Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Eksi de gördüm ben de size sorayim . Okurken ağladığıniz kitaplar nelerdi?

Daha yeni tarihi hoşçakal lokantasında ağladım
Bin muhteşem güneşte ağladım
Çalıkuşunu okumayanlar bu yazdığımı olumasın.Munise öldüğünde ağladım.
Açlık oyunlarında ağladım
Daha çok vardır kesin de hatırlayamıyorum

Selamlar
Beni ödülle cezalandırma sayfa 172

Mezbaha 5 okuyan var mi aranızda?
Ben okumuştum geçen yıl güzel bir kitap aslında ama ben çok büyük bir beklentiyle başlamıştım biraz hayal kırıklığına uğradım o sebeple ama yine de Kurt Vonnegut dan vazgeçmedim ilerleyen günlerde Kedi Beşiği'ni okumayı planlıyorum

Ay o kadar çok kitapta ağladım ki hangisini yazsam bilemedim
Toprak ana
Yaşamak
Kitap hırsızı
Beyaz gemi
Uçurtma avcısı
Bin muhteşem güneş
Dah çok uzar bu liste burada bırakayım

En son Şeker Portakalı’nds çok ağlamıştım.
Ben Bir Gürgen Dalıyım
Senden Önce Ben
Deli Kadın Hikayeleri
Kırmızı Çizgili Pijamalı Çocuk
Kitap Hırsızı
Uçurtma Avcısı
İçimizdeki Müzik

Aklıma şimdilik bunlar geldi.

Herkese günaydın güzel cumartesimiz olsun
Biz eşimle motorcuyuz arkadaşlar,eylülden beri motorumuz yoktu,dün eşimin hayali olan motoru aldık sonunda,birazdan motor aksesuarlarımı toparlayıp hepsini seveceğim,biraz heyecanlıyım,akşama hava bir sürpriz yapmaz ise yol yapacağız
“Deniz İşçileri”bitti,dün gece bir buçuğa kadar direnip bitirdim..Kitap hakkında bir kaç kelam etmek istiyorum;kitabın yeni basımının olmaması beni üzdü,ben de Haydarpaşa sahaftan almıştım zaten,eski basım biraz imla hataları da olsa kitaptan hiç soğumadım.Klasik sevenlere kesinlikle tavsiye ediyorum,okumalısınız.Şöyle anlatabilirim yeri geliyor kitapla birlikte depar atıyorsunuz yeri geliyor adım adım yürüyorsunuz.Sonunu kabul edemedim,bedenim ürperdi,tüylerim diken diken oldu.Ağır ilerleyen bir kitap olsa da ben okuduğuma mutlu oldum
Sıradaki kitabıma kahvaltıdan sonra karar verceğim..

Ağlamadıklarımı yazsam daha kısa olur aslında listem
Aklıma ilk gelenler
Cemile
Toprak Ana
Yüz yüze ( bu üçünü onar kez filan okuyup her seferinde ağladım)
Uçurtma Avcısı
Bin Muhteşem Güneş
Uçurtmayı Vurmasınlar
Bin Boğalar Efsanesi( ah Ceren )
.
.
.

Şeker portakalı
Sefiller
Ölü ozanlar derneği
Noter dame'in kamburu
Çiçekler buyur- emine isinsu
Mucize -R.J.Palacio nun
Yalancilar- E. Lockhart in
Yeşil yol
Canavarın cagrisi- Patrick ness
Yalnızca millie
Beni ağlatan kitap çok ta bunlar şimdilik aklima gelenler

Selam kizlar
Savas ve Baris syf 102 boyle giderse bitiremicem.
minerva1988
Seker Portakali
Ucurtma Avcisi
Algernon'a Cicekler
Shantaram
Mihmandar
Hatitladiklarim
gule gule kullanin hayirli olsun.

Mine Söğüt__Deli Kadın Hikayeleri bitti.

Kitapta 21 hikaye var, bu hikayeler öyle okuyup geçeceğiniz tarzda olmayıp aksine okudukça ruhunuzu kanatmakla kalmayıp düşüncelerinizden kaçmak isteyeceğiniz kadar iç karartıcı. Kitaptaki öykülerin çıkış noktası delilik, delirerek ölenlere diye başlıyor ama onları bu noktaya getirenler neler onları görüyoruz. Yaşanılanlar hiç kolay değil, kadın olmanın en zor hallerini gözler önüne sermiş yazar; tecavüz, istismar, şiddet, travmalar vb. Her öykü farklı bir olumsuzluktan beslenmiş. Bunlar günümüzün de değişmezleri olduğu için okurken insan etkilenmeden geçemiyor.

Kitabın sayfa kalitesi o kadar güzel ki, pürüzsüz , parmaklarınız sayfalarda kayıp gidiyor, bunu neden bu kadar ayrıntılı ifade ettiğime gelirsek bana sanki anlatılanların ağırlığına, yapılanların çirkinliğine, kadınların bedenen ve ruhen çektiklerine inat hayatın yine de kaldığı yerden devam edişini simgeliyor, hayata yeni bir sayfa açmak gibi aynı. ( Sayfa kalitesini de buna bağlayan benden başkası da yoktur yalnız. )

Bazı sayfalar arasında yer alan görseller beni ürkütmedi dersem yalan olur, o kasvetli havayı çok güzel yansıtmışlar. Onlara da ayrıca bayıldım. Hikayelerle birlikte düşününce etkisi daha vurucu oluyor.

Yazarın dili sıradan değildi, anlatım herkese hitap etmeyebilir, gününde okunmadığında etkileyici olmayacağını düşünüyorum. Herkesin beklentisini karşılamayabilir o yüzden tavsiye ederim cümlesini kullanmayacağım.

Kitaptan bir alıntıyla da yazıma son vereyim; ".. deliliğin cazibesi ne kadar tehlikelidir bilemezsiniz.." .

Günaydın
Beni Asla Bırakma bitti, kitap biraz durağan ilerliyor ama ben konuyu filminden bildiğim için sıkılmadan okudum. Kitapta organ bağışı yapması için klonlanarak büyüyen çocukların okul yılları ve yetişkinlik yılları anlatılıyor. Henüz okumayanlar olduğu için daha detaya girmeyeceğim.
İlerde bunu bilimsel olarak yapabilmek bence mümkün olacak ama neden yapılmaması gerektiğini kitapta çok net öğreniyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…