Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Ve Aeden bitti
Ilk 100 sayfa sabrınızı zorlayabilir ama sonrası akıp gidiyor.
Kitapta Aeden isimli gezegende yaşayan Numi`nin bir dünyalı olan annesini , yanlarında yaşadığı ailenin oğlu olan Sonje ile arayış hikayesi konu ediliyor. Bireysel olarak başlayan olaylar zinciri, kahramanlarımız dünyaya gidince toplumsal sorunlara dikkat çekmeye başlıyor. Hava kirliliğinden çocuk istismarına, organ kaçakçılığından hayvan katliamlarına kadar bizi insanlığımızdan utandıran pek çok soruna değinilmiş. Dünyalılar insan değil de 'insansı' diye adlandırılmış. Kozaya girip kelebek olmaya çalışan ama tırtıl olmaktan öteye gidemeyen, evrimini tamamlayamamış , kendi gezegenlerini özkaynaklarını tüketerek yavaş yavaş yok eden varlıklar. Ben kitabı beğendim,verdiği mesajlar çok güzeldi. Yazarın hayalgücü , bilgi ve kültür seviyesi oldukça yüksek. Ama konuşma aralarında anlattığı bilgiler bazen beni bezdirdi.
Kitabın sonu biraz havada kalmış, hiç birşey sonuca ulaşmamıştı.Bence bu kitap tek kalmayıp, devamı yazılacak.
Kitap bitince kendime : '' Acaba ben bir insan mıyım? '' diye sordum.
Yazarın cümleleriyle:
Insan doğulmaz, insan olunur

Iyi uykular
Mutlu pazarlar

O zaman hoşgeldin

__giz__ Hasan Ali Toptaş i ne kadar güzel anlatmissin bayıldım anlatımına yi e okuyasim geldi sen böyle anlatınca:) abi fena yazıyor...

Cidden fena yazıyor canım. Ben de her kitabını almayı düşünüyorum, ara ara masalsı anlatımlara yolculuk iyi gelir.
Sürekli bir külliyat yapma peşindeyim, hangisini yapacaksam artık, yetiştiremiyorum.

Canım ben kitabı okumadığım için film beni çok etkiledi. Ama sen önce kitabı okuyorsun, o nedenle benim kadar gerilmezsin bence
yani ne olacağını bildiğim için o kadar olmaz herhalde

ama kitap çok feci bir şekilde sorgulatıyor yaşananları. ya gerçekten olsa ya kör olsak diye düşünüyor insan.

Merhabalar,

Çağımızın Nevrotik Kişiliği sf.126'dayım.

Kitap aslında toplumda çok yaygın olan Nevrotik kişilerden ve özelliklerinden bahsediyor. Toplum olarak bence çok nevrotik insana sahibiz.. Bazı noktalarda kendimi de bulmadım değil. Özellikle "endişe" kısmında.

Yazar sade bir dille yazmış o yüzden rahat okunuyor.

Öğretmenlere, sosyal ilişkilerinde bazı noktalarda tıkanıp kalanlara ya da sadece meraklı olanlara tavsiye ederim mutlaka.

Diğer kitabım 1984'te de 50 küsürlerdeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…