Kıyafet yüzünden uyarı

Stajyer her yerde ezilir bebeeemmmm... Benim kuzende şu an öyle

Niye lan hergun pantolon mu ütü yapacam gayet koyu renk bol kesim giyiyordum
Bence öğretmen resmi olmalı. Öğrenciden ayrılmalı. Ne kadar resmi o kadar iyi

İnanamıyorum olanlara... Sekreterin uydurması belki de dediğiniz gibi
Yemin ederim sinirden dagıldım suan. İki dünya savaşından sonraki japonya gibi dağıldım. İki ayaklı kanser hücreleri her yerdeler her yerde.

23 yasındaymıssınız bide. Tadınız kacmıs bunun yüzünden. Benim genclik komple battı.

Sekreter yalan söylüyor... Seni kıskanmış olabilir o yüzden ipleme Gene uyarırsa ben Konuşurum X beyle bu durumu müsait olunca diyip ağızını kapatabilirsin... Patron müşteri çekmek ister para gelinde ne olursa olsun modunda zaten

Genelde kıskançlıktan oluyor bu. Sekreterin işgüzarlığı bence. Kıskanmış seni. Bir şey verirse sakın yeme içme tamam mı? Önceki stajeri instagramdan vs bulup sorardım ben olsam.
Zehirli elma gibi mi mesela

Okulda kot pantolonun yasak olması bence gayet normal ama burada stajyerin kıyafetine karışması çok anlamsız.
Okulda kot zaten yasak da olay kot olayı değil,alenen kıyafetinden rahatsız olduk,çalışamaz olduk demeye getirmişler.

ortada aşırıya kaçan bir giyim tarzı olsa neyse de anlattığınız şeyde bir sıkıntı yok. aman baydı bu özgüvensiz kadınların özgüvenli ve güzel kadınları kıskanma olayları. patronun da işi yok bununla mı uğraşıyor? ben patron olsam daha kısa giysin diye dua ederdim içimden yakışıyorsa tabii...

bosverin caninizi sikmayin.

bir daha bu tarz soyleyen olursa, ben bu kiyafetle rahatim, sorun yok deyin gecin.

eger bir kiyafet zorunlulugu varsa zaten bir yerde yazmasi lazim, 'yonetmeligimiz bu sekildedir, buna uyun' derler, siz de uyarsiniz o durumda zaten.
Ama herkesi memnun edecek sekilde giyinecek haliniz yok, sekreter de veya patron da begenmeyiversin bir sey olmaz.

Patron açısından kötüye yormak istemiyorum ilgisini çekmişim tahrik etmişim gibi ama direkt olarak bana söylese daha mutlu olurdum. Üstelik savunmaları da çok cirkindi çok rahatsız oldum açıkçası

patronlar çalışan ile yüzgöz olmamak için bu tür şeyleri başkaları aracılığı ile iletiyor.

Geçen katıldığım bir eğitimde eteğin ve teni gösteren her şeyin bunlara kısa kollu vs de dahil dress code olarak saygınlığının çok düşük olduğunu söylemişti hoca. Tamam istediğimizi giyelim de maalesef insanların bakış açısını değiştiremeyiz.

Eğitim seviyesi düşük yüzlerce mavi yakalı erkeğin arasında çalışıyorum. Aramıza yeni bir kadın arkadaş katıldı. Sizin gibi de genç bir arkadaştı bakımlıydı. Erkeklerin ilgisini çekti bir anda. Kıyafetlerine de özen gösteren bir kızcağızdı. Ve müdürüm bir gün gelip şu kıza söyle beyaz pantolon ve tayt giymek yasak burda de dedi. Resmen kızın bi tarafına bakmışlar.

Tabi ki kıza bir şey demedim çok şıksın demeye devam ettim. Müdürüme de kendiniz söyleyin dedim. Kadının kıyafetlerini değil erkeklerin kafasını değiştirmesi gerektiğini söyledim. Vs vs pişman oldu adam bana söylediğine.

Sizin sekreterde iş yok önce.

