- 27 Mayıs 2011
- 6.949
- 12.556
- 448
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #20.961
Ben de oyleyim. Ama ulgimi cekmeyen kitaplarda. Sana onerim pomodoro kullanmak. 5 10 20 dk lik okumalar. 5 ile basla. Sonra kalk baska sey yap. Okumak istesen bile.. sonra 10 dk oku kalk gene bir seyler yap. Aliskanlik kazanana kadar oturur gibi. Su aralar en fazla 20 dk otutabiliyorumMerhaba
Aslında ilgimi çeken kitaplar. Merak ediyorum. Ne olacak nasıl bitecek diye. Okumak istiyorum. Ama konsantre olamıyorum. Aklım hep başka yerlerde.
Kizlar benim eşim kitap okumami her zaman taktir eden ama roman değil de daha bilgi içerikli kitaplar okumayı mantikli bulan biridir. Okuduğum romanı bitirdikten sonra ara sira ona özet geçerim. Ee bu dizi izlemek gibi olmuş der geçer :) Bugün romanın bana ne kattığını tesadüfen çok iyi anladı. Nar Ağaci'nı okurken Tebriz halılarının nasıl yapıldığının anlatıldığı kısımdaydım, kitapta gerçekten öyle güzel anlatılmış ki merak ettim youtubedan açtım izliyordum, çok emek gerektiren bir işmiş ipek hali dokumak, eşime de izlettim, onun da ilgisini çekti, ee nerden aklına geldi buna bakmak dedi ve bende o an roman okumanın faydalarını anlatan bir nida çektim ve şampiyonluk kupami kaldirdim
Ben de oyleyim. Ama ulgimi cekmeyen kitaplarda. Sana onerim pomodoro kullanmak. 5 10 20 dk lik okumalar. 5 ile basla. Sonra kalk baska sey yap. Okumak istesen bile.. sonra 10 dk oku kalk gene bir seyler yap. Aliskanlik kazanana kadar oturur gibi. Su aralar en fazla 20 dk otutabiliyorum
Aaaaa bu yöntemi tuttum ben. Tamam bi de böyle yapayım. Çok teşekkür ederimBen de oyleyim. Ama ulgimi cekmeyen kitaplarda. Sana onerim pomodoro kullanmak. 5 10 20 dk lik okumalar. 5 ile basla. Sonra kalk baska sey yap. Okumak istesen bile.. sonra 10 dk oku kalk gene bir seyler yap. Aliskanlik kazanana kadar oturur gibi. Su aralar en fazla 20 dk otutabiliyorum
evet dün gece ben uyumadan önce en son 475 demiştin, sonrasında okuduysan bilememGünaydın baykuşlar
Savaş ve Barış. Sayfamı hatırlayamadım. 475ti sanırım_meLinDa_ başganım var mı fikrin
geçmiş olsunSelamlar
Cumartesiden beri çocukların hastalığıyla uğraşıyorum
Savaş ve Barış 370. sayfadayım
Yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz
evet dün gece ben uyumadan önce en son 475 demiştin, sonrasında okuduysan bilemem
okudum sonra__giz__ le kitabın dedikodusunu yaptık.
Çocukluğumdan bu yana kitap okumayı hep sevmişimdir, başlarda nitelik olarak daha iyi kitapları seçmeyi pek bilmezdim bu zamanla gelişen bir şey. Şu an okuduklarımın bana katkısı olduğunu günlük hayatta kullandığım cümlelerden bile olsun farkediyorum. İş yerinde karşımdaki insanları aklına gelen doğru kelimeyi bulmaya çalışıp, parmağını şıklatırken ben o kelimeyi ona hemen söylediğimi farkettim, kelime dağarcığının artması bile avantaj :)Sadece herhangi bir olayı anlatan kitaplar var, içinde bilgi olan romanlar var
Bunları ayristirip kendine bir şey katacak kitaplar okumak önemli.
Mesela geçenlerde çocuklar duymasın dizisinde fütüristik kavraminjnislediler, yüzeysel olarak tabi, ben bu konuyla ilgili 3 kitap okuyup, sonra merak edip bir program izlemiştim. Bir ortamda dae de kitaplardan örnek vererek açıkladım olayi. Kendimi cok genel kulturlu hissettim :)
Ben bu yöntemi kpss çalışmaya ilk başladığım sene kullanmaya başlamıştım ve çok yararını gordum
Roman okumanin insana en cok kazandirdigi şey bence empati kurabilmekÇocukluğumdan bu yana kitap okumayı hep sevmişimdir, başlarda nitelik olarak daha iyi kitapları seçmeyi pek bilmezdim bu zamanla gelişen bir şey. Şu an okuduklarımın bana katkısı olduğunu günlük hayatta kullandığım cümlelerden bile olsun farkediyorum. İş yerinde karşımdaki insanları aklına gelen doğru kelimeyi bulmaya çalışıp, parmağını şıklatırken ben o kelimeyi ona hemen söylediğimi farkettim, kelime dağarcığının artması bile avantaj :)
Selamlar
Cumartesiden beri çocukların hastalığıyla uğraşıyorum
Savaş ve Barış 370. sayfadayım
Yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?