- 27 Mayıs 2011
- 6.949
- 12.556
- 448
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #16.461
o buyuk hesaplaşma beni etkiledi. ama diğerleriyle konuştuğum kadarıyla herkes harap bitap düşmüş. ben o kadar değildim. beni aradaki aşk etkilemişti. adamın düştüğü haller. kendini bitirişi..Günaydın
Atsız bitti.
Belki okuyan çoğu kişi tam tersini söyler ama kitabın sonundaki o büyük hesaplaşma benim o kadar da hoşuma gitmedi..
Diğer anlamda güzeldi. Yazar merak uyandırmayı başarıyor. Dilini sevdim ben. Bilmediğim ne çok kelime varmış bunu da öğrendim. Ama neden bilmiyorum çok mu fazla beklenti içine girdim , istediğim duygularla bırakamadım elimden kitabı.
Ama Atsız’ın diğer kitaplarını da okuyacağım.
Çok derinlemesine işlenmese de ben daha çok Ayşe’yi hissederek okudum diyebilirim.o buyuk hesaplaşma beni etkiledi. ama diğerleriyle konuştuğum kadarıyla herkes harap bitap düşmüş. ben o kadar değildim. beni aradaki aşk etkilemişti. adamın düştüğü haller. kendini bitirişi..
Bence kendinize önce bir kural koyun , örneğin ne olursa olsun her gün en az 20 sayfa kitap okuyacağım gibi..Merhabalar,
Ben okuma alışkanlığı edinmek istiyorum. Bana yardımcı olacak bir yada birkaç kitap kurdu arıyorum.
Tavsiyeleriniz nelerdir efem?
Aynen öyle canım benim. Ben yalnızca araştırma kitapları okumak istiyorum, bol bol bilgi içeren kitaplar yani.Bence kendinize önce bir kural koyun , örneğin ne olursa olsun her gün en az 20 sayfa kitap okuyacağım gibi..
tabi bu kurala uymak lazım o ayrı mesele
Gün içerisindeki yoğunluğunuza bağlı bence. Yani ben şahsen gün içinde çok yorulmuşsam bazen 10 sayfa bile zor okuyorum. Odaklanamıyorum kitaba yorgunluktan. Mesela dün evdeydim , 100 sayfadan fazla okudum. Elimdeki kitabı bitirdim.Aynen öyle canım benim. Ben yalnızca araştırma kitapları okumak istiyorum, bol bol bilgi içeren kitaplar yani.
Günde 20 sayfa normal bir sayı mı sizce?
O halde ben 10 - 20 sayfa arası kota ile başlayayım. Kendime bir kitap listesi yapayım değil mi?Gün içerisindeki yoğunluğunuza bağlı bence. Yani ben şahsen gün içinde çok yorulmuşsam bazen 10 sayfa bile zor okuyorum. Odaklanamıyorum kitaba yorgunluktan. Mesela dün evdeydim , 100 sayfadan fazla okudum. Elimdeki kitabı bitirdim.
Ben de araştırma inceleme çok severim
Evet evet. İsteyen paylaşıyor. Kitap sayıları yıl içerisindeki okuma hedefleri ve ay içerisinde en çok okuyan ilk 3 üye listesi var:)O halde ben 10 - 20 sayfa arası kota ile başlayayım. Kendime bir kitap listesi yapayım değil mi?
Burada paylaşıyor musunuz kitap listelerinizi, kitap sayıları not alınmış ama prosedürü tam çözemedim.
Ooo anladım canım okumak istediğim kitapların görsellerini paylaşacağım şimdiEvet evet. İsteyen paylaşıyor. Kitap sayıları yıl içerisindeki okuma hedefleri ve ay içerisinde en çok okuyan ilk 3 üye listesi var:)
Bildirim yapıyoruz okurken. Tavsiyelerde veya eleştirilerde bulunuyoruz istersek.
