- 3 Mayıs 2017
- 6.315
- 28.057
- 548
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #19.301
Çok teşekkür ederimGeorge Orwell
Yevgeni Zamyatin Biz' i de oneririm. Orwell bu kitaptan esinlenmis. 1984 un atası bir nevi ama Orwell' in anlatımı bambaska birsey benim gozumde.1984 ü okuyan arkadaşlar Cesur Yeni Dünya yi da öneririm. Bu kitapta 1984 ün tam zıttı bir distopya. Hatta bu iki eser yillarca hep karşılaştırılmış, acaba hangisi daha iyi diye. 1984 de insanlar ne kadar baski altinda ve mutsuzsa Cesur Yeni Dünya'da da bir o kadar mutlular...
Bunlardan hariç ben birde Thomas More'un ütopyasini okumak istiyorum.
Gazeteciligini konusturuyor bence kitaplarinda ben Aynalar' i okumustum. Bir de ( emin olmamakla beraber) Ve Gunler Yurumeye Basladi. Agir bir dili yok bence. Kadinlar diye bir kitabi var baya merak ediyorum. Aklinda varsa bi ara okuyabiliriz. Etiket yapmamisim @algernonacicekler
Ve ve uslu bir kiz olup spora basladim . :) senin kadar olamam o kabulum ama biraz güvenmeyi umuyorum:)Barış Bıçakçı Sinek Isiriklarinin Muellifi bitti. Yazari ilk okuyusumdu. Kitabin yarisindan itibaren yazar bu kitabi neden yazmis acaba diyerek okudum ve cevap bulamadan bitirdim. Okurken yazarin "dur sunu da yazayim, aman bir de şuna değineyim , himm baska baska seyler de eklemeliyim" diyerek kaleme aldigi hissi olustu bende. Boluk porcuk hicbir yere baglayamadigim bir roman okumus oldum.
Tarzi buysa sevmedim isin aciği.
Hepinize iyi geceler arkadaslar.
bu cümleye kikirdediğimi hatırlıyorumOtostopcunun Galaksi Rehberi bitti. Ilk baslarda kendimi adapte edememistim. Daha dogrusu olaylari ve karakterleri.. Ama sonra kitap akip gidiyor. Ard arda okunabilcek bir eser degil bence.
O yuzden epey surdu okumam. Cok keyif aldim. Yazarin hayal dunyasi tabiri caizse dehset!
Ve kitaptan bir alinti paylasayim ;
– Böyle zamanlarda, yani Betelguise gezegeninden bir adamla birlikte bir Vogon gemisinin hava kilidinden uzaya atılmışken ve havasızlıktan boğulmak üzereyken keşke annemin ben küçükken söylediklerini dinleseymişim diyorum.
– Neden? Ne derdi ki?
– Bilmiyorum, hiç dinlemedim.
bu cümleye kikirdediğimi hatırlıyorum
pudram ilk kitabı okudum kaldı öyle, yeni yılda devamını getireyim diyorum
ne güzel sen okudun bitirdin
evet o kitabı da duymuştum. Ama 1984 e göre daha amatör bir anlatımı varmış diye bir yorum okuduğum için merak edemedim.Yevgeni Zamyatin Biz' i de oneririm. Orwell bu kitaptan esinlenmis. 1984 un atası bir nevi ama Orwell' in anlatımı bambaska birsey benim gozumde.
1577558722 tane kitap var okuyayim dedigim benim de. Elbet bir gun o sira gelecek.kadınlar benim de okuma listemde ama ne zaman alır ne zaman okuyabilirim hiiiiç bilmiyom
benim ilk hallerimi gorsen bu cumleyi kurmazdin ayyy cirpi bacak kurdan kol biseymisim.Ve ve uslu bir kiz olup spora basladim . :) senin kadar olamam o kabulum ama biraz güvenmeyi umuyorum:)
GünaydınGünaydınlar.
Anne Frank’de son 40 sayfam. Bugün yarın bitiririm umarım. Cumartesi günü de sınavım var. Varsa bir duanızı alırımsınavdan sonra daha çok buralarda olacam inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?