Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

TEşekkür ederimm :)

Merhaba ,
Ben de klasiklere bayılıyorum,aranıza katılabilir miyim
Hoş geldiniz :)

Bugün okuyamadım. Henüz.

Saatleri ayarlama enstitüsü bitti, bu hafta yıllık izindeyim ve bir yere gitmedim o yüzden bu gün rahat rahat okudum
Yeni bir kitap seçmeye gidiyorum şimdi :)kitap yorumuna gelince; Tanpınar'ın okuduğum ilk romanı, beğendim özellikle eski sözcükleri. Yıldan yıla toplumun yaşadığı değişiklikler, eskiye özlem, Hayri İrdal'ın bünyesindeki saf adam çok hoşuma gitti. Politik çıkarımlarımda var ama forumda yasak olmasında mütevellit yazmıyorum:)

Selam kızlar çok az okuyabiliyorum serenad başladığım yerde duruyor, yollarda okumak için Alex capus – bir gün buluşmak üzereye başladım.
DonukPudra melekeskisi nacizane önerim çocuk yatarken yanında kitap okuyarak uyutmaya çalılmanızdır. Baxen işe yarar bazen yaramaz ama denemeye değer oğlum her zaman kitapla uyur uykudan ölsek o kitap okunacak kitap bitmeden eren uyumuş olur neva biraz da zor ama oda mesela abisiyle masal dinler uyumaz sonra ben okurken yanıma yatar dış dış oku der ben sesli okurum kitabımı o bir süre sonra sızar. Neyse uzattım biraz ama sonuç itibariyle bence deneyin belki işe yarar

Sevme Sanatı – Erich Fromm bitti.

Kitabı genel itibariyle çok beğendim, bazı konularda bana güzel analizler yapma fırsatı tanımış oldu. Ben de Astoria 'dan sonra fikirlerimi yazayım

Bir alıntıyla başlayayım;

"Bir insana salt kendi kendime yetemediğim için bağlıysam o kişi ancak bir cansimidi olabilir. Aradaki bağın sevgiyle hiçbir ilgisi yoktur. Mantığa aykırı görünse de, yalnız kalabilme becerisi, sevme becerisinin koşuludur."

Gerçek sevgi zannettiğimiz, ya da bazen kendimizi kandırdığımız durumlara örnekler verip gerçek sevginin ne olduğuna dair açıklamalar yapmış Erich Fromm. Ve cinselliğe vurgu genelde "sevginin sonucu" olarak yapılmış, sevgi olmadan meydana gelen cinsellik ise iki kişilik bir yalnızlık.. Günümüzdeki bakış açılarına ve yaşam tarzlarına sert eleştiri yapıyor yani.

Bir diğer ilginç gelen konu tabi ki erkekler ve kaynanalar

Annelerine saplanıp kalmış erkekleri yazar “süt bebekleri” olarak nitelendiriyor ve bu kişiler hala annesinin sevgisine ve korumasına muhtaç oldukları için sevilmeyi amaçlıyorlar, sevmeyi değil. Bu da yapay ve sahte bir sevgi tabi… Eğer kendilerini bu anne tipinde sevecek bir kadın bulurlarsa mutlu oluyorlar, ama kadın ilgiyi azıcık kesecek olursa hemen onu suçlayıp sevilmediğini iddia edip, benim değerimi bilmiyorlar moduna geçiyorlar. Böyle erkekler aslında eşlerini “gerçekten” sevdiklerinden değil, sevilmeye muhtaç olduklarından böyle kadınlarla birlikteler..

Bu kısım oldukça sarstı beni, çünkü aynı tarife uyan bir erkek kardeşim var… Ve çevremdeki bazı narsist erkekleri anlamakta, hareketlerine anlam vermekte zorluk çekerken bunları okumak daha açıklayıcı oldu.

Bir başka örnek de, birbirine sevgi duymayan ama sevgiyi sadece filmlerde, kitaplarda, sahnelerde yayınlanan bir fantezi olarak değerlendiren insanların hissettiği yanlış sevgi türü.. “Başkalarının sevgilerinin izleyicisidirler” diyor Erich Fromm. Birlikte gidiyorlar izlemeye, duygulanıp ağlıyorlar, ama eve döndüklerinde kendileri sevgiyi derinliklerde hissetmiyorlar birbirlerine karşı ve aslında içten içe mutsuzlar. Bu örnek de genelde çevremizde gördüğümüz birçok evlilikte var maalesef..

Kitaptaki “Tanrı sevgisi” kısmına pek katılmadım, bakış açısı genelde Yahudi- Hıristiyan bakış açısı temelliydi.

Ve en beğendiğim kısım, modern zamanları ve kapitalizmi, maddeciliği eleştiren kısımdı. Bizlerin robot olmadığını, ve sevginin her ne kadar rafa kaldırılsa da doğamızda olduğuna ve ona dönüş yapmamız gerektiğine dair vurgusuydu.

Ortak okumamız için teşekkür ediyorum Astoria 'ya

Yeni kitabımı yarın belirleyeceğim, herkese iyi geceler

Ben sevmiştim. En çok etkileyen tüm olayın bir öğle vaktinde olması:) okuduktan sonra konuşuruz

Ben de çok teşekkür ederim. :) Kısmet olursa bir ortak okuma daha yaparız.

Hayalimdeki uyutma yöntemi Henüz 21 aylık ve kitaplara çok aşina sayemde, ama asla ona okuyamıyorum. Kitaplarını getirir, resimlerine bakarız fakat okumaya başlayınca 'Annaağğ, gapa (anneciğim kapatır mısın lütfen? :) )' diyor hemen. Sanırım zamanla olacak. Ama ben kendi kitabımı sessizce okurken bana hiç bulaşmaz, garip.. Daha 2 gün oldu, o yüzden biraz bu düzene alışsın, odasına uyumak için gittiğimiz belleğine yerleşsin, en büyük hayalimi gerçekleştirebilirim inşallah. Çok güzel bir uyku düzeniniz varmış, kıskandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…