- 28 Mayıs 2009
- 4.127
- 10.722
- 408
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #17.181
İmaj Kitabevi :)Hoşgeldin. akmarda hangi kitapçıya ugruyorsun?
TEşekkür ederimm :)Günaydın Kitapsever Baykuşlar...
Mutlu Haftalar diliyorum.
TESS GERRITSEN - CERRAH / SAYFA 166
Natsume geçmiş olsun.
Aramıza hoş geldiniz. Konumuzun ilk mesajını okur musunuz? Birkaç basit kuralımız var.
Kırmızı Oje, profil foton şahane
Yooo! Gayet olması gereken şeyler bence.
Cesminaz kardeşine mutluluklar dilerim.Allah tamamına erdirsin.
Ne güzel.
Aramıza hoş geldiniz.
Konumuzun ilk mesajını okudunuz mu?
Hoş geldiniz :)Merhaba ,
Ben de klasiklere bayılıyorum,aranıza katılabilir miyim
Teşekkürlerİmaj Kitabevi :)
Ben sevmiştim. En çok etkileyen tüm olayın bir öğle vaktinde olması:) okuduktan sonra konuşuruzKitabımı seçtim, Yeni şehirde bir öğle vakti- Sevgi Soysal. Yeni basımı olmayan 2. El aldığım bir kitap. Çok okuyan bir arkadaşımın tavsiyesi ile aldım, Türk romanında kült olmaya aday bir kitaptır, mutlaka oku dedi , başlayacağım bu gece bakalım:)
Sevme Sanatı – Erich Fromm bitti.
Kitabı genel itibariyle çok beğendim, bazı konularda bana güzel analizler yapma fırsatı tanımış oldu. Ben deAstoria 'dan sonra fikirlerimi yazayım
Bir alıntıyla başlayayım;
"Bir insana salt kendi kendime yetemediğim için bağlıysam o kişi ancak bir cansimidi olabilir. Aradaki bağın sevgiyle hiçbir ilgisi yoktur. Mantığa aykırı görünse de, yalnız kalabilme becerisi, sevme becerisinin koşuludur."
Gerçek sevgi zannettiğimiz, ya da bazen kendimizi kandırdığımız durumlara örnekler verip gerçek sevginin ne olduğuna dair açıklamalar yapmış Erich Fromm. Ve cinselliğe vurgu genelde "sevginin sonucu" olarak yapılmış, sevgi olmadan meydana gelen cinsellik ise iki kişilik bir yalnızlık.. Günümüzdeki bakış açılarına ve yaşam tarzlarına sert eleştiri yapıyor yani.
Bir diğer ilginç gelen konu tabi ki erkekler ve kaynanalar
Annelerine saplanıp kalmış erkekleri yazar “süt bebekleri” olarak nitelendiriyor ve bu kişiler hala annesinin sevgisine ve korumasına muhtaç oldukları için sevilmeyi amaçlıyorlar, sevmeyi değil. Bu da yapay ve sahte bir sevgi tabi… Eğer kendilerini bu anne tipinde sevecek bir kadın bulurlarsa mutlu oluyorlar, ama kadın ilgiyi azıcık kesecek olursa hemen onu suçlayıp sevilmediğini iddia edip, benim değerimi bilmiyorlar moduna geçiyorlar. Böyle erkekler aslında eşlerini “gerçekten” sevdiklerinden değil, sevilmeye muhtaç olduklarından böyle kadınlarla birlikteler..
Bu kısım oldukça sarstı beni, çünkü aynı tarife uyan bir erkek kardeşim var… Ve çevremdeki bazı narsist erkekleri anlamakta, hareketlerine anlam vermekte zorluk çekerken bunları okumak daha açıklayıcı oldu.
Bir başka örnek de, birbirine sevgi duymayan ama sevgiyi sadece filmlerde, kitaplarda, sahnelerde yayınlanan bir fantezi olarak değerlendiren insanların hissettiği yanlış sevgi türü.. “Başkalarının sevgilerinin izleyicisidirler” diyor Erich Fromm. Birlikte gidiyorlar izlemeye, duygulanıp ağlıyorlar, ama eve döndüklerinde kendileri sevgiyi derinliklerde hissetmiyorlar birbirlerine karşı ve aslında içten içe mutsuzlar. Bu örnek de genelde çevremizde gördüğümüz birçok evlilikte var maalesef..
Kitaptaki “Tanrı sevgisi” kısmına pek katılmadım, bakış açısı genelde Yahudi- Hıristiyan bakış açısı temelliydi.
Ve en beğendiğim kısım, modern zamanları ve kapitalizmi, maddeciliği eleştiren kısımdı. Bizlerin robot olmadığını, ve sevginin her ne kadar rafa kaldırılsa da doğamızda olduğuna ve ona dönüş yapmamız gerektiğine dair vurgusuydu.
Ortak okumamız için teşekkür ediyorumAstoria 'ya
Yeni kitabımı yarın belirleyeceğim, herkese iyi geceler
Ben de çok teşekkür ederim. :) Kısmet olursa bir ortak okuma daha yaparız.
Kerem seni utandiracak
Kerem seni utandiracak
Birkaç ay sonra 'Hadi ben yatiyorum anne iyi geceler.' deyip uyuyacak bak görürsün
Selam kızlar çok az okuyabiliyorum serenad başladığım yerde duruyor, yollarda okumak için Alex capus – bir gün buluşmak üzereye başladım.
DonukPudra melekeskisi nacizane önerim çocuk yatarken yanında kitap okuyarak uyutmaya çalılmanızdır. Baxen işe yarar bazen yaramaz ama denemeye değer oğlum her zaman kitapla uyur uykudan ölsek o kitap okunacak kitap bitmeden eren uyumuş olur neva biraz da zor ama oda mesela abisiyle masal dinler uyumaz sonra ben okurken yanıma yatar dış dış oku der ben sesli okurum kitabımı o bir süre sonra sızar. Neyse uzattım biraz ama sonuç itibariyle bence deneyin belki işe yarar
Kerem seni utandiracak
Birkaç ay sonra 'Hadi ben yatiyorum anne iyi geceler.' deyip uyuyacak bak görürsün
bari bunda utandirsin
Insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?