Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Benim kitabım bitti.

"Romantika" Turgut Özakman

Kitabı bir çok kişinin övgüsü neticesi ile aldım.
Turgut Özakman deyince şöyle bir saygıyla eğilme ihtiyacı duydum hep.

Kitaba başladığımda ise şöyle bir şaşırdım. Çok basit bir ağız vardı. Kızının kurduğu cümleler o kadar yavan ve içi boş geliyordu ki! Afalladım. Böyle bir yazar; nasıl olur diye düşündüm.

Okudukça kuşak farkını ve iki kuşak arasında ki aşka bakış açılarını ifade etmek maksadıyla bu ağızı kullandığını anladım.

Kitap yasak bir aşkı anlatıyor olsa da aslında (bana göre) iki kuşak arasındaki aşka bakış açılarındaki uçurumu anlatmakta.
Özellikle dönemin hippi gençleri ike kıyaslanınca bir kuşak öncesinin nasıl saf bir duygu ile sevebileceklerini, aslında sevmenin nasıl olacağını dile getirmiş.

Günümüzde bile amiyane tabirle " çorap değiştirir gibi sevgili değiştirmek" kavramı aslında bakış açılarımızın ne kadar İncitici olduğunu gösteriyor.

Halbuki baba öyle sevmiyor. Senelerce bir bakışa, bir kelimeye, bir nefese razı gelmekte.
Böyle bir aşkı anlatabilmek için de yasak bir aşk biçimini tercih etmesi çok daha doğal olmuş.

Ne bileyim! Gerçekten sevdim. İçindeki aşk her ne kadar tasvip etmediğim türde de olsa bu aşkı, yaşama biçimlerini sevdim ben.

Güzeldi ve tatlıydı.


Yeni kitabım "Açlık" Knut Hamsun
 
Gunaydin
Gulun Adi bitti.
Eco'nun okudugum ilk kitabi. Gayet doyurucu bilgi iceren bir kitap. Insan bir solukta okumak istiyor ama verdigi bilgileri sindirmek dusunmek ilerletmiyor pek.
Uzun sure sonra deftere not aldigim kitap oldu.
Ortacağ Italyasinda Hristiyan tarikatlari -papa -imparator ucgeni ve Hristiyan aleminin en buyuk kutuphanesinin yer aldigi manastirda islenen cinayetler ve cinayetleri cozmeye gelen William ile cömezi Adsonun incelemeleri dogrultusunda gidiyor. (kitabi adso'nun kaleminden okuyoruz.)

Cok begendim. Kimbilir dikkatli okudum derken bile ne cikarimlari atlamisimdir. Boyle doyurucu kitaplar hem kendimi gelistirmis hissettiriyor hem de icimde buyuk mutluluk oluyor.

Sakin kafayla okumanizi oneririm ..
 
Selam arkadaslar,
Bildirim mailleri spam kutusuna dusmeye baslafi. Turlu turlu icatlar Baldiri Ciplak Hayirseverler 596.

Belki bana katilmayan coktur ama Livaneli bana hep vasat ve ustunkoru yazan bir yazar gibi geliyor. Konulari guzel olsa da onlari isleyis seklini sig buluyorum. Bir arkadasim vefadan alip okudugunu soylemisti. Eger bir yazar okuyucularina vefa duymayip yalap sap yaziyorsa okuyucu neden vefa gostersin.

cok guzel yorumlamissin. Tesekkur ederim. Açlık cok degerli bir kitap bence. Yazarin anlatimi insanin icine isliyor. Okurken midemde aclik kramplari hissettirmisti bana.
 
aslında çok iyi giderken sonu çok havada kalmış gibi geldi bana
 
Çok uykum var ya.Bir de stne kitap okudum sanırım bayılmak üzereyim

Filozof__Prenses geçmiş olsun.Bana geçen hafta vurdu 2 gün geçmedi.Seninki sürmez inşallah.
xyzt-5544 az kaldı kuzu dayan

Neden öldürüldüler , sayfa 67
Duygularımı tarif edemiyorum şu an, Taylan Özgürle ilgili bölüm bitti. Fazla okudum bu akşam, sanırım 140 sayfa oldu, yoruldum, iyi geceler dostlar...

Uğur Mumcu'nun ve yayınevinin kitaplarını dehşetle okuyorum.Aklın almadığı vicdana sığmayan şeyler anlatılıyor ve yıllarca isimler dışında hiçbir sey değişmiyor,iyileşmiyor.
 
Ben de 550. sayfalardayım. Gerçekten sakin bir dönemde okunmalı. Çok fazla ve ayrıntılı bilgi içeriyor. İsimleri aklımda tutmakta zorlandım. Ama kilise tasvirleri çok güzel değil mi?

Evet gerçekten sakin bir dönem de okunmalı geçen hafta çok zorlandım bu hafta kitabın içine girdim resmen şu an tek sorunum zamansızlık
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…