buna katılıyorum. artık ben de vermem ve vermiyorum. çünkü eskiden verdiğim hiçbi kitap geri gelmedi. Ağzım yandı bi kere. bi daha asla.
broşü gibi ha,giden gelmiyor, acep nedendir
artık vermıyorum, eskıden önüne gelene broşür gibi dağıtırdım
giden gelmiyor, acep nedendir
artık vermıyorum, eskıden önüne gelene broşür gibi dağıtırdım
broşü gibi ha,alemsin surrender!
ben de çok güvendiğim insanlara veririm. bir başkasından kitap alınca da incitmeden nazikçe okur, kısa zamanda iade ederim/etmeye çalışırım.
aa pardon burda racon böyleyse uyucaz canım ne demek.. ayrıca kalan 160 sf için 3 hafta çok süre böyleyse süreye bile gerek yok. tatlım ben bu kitabı haftasonuna bilemedin bu akşama bitiririm.hafife almayın beniiiii
[h=3]Piyer[/h]
İri yapılı, cesur bir adamdır, fakat biraz çekingendir. Babası Prens Bezukof’un nikahsız bir kadından olma çocuğudur. İlk olarak Elen’i sevmekteydi fakat daha sonra Nataşa’ya değişik duygular hissetmeye başlamıştır. Fakat Andre’den dolayı ona açılamamaktadır. Karısının ölümünden sonra ona daha da aşık olmaya başlamıştır. Andre öldüğünde evlenmişlerdir.
[h=3]Andrey[/h] Kısa boylu cesur ve akıllı bir askerdir. Prenses Liza ile evlidir. Karısı doğururken öldükten sonra Nataşa’ya açılmaya karar vermiştir. Son savaşta ağır yaralanması sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Arkasında yetim bir çocuk bırakmıştır. Piyer’in iyi bir dostudur.
[h=3]Nikola[/h] Çok büyük bir vatanseverdir. Ailesine çok düşkün, hep onların dediğinin olmasını isteyen bir karakterdir. Hatta bu sebepten dolayı, biraz da çıkan aksiliklerden dolayı sevdiği kızı, Sonya’yı terk etmiştir. Daha sonra gönlünü Prenses Mari’ye kaptırıp onunla evlenmiştir. Savaşa askerlik yapmaya gitmiştir.
[h=3]Nataşa[/h] Yaşadıklarından çok çabuk etkilenen bir kızdır. Aşk bakımından kararları çok değişmektedir. Önce Boris’e gönlünü kaptırır, daha sonra Andre’ye, sonrasında Anatol’a ve sonra tekrar Andre’ye dönmüştü, fakat Andre aynı günlerde ölür. Bunun etkisini üzerinden attığında Piyer’le evlenmiş ve mutlu bir yaşam sürmüşler.
[h=3]Sonya[/h] Fakir ama çok güzel bir kızdır. Kuzeni Nikola’yı sevmektedir ve aşkı karşılıksız değildir, fakat bir süre sonra ona bir mektup yazarak ayrılmıştır. Nikola, Mari ile evlendiğinde Mari’den nefret etmeye başlmıştır.
[h=3]Mari[/h] Biraz çirkindir, fakat vefalı bir insandır. Babasının ona o kadar çektirmesine rağmen onu ölümüne kadar yalnız bırakmamıştır. Nikola’yı sevmektedir.
[h=3]Elen[/h]
Çok güzel, fakat huysuzdur. Erkeklerin hepsi ona hayrandır. O yaşadığı yanlış bir şeyden dolayı Piyer’le kısa süreliğine bozuşur. Daha sonrasında anjinden ölür.
[h=3]Liza[/h] Andrey’nin eşidir ve ona çok bağlıdır. Çok güzel bir kadındır ve bir o kadar da güzel huyludur. Doğum yaparken ölmektedir.
[h=3]Denisof[/h] Oldukça cana yakın ve samimi bir insandır. Nataşa’yı sevmektedir, fakat Nataşa ona yüz vermeyince vazgeçer.
[h=3]Dolohov[/h] Denisof’un tam tersine bir adamdır. Bir zamanlar Piyer’in arkadaşı idi, fakat Piyer’in karısı Elen’i lekelemesi sebebiyle Piyer onu arkadaşlıktan siler. Daha sonra Sonya’ya bir evlilik teklifinde bulunur fakat Sonya onu kabul etmeyince vazgeçer.
......kendıme daha aşık olacak bir karakter seçemedimsayfalarım ilerlesin de bir..
artık bütün kitaplarımın başına adımı soyadımı yazıyorum. belki kimsen aldıklarını unutmuşlardır diyeben alınca okuyup veriyorum bunlar neden böle yaaaa. çok ayıpppp
hepsi de çok şıpsevdi göründü bana okuyucu sör merakla bekliyorum ama seçimini
söylesene 160 sayfam kaldı diye
sen kitabın tamamını söyledın,yenı başladın sandım
160 sayfa için 3 hafta verılır mı, okuyucu piyonist
3 günün var canım:)
aynen bendeçiçikov'dan sonra
zor gibi
hahaaa ay başta yazmıştım şu sayfadayım diye tabi farklı konular olunca karıştı. tamam canım 3 gün kabulümdür :)
ah hain çiçi ne kadar şaşırtmıştı bizi
ben de ödünç vermiyorum artık direk hediye ediyorumkısmetimse döner dolaşır beni bulur :111:
ben de ödünç vermiyorum artık direk hediye ediyorumkısmetimse döner dolaşır beni bulur :111:
aynen, ama zekasına hayran kaldım
orası ayrı...kurtuldu adam yaa
cezadan kurtuldu ama aşkı kaybettigerçi tam kaybetmiş sayılmaz hala bir hayranlığın var kalbinin birazı çiçide mi kaldı yoksa :111:
okuyucu Tuugsell, ne yapıyorsun bacım orada, ne okuyorsun 1 saattir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?