Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Maşallah sana canım.
Kitap okumanın faydalarını herkes kendince çeşitlendirdi ve çok hoşuma gitti.
Kesinlikle konuşmayıda düzeltiyo..
Teşekkürler yorum için.
Ne kadar harcadığınızı sormamın sebebi maddi anlamda sıkıntıdayım yani borçlarımız var o yüzden okumaya kalksam ne kadar bütçe gerekir diye merak ettim.

Günaydın,
Günde en az 1 saat kitap okurum, vaktim varsa elimden hiç düşmez. Araba yolculuğu, öğle yemeği arası, oğlumu uyutmak için ayağımda sallarken gibi anları kaçırmam.
Ayda ortalama 3 - 4 kitap bitiyor.
Sayfa sayılarını önemsemem ama kalın kitaplara sıra geldiyse daha çok sevinirim. Neticede hemen bitmeyecek, daha uzun süre başka bir hayatın içinde kalacağım.
İlkokuldan beri kitap okuyorum. Sadece doğum yaptığım ilk 8 ay okuyamadım, yoğunluktan. Sonrasında okumaya başladığımda akşam yemeğini yerken bile okuyordum aynı anda. Kitap açlığı :)
Neler katıyor diye hiç düşünmedim. Ama arkadaşlarım konuşma şeklimden 'Bunlar hep kitap okumaktan.' derler.

Gitgide özeniyorum
Başka bi hayatın içinde kalmak cümleside çok hoşuma gitti bak
Biyerden başlasam günde 1 sayfa da okusam iyi olacak sanırım.
Elimde kitap yok hiç.
Bitane var onuda sevmeyip bırakmıştım heralde yarıda.
Yine de okuyayım ya ben onu bi sayfa hedefleyeyim en az.
Sonra da kitap almaya bütçem yok malesef ya
Etrafımdakilerden isteyebilirim aslında..

Selam canlar,
Kitap okumaya baslayacagim zamani iple cekiyirum. Dun daha onceden siparis verdigim Sefiller ve Dirilis' i de kutuphaneye yerlestirdim. Idefixde Hasan Ali Yucel klasikleri %35 indirimli hala. Haber vereyim dedim. Yanliz gecsn yil Sefiller' in 5 ciltlik basimi vardi bu yil hic bir yerde goremedigim icin iki cilt aldim. Dirilisi de ustune koyup ampul takabilirim :))) ama kiyamam bebislerime. onun dunyasi cok guzel bir dunya. Ben uni.deyken okurdum ozledim tekrar donecegim Eraycigima. Kitaplarini elle yaziyor diye biliyorum ben.

Selamlar sabah evden çıkıp yeni geldim
Isveç konsolosluğunda bir adet panele katıldım. Yorgunluğa değdi. Kitap tabi ki okuyamadım tüm vücudum isyanda
senin su aktifligine bayiliyorum ya.

konusma konusuna katiliyorum konusmalarinin yarisi 'yani ' ve 'aynen' den olusan o kadar cok insan var ki :)))) maddiyat senin icin on plandaysa kullaniyor musun bilmiyorum ama internetten alisveris yapmani oneririm. Ben kitabi elime alip bakmak isterim diyenlerdensrn de gir bi kitapciya al oku karistir sonra listene dahil edip webden alabilirsin :))) ben oyle yapiyorum genelde. Ben de aktif ve bilincli olarak okumaya baslayali 9-10 yil olmustur, oncesi kopuk kopuktu. Vizyon kesinlikle genisliyor.
Bir de edebi eserleri kucumseyen bir grup vardir hic dikkatinizi cekti mi bilmem. Edebi eserler sadece yazarin hayal dunyasinda olusturdugu kurgudan ibaret degil, icerisinde bircok genel kultur bilgisi de barindiriyor. Bu nokta da yeni seyler ogrenmek insana keyif verir.
Umarim diledigince ve cok keyifli okumalar yaparsin.

Epub yada pdf kitap okuyabilirsiniz, yada kütüphaneden alabilirsiniz. Yeterki kitap okumaya karar verin

Ben elimde olan kitapların bile bazen epub halini indiriyorum okuması daha kolay oluyor yollarda

Bu kadar hevesliyseniz, hem yakınlarınızdan temin edebilirsiniz, hem de yakınlarınızda varsa kütüphaneye üye olabilirsiniz. Bu şekilde geçici olarak bütçenizi zorlamamış hem de kendinizi motive etmiş olursunuz. Çünkü anladığım kadarıyla okumaya başlarsanız gerisi gelecektir. Çok istekli görünüyorsunuz.

