kusura bakma okuyucu sör :))görmemişim bu gün anca fırsat bulup girebildim nete bu ara da dün okuyamadım gibi bişey bu akşam fazlasıyla sayfa okumayı planlıyorum:))
kızlar aklıma bir fikir daha geldi
yıl sonunda toplayıp bakıcam kim daha çok kitap okumuş
en fazla kıtap okuyan arkadaşımıza 3 tane kitap hedıye edıcem
Güzel fikir. Bir de sponsor yayınevi bulursak tamamdır.
sponsora gerek yok, ben alıcam kitapları size
paralar benden olacak
yılda 3 kitap hedıye etmekten batacagımı sanmıyorum
Ben de ama yine de sponsorların tekliflerine açığız yani.
Dün gece 70 sayfa okudum 109. sayfaya geldim.
iyi ki bu topiği bulmuşum ya ,kendimi okumak zorunda hissediyorum ,aslında çok kitap bitirmek gibi bir derdim de yok ama çok pis bir huyum var. bazen bir kitaba başlarım 2 günde bitiririm ama bazen de bir kitaba başlarım 2 hafta okumam sonra elime alırım unutmuş olurum ,okuduğum yerlerin tekrar üzerinden geçerim sonra tekrar
bırakırım, bırakış o bırakış .Sonra bi kitap görürüm hemen okumak isterim ama devam ettiğim kitap varken okuyamam.İşte o olaydan nefret ediyorum.O yüzden bir kitaba başlayınca uzun aralar vermek istemiyorum bundan sonra.
ben göremedim yeni imzanı çok merak ediyorum :122:
Piyer
İri yapılı, cesur bir adamdır, fakat biraz çekingendir. Babası Prens Bezukof’un nikahsız bir kadından olma çocuğudur. İlk olarak Elen’i sevmekteydi fakat daha sonra Nataşa’ya değişik duygular hissetmeye başlamıştır. Fakat Andre’den dolayı ona açılamamaktadır. Karısının ölümünden sonra ona daha da aşık olmaya başlamıştır. Andre öldüğünde evlenmişlerdir.
Andrey
Kısa boylu cesur ve akıllı bir askerdir. Prenses Liza ile evlidir. Karısı doğururken öldükten sonra Nataşa’ya açılmaya karar vermiştir. Son savaşta ağır yaralanması sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Arkasında yetim bir çocuk bırakmıştır. Piyer’in iyi bir dostudur.
Nikola
Çok büyük bir vatanseverdir. Ailesine çok düşkün, hep onların dediğinin olmasını isteyen bir karakterdir. Hatta bu sebepten dolayı, biraz da çıkan aksiliklerden dolayı sevdiği kızı, Sonya’yı terk etmiştir. Daha sonra gönlünü Prenses Mari’ye kaptırıp onunla evlenmiştir. Savaşa askerlik yapmaya gitmiştir.
Nataşa
Yaşadıklarından çok çabuk etkilenen bir kızdır. Aşk bakımından kararları çok değişmektedir. Önce Boris’e gönlünü kaptırır, daha sonra Andre’ye, sonrasında Anatol’a ve sonra tekrar Andre’ye dönmüştü, fakat Andre aynı günlerde ölür. Bunun etkisini üzerinden attığında Piyer’le evlenmiş ve mutlu bir yaşam sürmüşler.
Sonya
Fakir ama çok güzel bir kızdır. Kuzeni Nikola’yı sevmektedir ve aşkı karşılıksız değildir, fakat bir süre sonra ona bir mektup yazarak ayrılmıştır. Nikola, Mari ile evlendiğinde Mari’den nefret etmeye başlmıştır.
Mari
Biraz çirkindir, fakat vefalı bir insandır. Babasının ona o kadar çektirmesine rağmen onu ölümüne kadar yalnız bırakmamıştır. Nikola’yı sevmektedir.
Elen
Çok güzel, fakat huysuzdur. Erkeklerin hepsi ona hayrandır. O yaşadığı yanlış bir şeyden dolayı Piyer’le kısa süreliğine bozuşur. Daha sonrasında anjinden ölür.
Liza
Andrey’nin eşidir ve ona çok bağlıdır. Çok güzel bir kadındır ve bir o kadar da güzel huyludur. Doğum yaparken ölmektedir.
Denisof
Oldukça cana yakın ve samimi bir insandır. Nataşa’yı sevmektedir, fakat Nataşa ona yüz vermeyince vazgeçer.
Dolohov
Denisof’un tam tersine bir adamdır. Bir zamanlar Piyer’in arkadaşı idi, fakat Piyer’in karısı Elen’i lekelemesi sebebiyle Piyer onu arkadaşlıktan siler. Daha sonra Sonya’ya bir evlilik teklifinde bulunur fakat Sonya onu kabul etmeyince vazgeçer.
......kendıme daha aşık olacak bir karakter seçemedimsayfalarım ilerlesin de bir..
okuyucu jade : kitabını dün bitirdi.Oğuz Atay - Korkuyu Beklerken'e başlayacak. :124:
Sende imzalar görünmüyor mu okuyucu hip?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?