Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Yihhuuu. :)

Gelmişken yeni kitabıma başladığımın bildirimini yapayım. En son Sigmund Freud - Espriler ve Bilinçdışı İle İlişkileri'ni okumuştum. Elbette şimdinin esprilerinden bahsetmiyor daha çok eski tip kelime oyunlarından ve bunların ardında yatan bilinçdışı kaynaklarından bahsediyor. Yani toplumsal rolü nedir, nasıl oluşmuştur, kimler bu esprilere gülüyor vesaire. Bahsettiği esprileri de biraz açayım daha iyi otursun. Mesela işte bileşik sözcüklerden oluşanlar, alcoholiday derken alkol ve tatilin bir arada olması, mexican't derken Meksikalıların istenmediğinin anlatılması gibi. Ya da işte doktor bir adama "Eşinizin halini beğenmiyorum" demiş adam da "Ben yıllardır beğenmiyorum doktor bey" demiş. Bu tarz eski tip espriler haliyle Freud zamanından olanlar. Ama insan Freud yaşasa şimdiki espri tarzlarını nasıl yorumlardı diye düşünmeden edemiyor.

Çok uzattım sanırım ya ehehe. Yeni kitabım Irvin Yalom - Bağışlanan Terapi olacak.

sermin1982 bildirim listemize bildirim yapmışsın ama malesef listemizden bir ay önce üc ay ust uste bildirim yapmadıgın için silindin ocak ayında önümüzdeki senenin listesine tekrar girebilirsin:) sayfamızda sohbete bekleriz:)

Son düzenleme:
Eve yeni geldim birazdan tatili misafir gelecek kitap hayal oldu yine

Freud'un kitabını mutlaka ama mutlaka alacağım çok merak ettim :)

Freud'un kitabını mutlaka ama mutlaka alacağım çok merak ettim :)

Biraz dili ağır ve Yahudi esprilerinden sık bahsediyor haliyle kültürü bilmediğimizden anlamak çok kolay olmuyor. Ben ekşi sözlükteki başlığından yararlandım anlayamadığım yerlerde, bir yazar sağolsun Freud'un anlattığı espri türlerine Türkçe dilinden örnekler vermiş, orayı da üstüne okuyunca tam anlamıyla kavrıyorsunuz. :)

Kitap İngilizce mi?

52 demiştim bu seneki vikitap hedefime ama onu da geçtim ekim ayı itibarıyla bu ara pek okumuyorum aslında ama yine de daha 3 ay var senenin bitimine. 65 kitap ile seneyi kapatırım sanırım. Sen de o şekilde güncelleyebilirsin selinim zahmet olmazsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…