- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.866
- 598
- 33
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #15.561
Onunki işten dolayı, sen okursun inşallah
Ahahhahah
Koptummmbazen tek care.....
Okuyamadım ben de dün, başka şeylerle uğraştım durdum.
Eniştenin de yoğunluk azalır da kitap keyiflerine dönersiniz birlikte inşallah.
Ahahahaha severim seni, hep aklımdasın.
Hunharca gülüyorum.
Günaydınlar
Saatleri ayarlama enstitüsü 130lardayım.
Belki bana katilmayan coktur ama Livaneli bana hep vasat ve ustunkoru yazan bir yazar gibi geliyor. Konulari guzel olsa da onlari isleyis seklini sig buluyorum. Bir arkadasim vefadan alip okudugunu soylemisti. Eger bir yazar okuyucularina vefa duymayip yalap sap yaziyorsa okuyucu neden vefa gostersin.Huzursuzluk, sayfa 154, kitap bitti
Biraz hayal kırıklığına uğradım, mültecilere dikkat çekmek için zorlama yazılmış gibi bir hali vardı, Livaneli'den bu kadar vasat bir şey beklemiyordum. Okumadığım kitaplardan yeni bir tane seçmeye gidiyorum.
cok guzel yorumlamissin. Tesekkur ederim. Açlık cok degerli bir kitap bence. Yazarin anlatimi insanin icine isliyor. Okurken midemde aclik kramplari hissettirmisti bana.Benim kitabım bitti.
"Romantika" Turgut Özakman
Kitabı bir çok kişinin övgüsü neticesi ile aldım.
Turgut Özakman deyince şöyle bir saygıyla eğilme ihtiyacı duydum hep.
Kitaba başladığımda ise şöyle bir şaşırdım. Çok basit bir ağız vardı. Kızının kurduğu cümleler o kadar yavan ve içi boş geliyordu ki! Afalladım. Böyle bir yazar; nasıl olur diye düşündüm.
Okudukça kuşak farkını ve iki kuşak arasında ki aşka bakış açılarını ifade etmek maksadıyla bu ağızı kullandığını anladım.
Kitap yasak bir aşkı anlatıyor olsa da aslında (bana göre) iki kuşak arasındaki aşka bakış açılarındaki uçurumu anlatmakta.
Özellikle dönemin hippi gençleri ike kıyaslanınca bir kuşak öncesinin nasıl saf bir duygu ile sevebileceklerini, aslında sevmenin nasıl olacağını dile getirmiş.
Günümüzde bile amiyane tabirle " çorap değiştirir gibi sevgili değiştirmek" kavramı aslında bakış açılarımızın ne kadar İncitici olduğunu gösteriyor.
Halbuki baba öyle sevmiyor. Senelerce bir bakışa, bir kelimeye, bir nefese razı gelmekte.
Böyle bir aşkı anlatabilmek için de yasak bir aşk biçimini tercih etmesi çok daha doğal olmuş.
Ne bileyim! Gerçekten sevdim. İçindeki aşk her ne kadar tasvip etmediğim türde de olsa bu aşkı, yaşama biçimlerini sevdim ben.
Güzeldi ve tatlıydı.
Yeni kitabım "Açlık" Knut Hamsun
aslında çok iyi giderken sonu çok havada kalmış gibi geldi banaHuzursuzluk, sayfa 154, kitap bitti
Biraz hayal kırıklığına uğradım, mültecilere dikkat çekmek için zorlama yazılmış gibi bir hali vardı, Livaneli'den bu kadar vasat bir şey beklemiyordum. Okumadığım kitaplardan yeni bir tane seçmeye gidiyorum.
Neden öldürüldüler , sayfa 67
Duygularımı tarif edemiyorum şu an, Taylan Özgürle ilgili bölüm bitti. Fazla okudum bu akşam, sanırım 140 sayfa oldu, yoruldum, iyi geceler dostlar...
Ben de 550. sayfalardayım. Gerçekten sakin bir dönemde okunmalı. Çok fazla ve ayrıntılı bilgi içeriyor. İsimleri aklımda tutmakta zorlandım. Ama kilise tasvirleri çok güzel değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?