Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Türkçe olmayan terimleri kullanmayı plazalar da severler ya o nedenle demiştim plaza adı mı diye. 8 senedir şahış şirketinde çalışıyorum 1 kişiden Mobbingi duymadım
mobbing bahsettiğimiz dışlanma, dedikosu, çok iş yükleme vs gibi psikolojik şiddetin adı aslında. mobbing yüzünden görülen davalar, alınmış cezalar var.

Bayıldım yorumunuza

Aynen terimin tam karşılığı yok . Bullying ı okulda zorbalık olarak karşılığını söyleyebiliyoruz ama mobbing in tam karşılığı nedir bilmiyorum . Zorbalık yine karşılar mi ki .

Harper Lee__Tespih Ağacının Gölgesinde bitti.

Çok keyif alarak okuduğum Bülbülü Öldürmek kitabının devamı.
Aynı keyfi aldım mı diye dile getirirsem hayır ama şu da bir gerçek ki yazar 55 yıl aradan sonra yazmış bu kitabı. Bugün sinir olduğum şeyi yarın umursamadığımı düşünürsek aynı duygu aktarımımın geçmemiş olması normal aslında.
Belki de aynı hazzı alamamamın nedeni; bana kitabı sevdiren çocuğun büyümesi ve büyüdüğü için de artık dünyayı o hayaller kurup canlandırdığı şekilde değil de tüm pislikleriyle görmeye başlaması olabilir.
Çocukluk anlarına döndüğü kısımlar yine sevdiğim kısımlardı, sayfalar akıp gitti. Atticus'un kızını ezdirmediği satırlar, halanın burnu dik halleri, hizmetçinin yaşlanıp el etek çekip gitmesi geçmişe dair anları anımsattı.
Son sayfalarda Scout ve Atticus'un konuşmaları kitabın en dikkat çekici anlarıydı benim için.
Yine de iyi ki okumuşum diyebilirim en azından bir çocuk karakterim daha bensiz büyümemiş oldu.

Sizin adınıza çok sevindim. Ben bu yüzden işimden oldum hamile halimle

Maşallah sana güzel anne

Clarissa benim favori Zweig kitabım
Tesekkur ederimm..
Gercekten clarissa cok guzel bir kitap .bu zweig insanlarin kisiliklerini ,ruhlarini ,sorunlu yanlarini nasil uzun uzun sıkmadan anlatiyor .keske gunduz kafam dinlenik olsa ,zamanimda olsada soyle uzun uzun okusam..

Guzel aksamlariniz olsun baykuşlar...

Clarissa _stefan zweig i aksamlari okuyup ,gunduzleride sabahattin ali_kurk mantolu madonna okuyayim diyorum

Bugun gozumu kararttim ,cocuklarin kutuphanesine gittim ,cok guzel kitaplar var .sanirim cocuklar sitem etsede sık sık ugrarim..birsuru sabahattin ali kitaplari var ,kucuk bebegim heryere saldirmayaydi daha cok kesif yapacaktim:))

Canım ben de kütüphaneye üye oldum. Hem de iki tanesine birden
Dediğin gibi güzel kitaplar var. Zaten klasiklerin falan hepsi var.
Son birkaç senede çıkanlar yok sadece.

Eskiden çok kullanirdim kütüphaneyi.
Şimdi tekrar basladim.
Ayrıca çok başka havası var.
O kadar kitabın içinde insan kendini nasıl mutlu hissediyor.
Sanki kocaman,rengarenk bir çiçek bahçesinde dolasiyorsun

İyi akşamlar kızlar.
Bugün kitapçıya gittim biraz vakit geçirdim.
Çok güzeldi.
Hepsini kucaklayıp almak istedim resmen
Ama netteki fiyatlarla aralarında 7-8 lira fark var resmen
Bu yüzden arada bir gidiyorum bakip seviyorum sonra gelip netten alıyorum

Semerkant, sayfa 63.

Merhaba Kitapsever Kızçeler...

Stefan Zweig - Olağanüstü Bir Gece ve Haruki Murakami - 1Q84 yerlerinde saymaktalar....

Canım loliss im beni sormuşsun. İlgin için teşekkür ederim.
Evet, başım ağrıyor. Hatta hâlâ ağrıyor. Yükseliyor düşüyor ağrı oranı gün içinde... Bu ara çok fazlalaştı. Allah yardımcım olsun. Artık sizlere yazmaktan hicap duyuyorum.

@_meLinDa_ hayırlı uğurlu olsun halalığın. Allah sağlıkla tamamına erdirsin.
İki sene önce bu zamanlar hala olacağımı öğrenmiş ve çok mutlu olmuştum.
Allahıma şükür şimdilerde ayaaaa (hala) diye peşimden dolaşan, (bana göre) şahane bir varlığın halasıyım.
Hala olmak senin canından bir can olması şahane bir duygu. Kıyamadığım kuzum , halasının canı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…