Saçmalık bence toptan. Ben yaptığım işin kalitesiyle varım ne giyersem giyerim kime ne? Benim için en azından, yaptığım işi iyi yapmamla başarılıyım, işyerim de omuzlarımın üstündekine değer veriyor. Bizim işyerine yazın şortla gelen adam, kısa etekle gelen kadınl var gayet herkes nasıl rahat çalışacaksa öyle giyinp geliyor. Bazı işlerde suit giymek gerekiyor eyvallah ama onda da bunun 5cm bacağı görünüyor buna saygı duymayalım gibi bir şey demek zaten gülünç. Toplumumuzun bu kadar yüzeysel olması utanç verici.

gercekten cok can sikici olmus. patron kadin mi? bazen ustunuzdekiler yakisinca da uyarma kilifi altinda kiskancliklarini sergiliyebiliyor insanlar.

bunun disinda, ben calisma hayatinin bir giyinme adabinin oldugunu dusunuyorum. yani sporda baska giyilir, gece disari cikarken baska, is yerinde baska giyilir bence. ozellikle toplumun her kesimine hitap edecek islerde (doktor ogretmen avukat vs gibi) seksapelite azaltilabilir bence. sizinki bana abarti gelmedi ama gosterisli biri iseniz dikkat cekmis olabilir. bazisinin vucudu tahta gibi olur, kiminin ki kum saati gibi kivrimli, kiyafet de ona gore baska mesajlar verebilir :) yine de kimseye soyle giyinme demem herhalde is yerinde

Ben staj yaparken öğle yemeğini hazırlayan abla o gün ekşili köfte yapacağını, benim de stajyer olduğumu ve kendisine yardım etmem gerektiğini, çünkü firmada işlerin böyle yürüdüğünü söylemişti sadfghj
Ben de "Ben buraya şantiye stajı yapmaya geliyorum, köfte yuvarlamayı öğrenmeye değil" demiştim. Patrona bir şey sormadım çünkü şu saçmalığı duysa şok olurdu adam. Kendisinin benden fotokopi çekmemi istemişliği bile yoktu.

Başka bir yerdeki stajımda da patron işimi bitirince çıkabileceğimi söyleyip çıkmıştı. Ben de işimi bitirdim, 3 gibi toparlanırken sekreter nereye gittiğimi, neden gittiğimi sorguladı. Patronun asla böyle bir şey söylemeyeceğini söyleyip benim yalan söylediğimi ima etmişti. Sonra patronunu arayıp ağzının payını almıştı.

Yani demem o ki sizin stajınızdan sorumlu olmayan hiçbir personelin söylediklerini çok fazla ciddiye almayın. Bazıları kraldan çok kralcılık yapmaya ya da stajyerleri kullanmaya bayılıyor.
Çok aklınıza takılan bir konuysa sizden sorumlu olan personele veya gerekirse patrona sorun. Gerisine de he deyip geçin.

Hukuk bürolarında belli bir dress code yok açıkçası. Patrona göre etek boyu değişebiliyor. Bundan sonra ona göre giyinirsiniz, bozulmanıza gerek yok. Hödük her yerde hödük. Size kıyafetlerimize biraz daha özen gösterelim büronun misafirleri gereği diyebilirdi, anlardınız. dememiş. Boşverin. Erkeklerin bu özelliği ile ihtiyati tedbir talebi için hakimle görüşecek kadın avukatın bugün mini giydim, daha kolay alırım dediği bir dünyada diz üstü giymeyin zaten. Özel hayatınıza saklayın. Malesef böyle zihniyeti değiştiremiyoruz.

Gözlemledim, benden önceki stajyer transparan üstler giyiyordu o yüzden eteğin sorun olusturmayacagini düşündüm
Herşey herkeste dikkat çekmiyor. Ben de mesela kot pantolon giydim diye uyarılmıştım. Söyledim bakın başkaları da giyiyor diye. Sonra yasaklandı komple ama ben söylemesem onların farkında değiller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…