Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Stolk Watped kitaplarını eleştirmiş, izlediniz mi videoyu?
Ben izledim. Çok haklı yanları var. Bizim zamanımızda böyle değildi ya kitaplar. O yaşlarda aşk romanlarını severdim.
Ama okduğum ve aklımda kalan tek aşk romanı "Aşk ve Gurur" şu an ki adıyla "Gurur ve Önyargı".

Ah bay Darcy!
Ergenliğimin bad boy'u.

hayır ama merak ediyorum ne dediğini. nasıl sizce?
18 yaş altının yönlendiği şu "bad boy" içerikli kitaplara ağır eleştiri var.
Genç kızlarımızın kendilerini aşağıladığı kitaplar için giydirmiş ki hakkı var.
Bu tip şeyler feyz alınıyor, bilinç altına işleniyor. Gelecek nesilden korkuyorum.

şimdi daha da merak ettim. öğle arası izleyeyim hemen.

Ben instagramda yirtmacli elbise giydirimis okuloncesi cagda cocuk gordum.Kuresel yozlasma boyle birsey sanirim.
Badboy konulu kitaplardan konu acilinca aklima Swastika Geceleri geldi. Kadinin asagilanmayi kabullenisi... bunu basan, satis yapan eriskinlerdir asıl seytan. Sonra bu kizlar buyuyup ' sozde' ozgur kadin olma mucadelesine girme pozlari takinacaklar yazik.

Diyor ki 18 yaşının altındaki kızlar , kaçırılma, tecavüz, şiddet, zorlama, baskı, seks, zengin patronun metresi olma, seks partileri vs va konularda yazıyor, diğer genç kızlar da bunu okuyor. Daha kimsenin elini tutmamış bir kızın böyle yazıları okuması doğru değil
Dİyor videoda

Son düzenleme:

şimdi izleyip buraya geldim. kitapların aynı zamanda filmleri de çekilmiş. ben anlattıklarını doğru buldum.

Kitapların içeriğini az çok biliyorum, birkaç tane de oradan çıktıklarını bilmeden okudum ama kitap özetlerine bakınca hepsinin aynı olduğu da görülüyor zaten.
Bir kere kesinlikle erkek karakter kaba bir kişilik, genelde de zengin. Kız da fakir. Neyse ki en azından üniversite mezunu olarak gösteriliyor. Hepsi en başta nefret ediyorlar birbirlerinden sonra şiddet içerikli zorba bir aşk yaşıyorlar. Kıskançlık ise olmazsa olmaz. Yani kız erkek bir arkadaşıyla sokakta selamlaşsa bile erkek sinirlenip kızı fırtına atıp ortamdan uzaklaştırabiliyor ve bu çok romantik bir eylem olarak gösteriliyor. Özellikle daha ergenlik çağında aşkı yeni keşfeden gençleri çok yanlış bilinçlendiriyor. Seviyorsa eğer seni erkek sinekten bile kıskanabilir deniyor yani.
Keşke okuyup zaman kaybetmeseymişim dediğim türden kitaplar bunlar maalesef. Oysa aşk medeni ve naif bir duygu. Selamlaşmak ya da erkek bir arkadaşının olması cezalandırılmamalı ama yönlendirilen algı o.
Bu sefer 18 yaşında Kızlar buraya bile konu açıyor beni kıskanmıyor yoksa sevmiyor mu diye.
Oysa bence aşkı Çalıkuşu kitabından öğrenseler keşke. O gelgitleri, vazgeçemeyişleri, aşkın ne olması gerektiğini ne de güzel anlatıyor.

yıllar yıllar önce, acemilik dönemlerimde yarım bırakmıştım bu kitabı
içimde uktedir, yeniden okuyacağım bir ara kısmetse
Melinda benim de ya üni zamanı murathan çok okumuştum bu kitabı da çok hevesle alıp yarim bırakmıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…