Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Fedailerin Kalesi Alamut bitti.
Hashasiler olarak bilinen Ismaili tarikatinin lideri Hasan Sabbah ve fedaileri üzerine yazilan tarihi bir roman .
Hasan Sabbah ölüm fedailerini neden genc ve kadin yüzü görmemis,kötü aliskanligi olmayan tertemiz insanlardan seciyor,onlara neyi vadediyor?
Nasil oluyor da bu insanlar Seyduna olarak bildikleri Hasan`in bir sözüyle ölüme kosuyorlar?
Okurken Hasan Sabbah`in zekasina ve insan fitratini anlama yetisine hayran oldum.
Tabi ki bu hayranlik onun bir terörist oldugu gercegini degistirmiyor.
Yazarin dili gayet akici.
Belki edebi tasvirler yok kitapta ama mekanlar ve insanlar gayet güzel betimlenmis.
Tereddütle basladim ,merakla devam ettim ve nefesimi tutarak sonuna kadar okudum.
Tarihi roman seviyorsaniz hic kacirmayin derim

yeni kitabim
Azra Kohen - Aeden
Sayfa 55

Birkaç günlük aradan sonra geri döndüm

Eski sayfalara baktım biraz ama hepsini okuyamadım, umarım iyisinizdir.

Bildirim de yapayım,

Albert Camus - Veba sf.34
bu kitabi ben de gecen gün kütüphaneden almistim. Acaba Aeden´e ara verip seninle ortak okuma mi yapsam

Günaydın
Yaşar Kemal Tek Kanatlı Bir Kuş bitti. Kısa ve farklı bir romandı. Sonu havada kaldı biraz sanırım bu sebeple diğer romanları kadar etkilenmedim. yeni kitabım Güneşi Uyandıralım Küçük Zeze’nin maceralarında bu defa beni ne bekliyor okuyup göreceğim:) sayfa 50 deyim şu an. sevgiler hepinize

Merhaba Kitapsever Hatun Milleti

Reşat Nuri Güntekin - Çalıkuşu
sayfa : 198

kizlar ben de epeydir almak istediğim kitapları sipariş ettim.
İnce memed 3-4
Amok koşucusu
Bir dinozorun anıları
Genç bir doktorun anilari
Nar ağaci
Algernon'a Çiçekler
ve
Momo
Heyecanla kargo bekliyorum
Keyifle okumanızı dilerim.

Anna ve Fransız Öpücüğü bitti. hadi şu bölümü de okuyayım diye diye bir baktım kitap bitmiş. çok sıcak kıpır kıpır bir kitaptı. ilaç gibi geldi bana resmen. serinin diğer kitapları da elimde fakat yanıma almayı unuttum. bu tarz sevenler varsa kitabı sevecektirler.

...
Sör Aleksi'nin hiç dilinden düşürmediği bir söz vardı: ‘’Kızlarım, ümitsiz hastalıkların, mukadder felaketlerin son bir ilacı vardır: Tahammül ve tevekkül. Elemlerde bir gizli şefkat var gibidir. Şikâyet etmeyenlere, kendilerini güler yüzle karşılayanlara karşı daha az zalim olurlar.’’
Çalıkuşu bu sözleri daime gülümseyerek dinlerdi.
...

~ Alıntı ~ (Reşat Nuri Güntekin - Çalıkuşu/ İnkılâp Kitabevi / sayfa 223 )

Ya bayıldım
İyi Hissetmek
Sayfa 93.

Olumluyu yok sayma...
Hayatımda iyi giden,olumlu şeyleri yok saydigimi; olumsuzlara koca bir mercekle baktığımı anliyorum malesef.

İyi okumalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…