adıvar, çocukluk günlerinden 1918'e kadarki anılarını, Mor Salkımlı Ev başlığıyla kaleme almıştı. Türk'ün Ateşle İmtihanı, bundan sonrasını, 1918'den 1923 sonlarına kadar olan dönemi anlatıyor. Ulusal Kurtuluş Savaşı sırasında yaşananlar, yazarın gözlemleri canlı ve etkileyici bir anlatımla okura sunuluyor.

Türk'ün Ateşle İmtihanı, Halide Onbaşı'nın, o günleri yaşayan bir aydının içten anlatımıyla yakın tarihimize ışık tutuyor.

(canyayinlari.com)
 
Son düzenleme:

selam bilge yanlış hatırlamıyorsam eğer, zaten sen durumunu belırtmıstın?
sınav stresını atlat ve sonra tekrar beklıyoruz senı
 
Son düzenleme:

Ben de iyiyim şükür

Evet çok severim Ama tabii şimdilik. İş başa düşünce nolur bilmem

Rica ederim yöneticim

Ee şey listede miyim acaba hala :26:

son listeden sonra sanırım aradan 10 gün geçmiştir
son 10 gündür acayıp streslıydım ( ev olayından dolayı ) kitap okumadım ve çok özledım
4 gün sonra kesın yerleşirim ve ondan sonra ver elını kitap kafem
kısacası, listeden son 10 gündür kımseyı çıkarmadım.
senın sınav sorunun vardı sanırım?
 
selam bilge yanlış hatırlamıyorsam eğer, zaten sen durumunu belırtmıstın?
sınav stresını atlat ve sonra tekrar beklıyoruz senı

yok sör ya ben diilimdir yada başka bişey anlatmısımdır bu yeni :))) nese teşekkür ederim görüşürüz..
 


Bugünkü insaniyetin en büyük meselesi şudur: Sağ veya sol herhangi "bir örneklik" salgınına karşı, bütün dünyayı hâkimiyeti altına almak isteyen zihniyete karşı mücadele etmek. Çünkü böyle bir zihniyet nerede olursa olsun mekanik vasıtalarla insanları birer "robot" şekline çevirebilecek, bütün mânevi kıymetleri ortadan kaldırmaya çalışacak, yani her fert, yaşayabilmek için tek bir teşkilâtın veya ilâhi mevki verilen bir diktatörün emirlerini, körü körüne ifa etmek mecburiyeti tehlikesine maruz kalacaktır.

Adıvar, bugün de öncelikli tartışma konuları olmaya devam eden sağ - sol, Doğu - Batı, Müslümanlık - Hristiyanlık gibi sorunlara özgün yorumlar getiriyor ve Türkiye'nin politik konumu / konumları üzerinde duruyor.

(canyayinlari.com)
 
Son düzenleme:
iyi akşamlar bilgeler
kitabımda 100 küsürüncü bir sayfadayım ama tam bilmiyorum

sevgili bilge jade aradığım kitabı henüz bulamadım ama şu an okuduğum değil
yardımların için teşekkürler paylaşımlarından da takip ediyorum, bulmaya çalışıyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…