Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Merhaba kızlar,
Nasılsınız?

Sapiens de çok yavaş ilerliyorum. Çünkü hem kurgusal değil konu akmıyor hem de sadece uyumadan önce yatakta okuyorum.

Yaban da çok güzel ilerliyor ama başka işlerimden ötürü hızlanamıyorum bir türlü.

Hedefim ay bitmeden Yaban'ı bitirmek.
Nisan ayı bitmeden de Sapiens i bitirmek

Hoş geldiniz. Ortak okuma aylarında sadece o ayın kitabını okumuyoruz. Nisan ayına bekleriz efendim

Günaydın ve iyi haftalar herkese
Kitap okumak açısından çok verimli bir haftasonu olmadı benim açımdan, ama dinlenmek ve keyif yapmak için gayet güzel geçti diyebilirim.
1Q84'te 1006. sayfaya geldim. Merak ediyorum nasıl biteceğini ama bir türlü başına geçip uzun uzun okuyamıyorum. Haftasonuna kadar bitireceğim ama tabi ki
Sevda sözleri de bu hafta biter zaten. Cemal Süreya'nın ne çok şiirini biliyormuşum meğer, aferin bana

Hoşgeldin aramıza

Kısa bir açıklama geçeyim, kızlar da yazmış zaten gerçi ama yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Ayda 1 kitap okumuyoruz tabi ki de Okuduğumuz kitapları bildirdiğimiz topiği incelediğinde daha iyi anlaşılırız

https://www.kadinlarkulubu.com/foru...ulusma-noktasi-bildirim-topigi.978057/page-47

Ortak okuma topiğimiz de önceden belirliyoruz hangi kitapları okuyacağımızı. Hatta bu sene her ay farklı bir tarz olsun dedik, öyle olunca da görmüş olduğun liste çıktı ortaya. Mesela Nisan ayında "Bayan Peregreine'ın Tuhaf Çocukları" serisi okunacak. Toplam 3 kitaptan oluşuyor. Onun dışında kendi kütüphanenden okumak istediklerini de okuyorsun tabi ki.
Bu ay ki 1Q84 ortak okuması şu şekilde gelişti mesela. Bir grup arkadaşımızda bu kitap vardı, ancak kitap 1200 küsür sayfa olduğu için cesaret edemiyorduk, burda birbirimizi motive ettik ve kitabı okumaya karar verdik.
Veya mesela ben diyorum ki "Franz Kafka - Dönüşüm " var elimde onu okuyacağım, bana katılmak isteyen var mı" diyorum, birileri de çıkıp ben katılrıım derse ortak okuma oluyor, demezse tek başıma okuyorum.

Şimdilik bu kadar, umarız keyif alırsın bizimle kitap okumaktan

günaydın iyi haftalar arkadaşlar
1q84 1054. sayfadayım
Günlerin Köpüğü 173. sayfadayım, bu hafta ikisini artı Tehlikeli Oyunları bitirmek istiyorum, biraz ütopik değil mi
olsun ütopyalar güzeldir

Keşke bitse..

Tehlikeli Oyunlar bitti
Hayranlığım katlandı Oğuzcuğum'a ♥

Yeni kitabım Anton Çehov- Vişne Bahçesi

Benim de sana hayranlığım katlandı şu an. Nasıl bitti ya nasıl ben gözümde çok büyüttüm kitabı. Ama inat ettim okuyacam :) vişne bahçesinin oyununu izlemiş miydin?

Günaydın kızlar, İnce Memed 4 bitti, heyecanla bitmesini beklerken şimdi de bitti diye burukluk hissediyor insan.İşlerim bu hafta biraz yoğun olduğu için daha rahat okunacak bir kitap seçtim.Karen Kıngsbury-Son Mektup. İyi haftalar.

Günaydın 29. oda bitti. Yorumum ;

Hikaye 3 dönemde geçiyor. Belki başta karışık görülebilir ama geçişler hiç rahatsız etmiyor. 1955 yılında oteli kuran Charlotte ve kocası kızlarla beraber bir hayat surmektedirler. Büyük kızları Sylvie Hollywood hayali kuran güzel zeki bir kız. Küçük kardes rose hep ablasının gölgesinde kalan bir kız. 28 odali bir otel fakat bu otelde 29. Oda kimse tarafindan bilinmiyor..O dönemde yaşanan bir trajedi 1989 yılına kadar uzanıyor. 1989 yılında roseninkızı Amy ve arkadaşları piper, margot kardeşler.. Bu 3 arkadaş bazı ip uçlarında Amy nin teyzesi Sylvie nin peşine düşerler. Acaba Sylvie nin başına neler gelmiştir ? Arastiklari ve buldukları şeyler 3 arkadaşın hayatını dönülmez bir yola sokuyor ve aralarındaki bağları tamamen kopariyorlar.. Aradan yıllar geçiyor yıl 2013 ve Amy kocası oğlu ve kendisini öldürüyor. Geriye Sylvie ve rosenin olduğu bir fotoğraf ve fotoğrafın arkasında bir not kalıyor... Notum 10 üzerinden 8 ben çok beğendim gerilim yüksek. Okurken insan ürperiyor ve çıt sesine bile çığlık attım korkudan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…