- 17 Ocak 2011
- 2.396
- 5.947
- 158
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #18.661
Cok guzel yorumlamissiniz kendi adima tesekkur ederim.Ve Aeden bitti
Ilk 100 sayfa sabrınızı zorlayabilir ama sonrası akıp gidiyor.
Kitapta Aeden isimli gezegende yaşayan Numi`nin bir dünyalı olan annesini , yanlarında yaşadığı ailenin oğlu olan Sonje ile arayış hikayesi konu ediliyor. Bireysel olarak başlayan olaylar zinciri, kahramanlarımız dünyaya gidince toplumsal sorunlara dikkat çekmeye başlıyor. Hava kirliliğinden çocuk istismarına, organ kaçakçılığından hayvan katliamlarına kadar bizi insanlığımızdan utandıran pek çok soruna değinilmiş. Dünyalılar insan değil de 'insansı' diye adlandırılmış. Kozaya girip kelebek olmaya çalışan ama tırtıl olmaktan öteye gidemeyen, evrimini tamamlayamamış , kendi gezegenlerini özkaynaklarını tüketerek yavaş yavaş yok eden varlıklar. Ben kitabı beğendim,verdiği mesajlar çok güzeldi. Yazarın hayalgücü , bilgi ve kültür seviyesi oldukça yüksek. Ama konuşma aralarında anlattığı bilgiler bazen beni bezdirdi.
Kitabın sonu biraz havada kalmış, hiç birşey sonuca ulaşmamıştı.Bence bu kitap tek kalmayıp, devamı yazılacak.
Kitap bitince kendime : '' Acaba ben bir insan mıyım? '' diye sordum.
Yazarın cümleleriyle:
Insan doğulmaz, insan olunur
Iyi uykular
Mutlu pazarlar
gecmis olsun canim. Acil sifalar.Dünyanın Sonundaki Ev 245 deyim. Ben de kızlar da hastayız okuyamıyorum pek
Shantaram cok guzel bir kitap bence. O kadar samimi ki. O kitabi okudugumdan beri Hindistan' a seyahat hayali kurarim. Sen de seversen nasil ilerledigini anlamazsin bile. Simdi devam niteliginde bir kitap daha cikmis; Dag Golgesi, ama karakterlerin cogunu unutmus olabilirim diye alip okumaya cekiniyorum. Yorumlarini merakla bekliyorum.Eşimin gazına gelip Shantaram’a başladım
840 sayfa ve ekstra küçük punto ile umarım 2018 de biter
Sevdiğim kitaplar. Keyifle okuEki Görüntüle 2072071 Selamlar
Aralık listemle karşınızdayım
Ahmet ümitin en sevdiğim kitabı. Patasana da güzel.Selam kızlar
Ahmet ümit kavim bitti. Yine bir cinayet vardı ve her kitabı gibi gayet öğretici bir kitaptı.
Yeni kitabım excido.
Benimn Olağanüstü Akıllı Arkadaşım kitabını okumuştur. Görüşmediğim bir arkadaşım tavsiye etmişti. Bana atıfta bulundu sanırım:)Bu arada yeni kitabım
Elena Ferrante
Benimn Olağanüstü Akıllı Arkadaşım
Bu kitap Napoli serisi denilen dört kitaplık bir serinin ilk kitabı.
Ben de ayniyim hatta suan bir yandan hazir sanal fuar varken sevdigim yazarlarin okumadigim kitaplarini sepete atmakla mesgulumCicoretti ben de dostoyevski hayraniyim. Sevdigim bir yazar buldugum zaman bulabildim butun kitaplarini okurim. Simdi senin yazdiklarindan sonra tolstoy kitaplarina sarmazsam iyidir:)
Aramıza hoş geldiniz.Ben de katilmak istiyorum size. Kitap okumayi cok seviyorum. Bazen butun isi gucu birakip gunde bir kitap bitirdigim zamanlar oluyor bir sure boyle devam ettikten sonra bir anda o istek kaciyor. Aylarca elime kitap almiyorum. Sizinle devam edip duzenli olarak kitap okumak istiyorum.
Geçmiş olsun.Merhaba kızlar,
hasta olanlara acil şifalar dilerim. Bütün öğretmen arkadaşlarımızda geçmiş öğretmenler günün kutlarım. Emzirme kaynaklı yaralarım var bebeğimi bile kucağıma alamaz emziremez duruma geldim o yüzden okuyamıyorum. düzelir düzelmez devam edeceğim inşallah. sevgiyle kalın
Melinda bize sonucu yaz lütfen.Benim de matematik korkunçtu unutmuşum her şeyi
Ama Türkçe iyi geçti
Doktor büyük ihtimal kız dedi canım şuan tek temennim sağlıklı olması, salı ikili test sonucunu alıcam
Melekeskisi başarılar dilerim. Allah zihin açıklığı versin.Günaydın baykuşlar.
Ben mart ayına kadar sizden izin almak istiyorum. Sınavın yaklaşıyor, ona odaklanmam lazım. Arada uğrarım size, beni unutmayın olur mu? Öpüyorum hepinizi tek tek.
Bilseydim ben de öyle yapardım ama namını çok duyduğum için ve Dostoyevski'yi de çok sevdiğim için hemen başladım,ama ilerde tekrar etmeyi düşünüyorum.Siz de Tolstoy'cusunuz sanırım,Diriliş ve Anna Karerina yolda geliyorlar bana hediye :) Önce hangisine başlayayım sizce ?sabine Gecen yil ben topikte yeniyken arkadaslar okuyordu Budala' yi senin hissettiklerine benzer seyler tarif etmislerdi. Budala icin bayagi bir zaman veriyorum kendime belki emekli olunca okurum 20 yil sonra falan. su an dusundum de Gulun Adi ve Tutunamayanlar' i da emekli ikramiyesi yapabilirim.
Geçmiş olsun..Günaydınlar
İyi haftalar herkese
Çarşambadan beri izinliydim haftasonu da düğün vardı arada oğlum hasta oldu elime kitap alamadım.
Zaman Yeli ne başlamıştım ama hiç ilerleyemedim.
Umarım herkes iyidir
Teşekkür ederim :))Geçmiş olsun..
bence okursun canım ya :) budala kafamı çok karıştıran bir kitap olmuştu :) ama Tutunamayanlara göre daha kolay okumuştum :) gülün adınayı aslında bir ara ortak okuma yapabiliriz. İlk girişimim olumsuz oldu.sabine Gecen yil ben topikte yeniyken arkadaslar okuyordu Budala' yi senin hissettiklerine benzer seyler tarif etmislerdi. Budala icin bayagi bir zaman veriyorum kendime belki emekli olunca okurum 20 yil sonra falan. su an dusundum de Gulun Adi ve Tutunamayanlar' i da emekli ikramiyesi yapabilirim.
Bak simdi iyice heveslendim. En yakin zamanda okuma listeme bir tolstoy kitabi ekleyecegim.Ben de ayniyim hatta suan bir yandan hazir sanal fuar varken sevdigim yazarlarin okumadigim kitaplarini sepete atmakla mesgulumBence Tolstoy' a kesinlikle sarmalısın ah o anlatım.... gercekten cok begendim. Dostoyevski'den biraz daha sade bir anlatimi var ama hersey yerli yerinde, hicbir sey asiri ya da eksik degil anlatiminda. umarim srn de begenirsin.
nar ağacını ben de beğendim ama okurken cidden uzun sürüyorGünaydın
Geçmişi okuyamadım inşallah bir şey kaçırmamışımdır
Nar Ağacı'nı bitiremedim henüz.404 teyim.Bu gidişle ayı bu kitapla kapatacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?