Kıyafet yüzünden uyarı

groenline

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2017
889
1.122
113
Merhabalar bugün biraz tadımı kaçıran bir olaydan bahsetmek istiyorum.
Yaklaşık 1 aydır stajyer avukat olarak bir hukuk bürosunda çalışıyorum. Giyimime özen gösteren biriyim her zaman da çalıştığım ortama göre giyindim. Bugün ise dizimin biraz üstünde bir etek giydim ve patronum sekreter vasıtasıyla beni uyardı. Kendimi cidden çok kötü hissettim ilk kez böyle bir şey yaşıyorum çünkü. Sekreter güya kendi fikriymis gibi "biraz daha dikkat et buraya genelde erkek müvekkiller geliyor kapalı giysen daha iyi olur" falan dedi. Sonra bunu patronun kendisine söylediğini anladım sorunca da evet o söylememi istedi dedi. Yani üstümde abartacak bir şey yok bence, bir triko altina diz üstü etek ve siyah çorap giydim. Buna rağmen uyarı almak canımı çok sıktı. Bundan sonra ekstra dikkat ederim ama çalışma hayatına yeni girdim o yüzden sizinle de paylaşmak istedim yorumlarınız belki bu olayı o kadar da ciddiye almamami sağlar :)

Diz kapaklarından tahrik olan müvekkilleri var belli ki.

erkekler geliyor şeklinde uyarı çok abes olmuş ama her şirketin kendi kuralları mevcuttur. Oryantasyon el kitabında giyim koşulları da mevcuttur. Canınızı sıkacak birşey yok bence diz üstü giymek yasaksa o kuruluşta yasaktır size uymuyorsa daha uygun bir firmada çalışabilirsiniz bence. Uyarma şekli hariç garip bir durum yok.

Kurumsal bir firmada değil butik bir hukuk bürosunda çalışıyorum yani bahsettiğiniz gibi el kitabı yok. Ama benden önceki stajyer çok çok rahat giyiniyordu crop toplar beli transparan üstler vs. O yüzden eteğin lafı bile olmaz diye düşünmüştüm ama yanılmışım

Diz kapaklarından tahrik olan müvekkilleri var belli ki.
Her çalışma yerinin bir kuralı var belli ki...

Ben özel okulda çalışıyordum orada kot pantolon yasaktı, ama başka okulda arkadaş gayet kot giyiyordu.

Kafayı yemiş o patron. Terbiyesizlik resmen ya. Kıyafetinize karışmak ne hadlerine. İş yerinin bi kıyafet kuralı vardır tabi ama diz üstü eteğe laf söylemek düpedüz art niyettir. Ekstra dikkat edip ne yapıcaksın allah aşkına senin dikkat edicek bi şeyin yokki. Aynı halinle devam et. Partonla sekreter kafa yapılarını düzeltsin asıl.

Patron değildir de uyaran, sekreter kıskançlığından patronun uyarisiymis gibi söylemiş olabilir

Sekreter daha dün istediğin gibi giyin bir şey diyen olmaz diyordu bugün böyle bir şeyler karşılaşmak şaşırttı beni

ayyyy bunumu ciddiye aldin daha icra dairelerine girince falan yuz goz olacagin insanlarin patavatsiz bisuru lafi var sirada。 ustelik yakismis ki giyinmisin hasetlikten kuduruyolar kendileride yakistirabilsinde giiysin

Sekreter daha dün istediğin gibi giyin bir şey diyen olmaz diyordu bugün böyle bir şeyler karşılaşmak şaşırttı beni
Ne desem bilemedim valla senin yerinde ben olsam aynen devam ederdim giyim tarzıma. Laf ederlerse olur dikkat ederim falan de aynen devam et. Kaç yaşındasın bu arada.

ayyyy bunumu ciddiye aldin daha icra dairelerine girince falan yuz goz olacagin insanlarin patavatsiz bisuru lafi var sirada。 ustelik yakismis ki giyinmisin hasetlikten kuduruyolar kendileride yakistirabilsinde giiysin
Daha ortama alışamadım zaten herkese "bunlar beni çiğ çiğ yer" gözüyle bakıyorum
Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…