Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Ekim ayı ilk kitap Hava kurşun gibi ağır bitti, Nazım Hikmetin hayatını anlatıyor kitap, biraz sıkıcı geldi bana. 2. Kitaba başlıyorum Suç ve Ceza Dostoyevski, lise yıllarımda okumuştum, sanırım yeniden okuma zamanı geldi. Bu arada iş yerinde kış saati uygulaması başladı yani öğlen yemeği bir saat olacak, belki öğlenleri de biraz okuyabilirim, bir kitapta şirkete götüreceğim.

Boynum agriyor bu aralar , kitap okurken falan cok egiyorum kafami insallah fitik, duzlesme falan yoktur.
Ay Isigi Sokagi biyti. Hikayelerin hepsi o kadar yogun bir anlatima sahip ki, en kisa oykusu bile cogu tiri viri kitaba degisilmez diye dusunuyorum.
Zweig' in oykulerindeki huzun beni cok etkiliyor. Karakterlerin duygu yogunlugu okuma esnasinda yuregime isliyor ve oyku sonlarinda cok uzulmus buluyorum kendimi. Bunun en buyuk sebebi de sevgili Zweig' in hayatinin noktalanis sekli.

Yeni kitabim karar veremedim henuz. Sabah alelacele ne secersem artik.

İyi geceler kızlar.
Epeydir girmiyorum buraya .
Cenazemiz vardı buyukbabami kaybettik..
Hem ondan hem de bu ayi sadece bir kitapla kapattım malesef.
Ekim ayini daha mutlu,daha kitaplı geçirmek dileğiyle..
İyi geceler.

Başınız saolsun canım. Allah mekanını cennet etsin, sizlere de sabır versin inşallah

Valla ben de

Ayrıca okuma saatleriniz de çok güzel bir uygulama olmuş. Bizde de var ve çok yararlı. Bazı okuma saatlerinden sonra çalan zile bile kulak asmıyorlar
Okuyormuş gibi yapıyor bizimkilerin geneli defalarca onların gürültüsü yüzünden odamdan çıkıp sınıfları gezdim
Kızlar yarın sunumum var. Bana dua edin çok heyecanlıyım
Başarılar :)

İyi geceler kızlar.
Epeydir girmiyorum buraya .
Cenazemiz vardı buyukbabami kaybettik..
Hem ondan hem de bu ayi sadece bir kitapla kapattım malesef.
Ekim ayini daha mutlu,daha kitaplı geçirmek dileğiyle..
İyi geceler.
Başınız sağolsun. Allah kalanlara sabır versin canım

@__Dalida__ kuzum daha önce bu listeyi hazırlamıştım. Sana da faydası olur belki

George Orwel - Hayvançifliği ve 1984

Z. Livaneli Serenad ve Son Ada.. Leylanın Evide güzel ama tiyatrosu çok daha güzel.

Daniel Keyes - Kordidor Yayınları - Algernon'a Çiçekler

Mark Haddon-Süper İyi günler. Farkındalık açısından güzel kitap. Kitap yorumum, " Süper iyi Günler kitabı bitti.
Çocuk kahramanların dilinden anlatılan kitapları seviyorum. Okunabilir, tatlı, sıcak bir kitap.. Otobüs yolculuğunda ,tatil günlerinde yanımıza alabileceğimiz türden.. Otizm li olan bir çocuğun çevresini nasıl algıladığı, nelerden etkilendiği bizim basit gördüğümüz şeyleri nasıl önemsediğini görüyoruz.
4 kırmızı araba ve 4 sarı araba kısımları da çok tatlı. Çocukken bende bunu çok yapardım. Tavsiye ederim"

Bir kitap okurun mutlaka İş bankası yayınları Sefilleri ve Yapı Kredi Yayınları İnce Memed'i Okuması lazım diye düşünüyorum.

Güneş Çavması diye bir kitap vardı yıllar önce okumuştuk. Oda Güzel bir kitaptı.

Polisiye olarakta , Ahmet Ümit Kavim ve Patasana'yı öneririm.

Khaled Hosseini - Uçurtma Avcısı ve Bin muhteşem güneş. Afganistanın zor dönemleri konu almış genelde.

Marlo Morgan - Bir Çift Yürek. Aborjinlerden bahsetmiş. Farklı bir kitap. Genel kültür açısından doyurucu.

Kafka, hemen hemen bütün kitapları okunmalı bence. Ama Dönüşüm kitabı beni çok etkilemişti..

Vladimir Bartol - Fedailerin Kalesi Alamut ve Amin Maalouf- Semerkant. Alamut Kalesi için, " Hasan Sabbah'ın Alamut Kalesi'nin, Cennet Bahçelerinin ve Fedaîlerinin Tarihi Romanı. Hıristiyanların zaman ölçüsü ile 1092 yılının ilk baharında hatırı sayılır büyüklükte bir kervan, Semerkant'tan başlayarak Buhara üzerinden Horasan'ın kuzeyindeki Elbruz platosuna dek uzanan, bir zamanlar muzaffer orduların kullandığı eski yolun üzerinde ağır ağır ilerliyordu. Karların erimeye başlamasıyla birlikte Buhara'dan ayrılan kervan haftalardır yollardaydı.." bu açıklamayı yazabilirim.

Yaşar Kemal - Yapı kredi Yayınları - Filler Sultanı İle Kırmızı Sakallı Topal Karınca

Sunay Akın - Kız Kulesindeki Kızılderili - Çok bilginin içerisinde yer aldığı bir kitap. Bir çok okuduğumu googleye yazıp detay öğrenmek istemiştim.

Michael Ende - MOMO- Güzel bir kurgusu olan bir kitap. Günümüz şartlarından bahsedilmiş aslında..

Kafa dağıtmak için, James Bowen - Sokak Kedisi Bob.

Dino Buzzati - Tatar Çölü. İnce bir kitap belkide sürekli kendini tekrarlayan yerleri var ama ben çok etkilenmiştim sonucundan.. Bir ömür ve elde sıfır..

Alper Canıgüz - cehennem çiçeği, oğullar ve rencide ruhlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…