Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

merhaba hepinize

Kinyas ve Kayra'yı okudum bitirdim. Dün gece bitirmeyi planlamıştım ama bugüne sarktı.

Kitap ''değişikti'' biraz deneysel gibiydi. Bazen abartılı cümleler gözüme batmadı değil ama akıcı bi şekilde okutuyo kendini. Kitap içine çekiyo insanı dürüst olmak gerekirse. Malesef biraz da melankolik bir kitaptı o yüzden çok beğendiğimi söyleyemicem. Ben yakın çevremden kitabın çok methini duydum ve onun üzerine alıp okudum. Onların abarttığı kadar iyi olmasa da okunması denenmesi gerekebilir

yeni kitabım Elif Şafak-Mahrem 229sayfa

surrender süremi rica edebilir miyim

beste inşallah sen de şarkı yarışmasını kazanırsın bol şans başarılar keşke önerim olsaydı ama malesef

- Tesadüf mü dersin ismi "Suskun" olan bir şairin en kıynetli yapıtına "Dinle!" diye başlaması. Sahi sessizlik dinlenebilir mi? -

Sumer şairlerine göre Tanrıça İnanna, toplumun süsü, Sumer'in neşesidir. Ay Tanrısı Nanna'nın kızıdır. Akad'larda İştar, Musevilerde Astarte, Yunan'da Afrodit, Roma'da Venüs adını taşıyarak yüzyıllar boyu çeşitli toplumların efsanelerinde yaşamıştır. Venüs yıldızını temsil etmektedir. O, güzelliğin, cinselliğin, çekiciliğin, şefkatin, hırsın, kavganın, önderliğin, kurnazlığın ve en önemlisi berekin ve çoğalmanın sembolü olmuştur. Sumer şairlerine, ozanlarına bitmez, tükenmez bir ilham kaynağı olan İnanna için yazılan öyküler, çivi yazısıyla kilden tabletler üzerine yazılarak zamanımıza kadar ulaşmıştır. Bu hikâyelerden en önemlisi ve yaygın olanı, İnanna ile Çoban Tanrısı Dumuzi'nin, ülkeye bereket sağlayan evlenmesidir. Kitabın konusunu, bu evlenme hikâyesi oluşturmaktadır.

(kaynakyayinlari.com)

Muazzez İlmeyi Çığ, şimdi de Orta Asya kökenli Tufan efsanesinin izini sürüyor. Tufan konusu, şimdiye kadar birçok kez ve birkaç açıdan işlenmiş olmasına rağmen, Çığ konuya, bugüne kadar hiç işlenmemiş bir açıdan yaklaşıyor. Türklerin Anadolu’ya binlerce yıl önce geldiği tezinden hareket eden yazar, Türklerin Tufan efsanesiyle, Sumerlilerin Tufan destanı arasındaki bağlantıları araştırıyor. Bunun için Çığ, Asya ve Orta Asya tarihinin derinliklerine dalıyor ve Türkmenlerin, Altay Türklerinin, Kazakların, Azerilerin, Farslıların ve Hintlilerin Tufan efsanelerini Sumer’deki efsaneyle karşılaştırarak inceliyor. Ayrıca yazar, hem Mezopotamya kaynaklı olan hem de Tevrat ve Kur’an’daki Tufan efsanelerini Sumerlilerinkiyle karşılaştırıyor. Yazar, kitabında Tufan felaketinin hangi coğrafyada olduğu sorununu da tartışıyor ve kendi tezlerini açıklıyor.

(kaynakyayinlari.com)

Son düzenleme:

Bu küçük kitap Muazzez İlmiye Çığ'ın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Çivi Yazılı Belgeler Arşivi'nde, on binlerce Sumer tableti üzerinde uzun yıllar yaptığı çalışmaların bir ürünüdür. Muazzez İlmiye Çığ'la birlikte Sumer uygarlığına doğru zaman tüneliyle yola çıkmaya ne dersiniz? Sizleri Sumer'de Ludingirra ve Dada karşılayacak.

(kaynakyayinlari.com)

İnşaallah Buranın yerlisi olarak sana bir tavsiye o zaman buraları gezilecek yanı hiç yok. Ama yukarları şiddetle tavsiye ediyorum,çok güzel yaylalarımız vardır :)

Tavsiyene uyarım. :)

Her geldiğimde bir yerlere gidiyorum ama bazen nereye gittiğimi unutuyorum

Petek'te yediğim künefeleri unutmuyorum ama

ya kızlar bu yarışma derken ödevler derken ben gene bu iki günde hiç kitap okuyamadım

ya kızlar bu yarışma derken ödevler derken ben gene bu iki günde hiç kitap okuyamadım

Arada özlemek iyidir kitapları , yeter ki arayı çok soğutma, tekrardan okumaya başlarsın.

Güzel, Reşat Nuri'nin bütün kitapları güzeldir bence. :)

Evet haklısın , hiç olumsuz yorum duymadım şu ana kadar çevremden.

Ben de başlayacağım inşallah. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…