Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Beklenmedik bir şekilde "Satranç"ı iş yerinde bitirmiş bulunuyorum.Güzel bir eserdi,üzerine yazılan güzel yorumları gerçekten hak ediyor.
Sıradaki kitabım bu ay 1000kitap okurlarıyla ortak okuyacağımız "Aynalar" Eduardo Galeano kitabı olacak.
İlk defa bu tarz tarihi bir kitap okuyacağım,bakalım hakkını verebilecek miyim merak ediyorum

Galeano severiz iyi okumalar.

Galeano severiz iyi okumalar.
Öyle mi ,umarım ben de severim,bazen klasiklerin dışına da çıkmak istiyorum.
Lakin bu kitap küçük küçük anlatılar halinde,bütünlük yok anladığım kadarıyla,başlayayım bakalım nasıl olacak

Guzel kitap. Neler satilmis ne vatanhainlikleri donmus anlatiyor. Insan diyor ki dunyanin heryeri mi boyle. Acgozlulerin oldugu heryer boyle iste. Hirpalanmis Latin bolgesine uzuluyor insan. Anlatimi da bence tadinda sıkılmadan okursun umarim.

Guzel kitap. Neler satilmis ne vatanhainlikleri donmus anlatiyor. Insan diyor ki dunyanin heryeri mi boyle. Acgozlulerin oldugu heryer boyle iste. Hirpalanmis Latin bolgesine uzuluyor insan. Anlatimi da bence tadinda sıkılmadan okursun umarim.
İlaç gibi geldi yorumunuz,şimdi daha bir şekle okuyacağım :)

"Çağdaş savaşın başlama amacı, yaşama düzeyini yükseltmeksizin, makinelerin ürettiklerini tüketmektedir. 19. y.y sonlarından beri, tüketim malları artıklarının ne yapılacağı, endüstrileşmiş ülkelerin gizli bir sorunu olagelmiştir. Şu anda pek çok insanın büyük bir yiyecek sıkıntısı varken, bu sorun pek güncelik taşımamaktadır. "
1984 ten küçük bir alıntı.

1984 ü okuyan arkadaşlar Cesur Yeni Dünya yi da öneririm. Bu kitapta 1984 ün tam zıttı bir distopya. Hatta bu iki eser yillarca hep karşılaştırılmış, acaba hangisi daha iyi diye. 1984 de insanlar ne kadar baski altinda ve mutsuzsa Cesur Yeni Dünya'da da bir o kadar mutlular...

Bunlardan hariç ben birde Thomas More'un ütopyasini okumak istiyorum.

"Cesur Yeni Dünya" kitabını da okudum. İthaki çevirisi berbat olmasaydı "1984" ten aldığım hazzı alabilirdim.
Tavsiyem başka bir yayınevi basarsa bu kitabı okuyun. Yoksa ithaki basımıyla hiç bir şey anlayamıyorsunuz.
Keza "Fahrenheit 451" de öyle.

Otostopcunun Galaksi Rehberi bitti. Ilk baslarda kendimi adapte edememistim. Daha dogrusu olaylari ve karakterleri.. Ama sonra kitap akip gidiyor. Ard arda okunabilcek bir eser degil bence.
O yuzden epey surdu okumam. Cok keyif aldim. Yazarin hayal dunyasi tabiri caizse dehset!

Ve kitaptan bir alinti paylasayim ;

– Böyle zamanlarda, yani Betelguise gezegeninden bir adamla birlikte bir Vogon gemisinin hava kilidinden uzaya atılmışken ve havasızlıktan boğulmak üzereyken keşke annemin ben küçükken söylediklerini dinleseymişim diyorum.
– Neden? Ne derdi ki?
– Bilmiyorum, hiç dinlemedim.

Kesinlikle katiliyorum...
En guzel eserleri rezil etmisler.

Ben ithaki yayinlarindan okudum. Evet bir iş bankasi ya da yapi kredi yayinlari gibi başarili değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…