A101 e Migrosa uygun fiyatlı kitaplar geliyor onlardan alabilirsiniz. Geçen hafta bizim çok sevdiğimiz kitaplar vardı mesela Migrosta Khaled Hosseini,Ayşe Kulin, Ahmet Ümit kitapları 12,90 dı.

Merhaba :)

Okumayı öğrendiğim günden bu yana sürekli okuyorum, gün içerisinde bulduğum her vakti değerlendirmeye çalışıyorum, hafta sonları bazen hiç bir iş yapmayıp kitap, battaniye, kedi seansları yaptığım oluyor, tüm gün yemek bile yemeden okurum. Normal günlerde çalıştığım ve ev içi sorumluluklarımda olduğu için kendime en az 100 sayfa şartı koyuyorum. Ayda 4 ya da 5 kitap bitiyor, sayfa sayıları az ise bu rakam artıyor.
Kitaba harcadığım para aylık ortalama 100 TL'yi buluyor, bu ara 2. el kitaplar alıyorum, okumadığım ya da yeniden okumak istediğim klasikleri tamamlıyorum o yüzden 2. el iyi geliyor. Ara sıra sapıtıp 200-250 TL 'yi bulduğum zamanlar oluyor.
Kitap okumanın bana en büyük katkısı psikolojik destek, okuduğum zamanlar dünyayla ve aklımdaki sorunlarla ilişkim kesiliyor, tamamen okuduğum kitaba odaklanıyorum ve her şeyi unutuyorum. Okurken aldığım notlar, araştırmalar, tuttuğum günlükler ve kütüphanem bana yaşadığım dünyadan tamamen ayrılmış, steril bir ortam sağladı geçen zaman içerisinde. Yazma ve konuşma düzgünlüğü, dil bilgisi, anlatım konularındaki faydası aşikar ama uzun yıllar okuduktan sonra olaylara ve insanlara bakışınız değişiyor, daha yumuşak, kontrollü bir insan oluyorsunuz, çok yönlü düşünebiliyorsunuz ,ben öfke kontrol sorunumu okuyarak aştım. Okumanın getirdiği en naif kazanımım şiirler ; şiir ayrı bir dünya, okuma odamda yüksek sesle dinlerim, güzel şiir okuduğum söylenir, kendi sesimle kaydettiğim şiirleri dinlerim zaman zaman. Bu arada naçizene şiir denemelerim de var, liseden beri yazarım. Eskiden bir lisan bir insan denirdi, ben diyorum ki ; okuyan insan bin insan, okumaktan vazgeçmeyin

Hangi ildesin bilmiyorum ama halk kutuphanelerinden yararlanabilirsin..
Benim de donem donem zorlukta oldugum zamanlar faydalandigim yerlerdi kutuphaneler.
Bazen de arkadaslarla paylasirdik kitaplari.
Suan almamim sebebi kendime kutuphane olusturuyor olmam. Umarim ileride evladima bu hazineyi birakirim. Umarim o da okumayi sever. Kitap aski olusur.

Merhaba Kitapsever canlar
Tess Gerritsen - Cerrah
sayfa 66

Amin!
bugün de okumadım. ağır okuma depresyonuna girdim sanırım. bu akşam yemeğe gideceğiz öğretmen arkadaşlarla. geç gelirim büyük ihtimalle, yine okuyamam
Biblioplile arada oluyor öyle...
Hâlâ mı?
Tüm soruların cevapları keyfime göre . Sayfa sayısı vs değil önemli olan okurken ne hissettiğim. 2. Sınıfta yaprak dökümüyle başladı kitap okuma sürecim. Sıkı bir okuyucu değilim.
...ve fakat ben seni SIKI bir okur olarak görüyorum.
Her gün okumuyor olabilirsin, ara veriyor olabilirsin ama birçok kitap hakkında bilgin / fikrin var.
Ne bileyim ya, inan ben seni iyi bir okur olarak görüyorum. (şaşırdım o yüzden bu açıklamaları yapma gereği duydum.)
Eğer "okuduğum kitap illa benim olsun" gibi bir düşünceniz yoksa kütüphaneden temin edip okuyabilirsiniz.
Ben misal kitap satın alırım evet ama , kütüphaneden ödünç alıp okuduğum da çoktur.
Mutlakafa fotoğrafını paylaş.

M maviduvar1 geçmiş olsun. Size bir şey olmamış Allah'a şükür ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…