Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Heyyyy,sitede yeniyim ama kitap işinde uzun süredir varım bugün Elif Şafak'ın 'Aşk' isimli kitabına başladım :) 415 sayfa.... Hmmmm,sanırım 2 günümü alır son zamanların popüler romanların bir çoğunu okumuşumdur. Genellikle doğa üstü olanları,eğer sorunuz olursa yardımcı olabilirim Özellikle; * Gece evi serisi * Hush Hush (Fısıltı,Çığılık,Sessizlik,Final) * Grinin Elli Tonu * Sherlock Holmes kitapları * Canan Tan Kitapları vs.. vs...

merhaba konumuzun ilk mesajını okuyabilirsin

Dini kitaplar yasak arkadaşlar.

Sör zaten gerekli açıklamayı yapmış.

Bu konunun başından beri böyle bir kuralımız var.

Bunda rahatsız olacak bir şey de yok ayrıca.

Burayla tanistigimda okuyordum evet hatta size kitap listemi yazdim ben ilahiyatciyim dedim bunlari okuyacagim sirayla dedim

O zaman kimse bana yasak demedi

Yanlis hatirlamiyorsam 3 tane de dini icerikli kitap okudum sen de bana gün verdin sur

Neyse o zaman bana musade arkadaslar kimse bana yasak oldugunu soylememisti bilmiyordum gozden kacmis

Ben kendi capimda okuyayim kitaplarimi

Biri bana burada dönen olayı anlatabilir miii Nasıl liste vericem beeeeeeeennnn :)

canım öncelikle hoşgeldin. önce konunun ilk mesajını okuman gerekiyor daha sonra okuyacağın kitabı buraya yazıyorsun sör süre veriyor, 2 günde bir sayfaya uğrayıp rapor vermen gerekli tabi bu sırada çene çalmak da serbest, kitabın bittiğindeyse kardeş konuya "kitabımı bitirdim" şeklinde bildirim yapıyorsun bu da kardeş konumuz: http://www.kadinlarkulubu.com/kitap-kurdu/592561-okuyucu-listemiz-bildirimleriniz.html dip not: bildirim konumuzda sohbet etmek vs yok sadece bildirim yapılıyor. başka sorun olursa sör geldiğinde cevap verecektir

Baba tarafım İskenderunlu. Akdeniz akşamlarına yol alabilirim ama o zamanda çok sıcak diye şikayet ediyorum

Çok memnuniyetsiz gördüm kendimi. Ayıp bana. [/B][/FONT][/COLOR]

Aboooooo,hemşeri buldum kendime bi taneeee :))) İskenderun kelimesini gördüm atladım hemen :)) bende İskenderun'luyum Siz neresinden oluyosunuz acep :)

Hoş buldummmm :) Ben şimdi okuyacağım kitabı direkt buraya yazıyorum ve bana süre veriliyor,2 günde bir uğrayıp rapor veriyorum. Doğru anlamışmıyım :))

merhaba sevgili bilgeler
pek giremiyorum bu aralar, bugün de pek kitap okuyamadım ama birazdan başlayacağım okumaya

ben geçen yaz limon ağacını okumaya kalkışmıştım ama nedense yarım bıraktım bu yaz tekrar deneyeceğim

oku canım güzel bir kitap

Muazzez İlmiye Çığ, (d. 20 Haziran 1914, Bursa), Türk sümerolog.

Ailesi köken olarak Kırım'lı göçmenlerden olup babası Kırım'dan Amasya, Merzifon'a, annesi ise Kırım'dan Bursa'ya göçmüştür. Ailesi İzmir'de yaşamaktayken, 15 Mayıs 1919 tarihinde meydana gelen İzmir'in Yunan ordusu tarafından işgali ardından daha güvenli bir yer olan Çorum'a yerleşti.

İlkokula Çorum'da başladı. Daha sonra ailece Bursa'ya taşındılar. Bursa'da özel bir okul olan "Bizim Mektep"de Fransızca ve keman dersleri aldı. 1926'da sınavla Bursa Kız Muallim Mektebi'ne (Bursa Kız Öğretmen Okulu) girdi. 1931 yılında mezun oldu ve babasının da öğretmenlik yapmakta olduğu Eskişehir'e tayin oldu. Eskişehir'de öğretmenlik mesleğini dört buçuk yıl yaptı.

15 Şubat 1936 tarihinde, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Hititoloji bölümüne kaydoldu. 1940 yılında, Ankara Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Eski Şark Eserleri Müzesi Çiviyazılı Belgeler Arşivi'ne uzman olarak atandı. Aynı yıl Kemal Çığ ile evlenmişti. Müzede çalıştığı 31 yıl boyunca, meslektaşı Hatice Kızılay ve Dr. F.R. Kraus ile birlikte, müzenin deposunda bulunan Sümer, Akad ve Hitit dillerinde yazılmış on binlerce tableti temizleyip, sınıflandırıp numaralandırdı. 74 bin tabletten oluşan çivi yazılı belgeler arşivini oluşturdu, üç bin tabletin kopyasını yapıp katalog halinde yayımladı, dünya bilim insanlarına eşsiz bir kaynak hazırladı.

1957'de Münih'teki Oryantalistler Kongresi'ne katıldı. 1960'da Heidelberg Üniversitesi'nde altı aylık bir çalışma yaptı. 1965'de Roma'da sergilenen Hitit sergisini bu şehirden alarak Londra'ya götürdü. 1972'de emekliye ayrıldı.

Emeklilikten sonra bir süre yurtdışında yaşayan Muazzez İlmiye Çığ, 1988'de Philadelphia'daki Asuroloji kongresine katıldı. Prof. Kramer'in History Begins at Sumer adlı kitabını Türkçeye çevirdi ve kitap, 1990'da “Tarih Sümerle Başlar” adıyla Türk Tarih Kurumu tarafından yayımlandı. Kitabın çok ilgi görmesi üzerine, 1993'te çocuklara yönelik Zaman Tüneliyle Sümerlere Yolculuk kitabını yazdı; ilerlemiş yaşına rağmen ardı ardına eser vermeyi sürdürerek Sümer ve Hitit kültürlerini tanıtan 13 kitap yazdı.

2000 yılında İstanbul Üniversitesi kendisine "Fahri Doktor" unvanı verdi. 2005 yılında Osmaniye'nin Çardakköyü'ndeki Anadolu Kültür Araştırmaları Derneği tarafından "Özgür İnsan Ödülü" ile ödüllendirildi.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi teklifi uyarınca, üniversite senatosu tarafından 4 Mayıs 2000 tarihinde Fahri Doktora unvanı verildi.

Eserleri: Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sümer'deki Kökeni, Sümerli Ludingirra, İbrahim Peygamber, İnanna'nın Aşkı, Zaman Tüneliyle Sümer'e Yolculuk, Hititler ve Hattuşa, Gilgameş - Tarihte İlk Kral Kahraman, Ortadoğu Uygarlık Mirası 1-2, Sümer Hayvan Masalları, Bereket Kültü ve Mabet Fahişeliği, Vatandaşlık Tepkilerim, Atatürk Düşünüyor, Sümerlilerde Tufan - Tufan'da Türkler, Uygarlığın Kökeni Sümerliler 1-2, Yandı İçim, Atatürk ve Sümerliler

(biyografim.net)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…