Bildirim topiği var birde. Her ay okuduğumuz kitapları yazıyoruz
Düzenli olarak buraya gelip okuduğumuz kitaplar hakkında bilgi veriyoruz şu kadar sayfa okudum , kitaptan alıntılar , okumayı planladiklarimiz , o gün yaptığımız okuma planları vs.. okuyup bitirdiklerimizi bildirim topigimiz var oraya yaziyoruz iki ay düzenli bildirim yapanlar listeye girebiliyorlar , iki ay bildirim yapmazsan listeden cikariliyorsun ve bütun sene listeye bir daha giremiyorsun:)O halde ben 10 - 20 sayfa arası kota ile başlayayım. Kendime bir kitap listesi yapayım değil mi?
Burada paylaşıyor musunuz kitap listelerinizi, kitap sayıları not alınmış ama prosedürü tam çözemedim.
Angela'nın Külleri çok güzel bir kitaptır. Kaç sene oldu okumama rağmen hala içimde yer etmiştir.gülün adını 90. sayfa bişeyler söylemek için çok erken tabi ama korktugum gibi ağır anlayamıyacagım bir dili yok
müge anlının papaz versiyonu bir amca var ve olayları yaşarken sürekli mantık kurarak okuyucuya bilgi yüklüyor şimdilik fena değil iş yerine angela nın külleri kitabını götürdüm 20. sayfaya gelebildim pulitzer ödüllü olduğu için ilgimi çekmişti çok akıcı bir dili var gibi hem gülün adı hem angal nın küllerine devam edeceğim bakalım:)
İyi geceler
Atsız sayfa 232
Selim’e ne olduğunu anlamamak sinirlerimi bozuyor, kitap bazen sıkıcı geliyor bu yüzden
şu an 9. cilde geçtim kışın yüreğini okuyorum. bir bebeğim var o yüzden yanlız o uyuyunca okuduğum için biraz uzun sürdü. ocaktan beri her ay 1 cildini okuyorum. yani ben bile okuyabiliyorsam herkes okuyabilir.fantastik hiç okumadim. onunla başladım. seri olduğunu farkedincce okurum ben bu dedim.cok fantastik film özledim. ama onlar bu seri için masal kalıyor. hep muhteşem diyorlar ama abartmadan söylersek tek kelime ile muhteşem. Robert jordanin kalemi hayal gücü sınırsız. okuyucuyu çok zorluyor. çok dusunuyorsun okurken.hic roman gibi okunmuyor. bayagi bayagi düşünerek okuyorsun. beklenti çok yüksek oluyor. ve beklentinin hakkını veriyor ciltler. farklılık isteyenler için birebir. sayısız olasiliklar seriyor önüne. kahramanlarin hepsi hayatına yerleşip arkadasin oluyor. yani eğer fantastik seviyorsan hayalinde kalmasın. ya sayfa sayısı bile muazzam. onu okuyan bir kişiye bile denk gelmedim. çok kitap kurtlarında.
Çok haklısın canım. Siyaset Kitabı diye bir araştırma kitabını okumaya başladım. Kitabın sloganı "büyük fikirleri kolayca anlayın"Düzenli olarak buraya gelip okuduğumuz kitaplar hakkında bilgi veriyoruz şu kadar sayfa okudum , kitaptan alıntılar , okumayı planladiklarimiz , o gün yaptığımız okuma planları vs.. okuyup bitirdiklerimizi bildirim topigimiz var oraya yaziyoruz iki ay düzenli bildirim yapanlar listeye girebiliyorlar , iki ay bildirim yapmazsan listeden cikariliyorsun ve bütun sene listeye bir daha giremiyorsun:)
Okuma alışkanlığı kazanmak için ilgini çeken konuyu belirlemen gerek ben klasikler ve polisiye seviyorum mesela en sevdiğim türler... kendine uygun olanla başlarsan daha kolay ilerleyebilirsin bilgi içeren araştırma kitaplarını gün içinde çok fazla okuyamazsin her gün. 15 sayfa sınır koy kendine oku ama bunun dışında sürükleyici bir kitap bulup kendini kaptirman gerek zaten elinden birakamayacagin için kısa sürede okursun ve yine okumak istersin İlk etapta seçeceğin kitaplar çok önemli... Hem bilgi içeren hemde okuması kolay kitaplar seçersen alışkanlık yapması daha kolay olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?