Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Merhabalar
nasılsınız??

Ben Bir Gürgen Dalıyım bitti. ,
Hasan Ali Toptaş'ın bu seferki dili masalsıydı. Vurgu derindeydi.everest yayınları çzimle desteklemiş. çok ama çok beğendim.

beğendiğim cümlelerden birini alıntılıyorum :

..."Adına savaş denen şey, yeryüzünün herhangi bir noktasında başlayıp herhangi bir noktasında bitmezdi.
Her şey gibi,o da insanda başlayıp insanda biterdi.
Bu yüzden,cepheler falanca dağda ya da falanca ovada değildi.
Cepheler,bütün acımasızlıklarıyla insanoğlunun içindeydi.
Toprağı titrete titrete yürüyen tanklar,art arda gümbürdeyen toplar ve durup dinlenmeden kurşun kusan tüfekler insanoğlunun içindeydi.
Hatta,henüz icat edilmemiş silahlar da insanoğlunun içindeydi."

kızlar listeyi yaparken gözden kaçırdığım bir kaç detay olmuş onları düzeltmeden önce üçüncülüğü paylaşan P PembePaltolu arkadaşımızı dereceye sokmayı unutmuşum:) kusura bakma lütfen dikkatimi çekmemiş:)

P PembePaltolu i huzurlarınızda mart ayının üçüncülüğü paylaşan kişisi ilan ediyorum:) ve tbrik ediyorum:)

Romeo ve Juliet bitti. Hangi dilde olursa olsun bu satırların az-çok herkesi etkileyeceğine eminim

Üniversitede bu kitabı işlerken ağlamamak için kendimi sıkardım

bir de alıntı bırakayım...

"Yarayla alay eder, yaralanmamış olan."

"He jests at scars that never felt a wound."

Sen aydınlatırsın geceyi :)

canım benim çok teşekkür ederim .bu yoğunlukta kafayı yememek için daha çok okuyorum :))

bildirimimide yapayım ; ayşe kulin - köprü sanırım son 20 sayfam kaldı.
ayşe kulinin çok kitabını okudum ve en iyisi bence bu kitabıydı.okumayanlara tavsiye ederim.
vay be bizim ülkemizde ne demokratlar varmış dedim ve sanki bitince kitaptaki valiyi çok özleyecekmişim gibi geliyor:))
birde deli insanları neden çok sevdiğimi bu valiyi tanıyınca daha iyi anladım

en çok hoşuma giden kısmı;valiye takılan 'buzlar erimeden' lakabıydı.nedenini anlatıp okumayanların büyüsünü bozmayayım.

herkese huzurlu akşamlar olsun...

merhaba kızlar

yeni kitabım; Stefan Zweig - Satranç

M mambur ben de Ayse Kulin'in birçok kitabını okudum. Dilini seviyorum. Köprü ve Sevdalinka aklımda idi. Hatırlatmış oldun. Teşekkür ederim.

ispanakliborek OSHO'nun kitaplarını sormuşsun. "Meditasyon İlk ve Son Özgürlük Pratik Meditasyon Rehberi" kitabını iki sene önce almış, hâlâ okumamış olduğumu kendimi esefle kınayarak bildiriyorum.

Santraç çok iyiydi

günaydın kızlar
Amin Maalouf Doğunun limanları bitti. dili akıcı ve dönemin tarihi hakkında akılda kalıcı bilgiler veriyor. semerkant da böyleydi . aklımda kalan cümle ise "hayat insana bıkkınlık verecek kadar uzun değil"
gün içinde 1984 e başlamayı düşünüyorum.
sevgiler benden hepinize

Dizisini de çekmişlerdi bu kitabın. Hatta vali rolünde Erdal Beşikçioğlu vardı - ki aşığım o adama- çok da yakışmıştı o role.
Uzun seneler önce okumuştum kitabı, tüm ayrıntıları aklımda değil ama hem gerçek hikaye olması hem de vali olarak Erdal Beşikçioğlu'nu hayal ederek okumak büyük keyif vermişti bana. Yakın zamanda yeniden okumak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…