Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Divan kesinlikle mükemmel bir kitap ben hatta Nietzsche Ağladığında ve Divan arasında kararsız kaldım ama Divan az kişinin bildiği ve okunması gereken kitaplardan bence. Nietzsche Ağladığında daha çok biliniyor zaten.

Bende o yorumu okumuştum ama Kırmızı Kedi idi benimki de hiç de karışık gelmedi gayet güzel okuttu kendini ve çok beğendim.
Iki üc sayfada bir anlam dusuklugu olan cumleler var acikcasi ama bana da karisik gelmedi.
Hoşbuldum =)
Çok güzel şeyler var burada, hem okuyup hem yeni bir kitap listesi oluşturuyorum, batıracaksınız beni =))
Hosgeldin, umarim gitmezsin. Biz battık sen de bat.
Merhaba
Hep görüyorum topiği , ama kısmet bugüneymiş
Tekrardan kitaplarıma yapıştığıma göre , bana da iyi gelir bahanelerimi azaltırım diye düşündüm
sen de hosgeldin. Guzel paylasimlar ve kalici olmani dilerim. Okudugun kitabi benxe sansurlemene gerek yok. Ay ne ayip bi kitap demeyiz.

Kitabimi az evvel gittigim firmada unuttum.

hosbuldum
Elbette demezsiniz fakat site bazi kelimelerden banliyor,hic ummadigin anda isimi garantiye alayim dedim

Hoşbuldum =)
Çok güzel şeyler var burada, hem okuyup hem yeni bir kitap listesi oluşturuyorum, batıracaksınız beni =))

hoşgeldin, umarım kalıcı olursun

Gelmişken ilk bildirimimi de yapayim

Bir p.vengin notlari , sayfa 233

hoşgeldin. umarım daimi olursun. okuduğun kitabı ben de merak ediyorum. bitirince düşüncelerini öğrenmek, beğenirsem listeme eklemek isterim

Platon__Sokrates'in Savunması bitti.

Kitabın girişinde, Sokrates'i kendi davası için mahkemenin bahçesinde beklerken bir din adamıyla konuşmasını okuyoruz, daha ilk bölümde Sokrates'in kendine güveni ve sakinliği sizi ele geçiriyor, kendi davasını unutup karşısındakinin sorununu ele alıyor ve bunu yaparken de sakince doğruya yöneltecek sorular soruyor ve siz de kendinizi cevaplamaktan alamıyorsunuz, aynı sayfada saatlerce takılıp Sokrates'e cevap yetiştiriyorken kendinizi bulmanız mümkün.
Daha sonra mahkeme sürecine geçiş yapılıyor ve Sokrates'in savunmasını ve davalıların konuşmalarına tanıklık ediyorsunuz, her ne kadar sonucu biliyor olsanız da her ortaya atılan düşüncede umutlanmadan ya da eleştirmeden duramıyorsunuz, en azından bana öyle oldu. :) Dediğim gibi sorular havada uçuştukça insan düşünmeden edemiyor, her ne kadar satırları okumaya devam etseniz de aklınızda sürekli farklı cevaplar dönüp duruyor.
Son bölüm ise Sokrates'in ölüme gittiği anda yanında olan kişinin bir başkasına o anları aktardığı diyaloglardan oluşuyor, beni en çok etkileyen satırlar bu bölümdeydi, ölümün yanı başında olduğunu bildiği halde hala ruh, ölümsüzlük, intihar gibi kavramlar üzerine tartışmaların devam etmesi, beyin jimnastiğinin dozunun artmış olması okuyucu olarak etkileyiciydi.

Kitabın çeviri diline gelirsek, evet günlük bir dil kullanılmış, bazı diyaloglar bir kaç kelimelik cümlelerden bile oluşabiliyor ama yine bu elinize alıp öyle okuyup geçeceğiniz bir kitap değil, cümleler basit ama anlamlar derin diyebiliriz. Dipnotların olması okumayı kolaylaştırıyor ama ben kitabın arkasından çok, sayfa altında yer almasını isterdim, sürekli arkaya dönüş yapmak o an anlatımdan koparabiliyor. Bazı mitosları hatırlamak da güzeldi.

Kısacası, bana hitap eden bir kitaptı, kitabı birkaç yıl sonra tekrardan okumayı düşünüyorum, eminim ki şu an fark edemediğim birçok şeyi o zamanlar daha farklı yorumlayacağım.

minerva1988 iyi ki okumamı öne çekmişsin ve kitabı hediye etmişsin.

Yeni gelen arkadaşlar hoş gelmişler, keyifli paylaşımların dibine vurmamız dileğiyle..

@cesmi_naz kuzum bence en doğru zamanda okuyup Eco'dan keyif alman daha güzel.
Araya sıkıştırmamak en güzeli.

DonukPudra bence çok da güzel ilerliyorsun, böyle devam sevdicek.

Ben de nihayet Körlük kitabıma kaldığım yerden devam edeceğim. Artık kendimi hazır hissediyorum.
Hepimize iyi okumalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…