Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Mutlu haftasonlari,
Clarissa bitti. Kafam biraz baska seylerle mesgul oldugu icin cok hakkini vererek okuyamadim sanki.
Zweig' in anlatimindan bahsedecek degilim zaten hepimiz biliyoruz.
Clarissa 1. Dunya savasi doneminde gecen. Zweig' in savas karsiti goruslerini ve genc bir kadinin yasamini anlatan bir kitap. Burda kadinin yasamini ayrintili hatlariyla anlatmaktan ziyade savas doneminde ki hissiyatin, korkularin uzerinde duruyor daha cok.
Dun aksam Vivet Kanetti' den Huysuzun Teki' ne basladim. 95 sayfalik inceden gulumseten bir kitap. Icinde guzel tespitler var ama roman gibi bir yere varmasini beklemeden okunmali bence.
Eylulu boylece kapattim.
Herkese sevgiler.

Okuduğum Zweig kitapları arasında Clarissa favorimdir.

Hıfzı Topuz
Bir Zamanlar Nişantaşında
Bitti.
Çok kalın olmayan bir kitap 160 sayfalık. Hıfzı Topuz 1920-30 ve 40 lı yıllardaki Nişantaşını, orada oturan dönemin ünlülerini, bilhassa Atatürk ile ve diğerleri ile olan anılarını anlatıyor.

Okuyacak kitabım kalmadı. Eşim daha çok kuramsal kitaplar okumayı seviyor.
Ben de onun kitaplarından birisi olan ve benim de merak ettiğim bir kitaba başlıyorum.

Yaşar Nuri Öztürk
Deizm

Dini kitap olduğu için çok yorum yapmayacağım, sadece bildirim yapacağım. Ama merak edenler için fikrimi söyleyebilirim okudukça.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…