Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Ferhan Şensoy__Başkaldıran Kurşunkalem bitti.

Ferhan Şensoy'un kendi ağzından hayatını okuduğunuz bir kitap. Bu ikincisi. İlki Kalemimin Sapını Gülle Donattım'dı. Gülle donattığı kalemi bu sefer başkaldırmış. İlk kitabı Galatasaray Lisesi'ndeki öğrencilik hayatı, çocukluğu üzerineyken bu kitap Fransa dönüşünden sonra tiyatro serüvenini ele alıyor. Tabi ara ara geçmiş yıllara dönüş yok diyemeyiz, nasıl ki tam Şensoy'un tiyatro macerasını okurken birden annesiyle babasının tanışma hikayesini de okuyabilirsiniz. Tabi gönül ilişkileri başınıza da döndürebilir, gerçi ilk kitaba göre Gizem Kıza gerçekten de abayı yakmış görünüyordu bu kitapta.
Benim hoşuma giden ayrı bir nokta da; bu kitapta Adile Naşit, Haldun Taner, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Perran Kutman, Münir Özkul gibi sayısız o zamana damgasını vuran tiyatroculara dair satırları okuyabilmenin dayanılmaz keyfiydi.
Hiç ummadığı anda Yaşar Kemal ya da Turgut Uyar ile karşılaşabilmesi ve onları yazdığı satırlardaki hayranlığı okuyabilmek benim için güzel bir ayrıntıydı.
Anadolu turnesini onunla beraber yaptım, onunla beraber oyunlar yazdım, bazı zamanlar ona kızdım ama bir o kadar da saygı duydum.
Son olarak da Haldun Taner'in bir sözü vardı: "Birinci perdeyi herkes yazar, ikinci perdeyi 'yazar' yazar." Ferhan Şensoy hayatını anlatan hem ilk hem de ikinci kitabı yazmış, asıl üçüncüyü bekler bu gözler, çünkü tam kendi tiyatrosunu kurma çalışması yaparken kitap bitiyor. Asıl bence onun hayatı şimdi başlıyor. Umarım bir gün kaleme alır ve ben de okuyabilirim.

Ben ünide abimle ev arkadasiydim o baktı bana şükür öğrenime bulasmadim:) Allah ödeme kolaylığı versin canım

Kadın süpersin sen ya

benim biteli 1 seneyi geçti sanırım
Ödemek çok sinir bozucuydu 4 bin küsür alıp 7 bin küsür geri ödemek
Öğrenci kredisi faizsiz geri ödenmeliydi bence, öğrenciyi sömüren sisteme lanet olsun dostum

İlerde kızım üniversite zamanındayken hala aynı kredi sistemi devam ediyor olursa katiyen aldırmayacağım
Ben olsemde almam demistim gulmustu arkadaslarim ki universiteyi cok zor okudum 1 liram olmadigi gunlerimi biliyorum ama ilk sene sıktım disimi %80 basariya belediye burs veriyordu onu kazandim sonraki senelerim cok sukur nispeten iyi gecmisti.. Devletin verdigi krediyi kullanmak akil kari degil almak iyi ama odemek zor hala odemeye baslamayan arkadaslarim varAllah yardimciniz olsun

eşimin 3.000 lira kadar borcu vardı biz sevgiliyken ödettirdim :) yıllardır bekliyomuş zaten sonra benim vardı 3.000 lira bende 1000 lirasını ödemiştim 2000 liraısnı toplu şekilde 500-1000-500 gibi gittim yatırdım ilk evlendiğimiz aylarda çıktılar aradan şimdi bide onlar olsa nolurdu bilemiyorum zaen ilerleyen yıllarda ev araba gibi şeyler alındığından bi an önce aradan çıkması çok iyi oluyo...

Ben de zamaninda bitirdim guc bela odedim o kadar batti ki o para bana kimseye tavsiye etmem. Bugun hic kitap mitap okumadim. Yarin yeni ay yeni kitap yapacagim. Ne okusam acabaaaa

İki kitap için de yorumlarını bekliyorum
Tabiki :)
Zargana klasik Halan Günday. Ama diğer kitaplarından daha yüzeysel geldi. Ruhsal durumları çok güzel yansıtmış. Okurken zargana oluyor insan. Konu berlinde geçtiği için o zamanların Almanyası da yansıtılmış.
Gazi ve fikriye tamamen Atatürk ün askerliğinden cumhuriyeti kurmasına ve ölümüne kadar olan süreyi anlatıyor. Fikriye ve latife hanım kitap içinde çok az yer almış. İlk başlarda çok zor ilerledim Ama konu Atatürk ve kurtuluş savaşı olunca okunması çok zevkli geldi sonradan. İki kitabı da kesinlikle tavsiye ederim. Ama Hakan Günday kitapları sağlam psikoloji gerektiriyor

Iyi geceler kizlar,
Ocak ayi boyunca iyi bir okur oldum sanirim okudugum kitaplar icinde #Kibritleri Cok Seven Kucuk Kiz, # Kasap Ciragi #Bir Idam Mahkumunun Son Gunu en begendiklerim oldu. Bunlarin disinda #Dorian Gray ve eger Bulbulu Oldurmek okunduysa Tespih Agacinin Golgesinde yi de tavsiye ediyorum. Elif Safak'in Araf'i Mahrem kadar olmasa da yine cok begendigim bir kitapti. Asagi yukari cogumuzun tarzini benzer buluyorum cunku hep iyi kalemlerin kitaplarini okuyoruz. Antoni Casas Ros dan Almodovar Teoremi ni tarzimin disinda bulsam da farklilik iyi geldi. Bu yazarin baska kitaplarini okumayi dusunuyorum ancak favori yazarlarim listesinde degil henuz.
Teneke Trampet'e yarin baslayacagim.
Hepinize sevgiler.

Günaydın başkuşlar,

Akşam fırsatım olursa DAHA kitabına başlamayı düşünüyorum

Gizem süpersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…