- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
- 398
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #16.421
tamam:)
@ATTRAENTEAstoria @Natsume @trustno_1 @Sakizhanimcik @kardelen_08 ve Disipline Girmis BirKadin kızlar eylül ayında bildirim sayfasına bildirim yapmışsınız ekim ayında da bildirime devam edin :) önümüzdeki ay listeye gireceksiniz tekrar hoşgeldiniz:)
Freud'un kitabını mutlaka ama mutlaka alacağım çok merak ettim :)Yihhuuu. :)
Gelmişken yeni kitabıma başladığımın bildirimini yapayım. En son Sigmund Freud - Espriler ve Bilinçdışı İle İlişkileri'ni okumuştum. Elbette şimdinin esprilerinden bahsetmiyor daha çok eski tip kelime oyunlarından ve bunların ardında yatan bilinçdışı kaynaklarından bahsediyor. Yani toplumsal rolü nedir, nasıl oluşmuştur, kimler bu esprilere gülüyor vesaire. Bahsettiği esprileri de biraz açayım daha iyi otursun. Mesela işte bileşik sözcüklerden oluşanlar, alcoholiday derken alkol ve tatilin bir arada olması, mexican't derken Meksikalıların istenmediğinin anlatılması gibi. Ya da işte doktor bir adama "Eşinizin halini beğenmiyorum" demiş adam da "Ben yıllardır beğenmiyorum doktor bey" demiş. Bu tarz eski tip espriler haliyle Freud zamanından olanlar. Ama insan Freud yaşasa şimdiki espri tarzlarını nasıl yorumlardı diye düşünmeden edemiyor.
Çok uzattım sanırım ya ehehe. Yeni kitabım Irvin Yalom - Bağışlanan Terapi olacak.
Freud'un kitabını mutlaka ama mutlaka alacağım çok merak ettim :)
Biraz dili ağır ve Yahudi esprilerinden sık bahsediyor haliyle kültürü bilmediğimizden anlamak çok kolay olmuyor. Ben ekşi sözlükteki başlığından yararlandım anlayamadığım yerlerde, bir yazar sağolsun Freud'un anlattığı espri türlerine Türkçe dilinden örnekler vermiş, orayı da üstüne okuyunca tam anlamıyla kavrıyorsunuz. :)
Kitap İngilizce mi?
ekşiye baka baka okurum, verdiğin örnekler çok hoşuma gittiYok Türkçe :) Ama İngilizce okumak isterseniz o da vardır muhakkak.
Rica ederim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?