- Konu Sahibi Perihosseini
-
Temizlemeden dolapta uzun süre kalırsa kıyafetlerde uğraştırıcı lekeler ve kötü koku oluşur. Kıyafetlerinizi yüksek sıcaklıkta yıkamayın ve yüksek devirde sıktırmayın hiç bişey olmazKızlar buradaki dertlerden biraz içim şişti. Bende ufak bir dertle konu açmak istedim. Kıyafetlerimi giyemiyorum. Evet! Alışverişlerimi özenle yaparım ve çoğu kişi tarzımı beğenir beğenmeyen de çıkıyor gerçi Daha çok vintage giyinmeye çalıştığım için herkes sevmeyebiliyor. Neyse sorunum şu kombinlerimi hep özel bir gün için saklıyorum
Ve o özel gün aslaaa gelmiyorbunu şimdi giymeyim bugün önemli bir gün değil diye diye bir bakıyorum bir sene geçmiş ben çok beğenerek aldığım şeyleri hiç giymemişim. Bir diğer sorunumda giydiğim şeyi yıkamadan 2. Kez giymem. Kotlar hariç. Sanırım o yüzden de giymek istemiyorum yıkadıkca eskiyecek diye kıyamıyorum var mı benim gibi böyle deliler? Bunu nasıl aşabilirim.
Mesela çalışırken şık ceketler almıştım. Bunu önemli bir toplantıda vs giyerim diye diye toplasanız yılda 1 anca giymişimdir.
Yok hayır doğru yapıyorsunuz tabiki.Valla size bravo cevap veriyorsunuz ben üşeniyorum artık kendimi anlatmaya. Hergün toplu taşıma kullanıyorum ve sanki insanların ve otobüsün kokusu kiyafetlerime siniyor. Bunu insanlara anlattığında garipsiyorlar
eee beni anlatmişsin tam...Benim de çocuklarım var tabiki günlük kıyafetleri her gün değiştiriyoruz tabiki çocuklu olan kişiler tertemiz kalamaz ancak burda arkadaşlar komple tüm kıyafetleri her gün yıkamaktan bahsediyor sanki öyle yapınca müthişşşş temiz pak insan olduklarını ispatlamış olacaklar ya!Bir de bu kişilerin evlerini görmek lazım kendileri gıcır gıcır pırıl pırıl parıldarlar her gün yeni temiz giyinmekten ancakkk yatak odaları banyolarını bir de görmek lazım hani çoookkk temizler ya.Bence temizlik bir bütündür öyle hergün yeni kıyafet giymekle bir giydiğini bir daha giymiyorum diye övünmekle temiz olunmaz NOKTA
Aynı benim ablam.Kardeşim de aynen böyle. Ust katimda oturuyor bazen birbirimizden ödünç aldığımız oluyor.Bana çok demistir 'abla onu evde giyinmiyorsun insallah' diye'Yakisirken giymek lazim' cevabini alir:)
Ben de ona 'neden şu kıyafetini/cantani/saatini sakliyorsun' çok demisimdir, kız öğretmen, resmen en şıkları dolabında saklıyor.Benim lise caginda öğrencilerim olsaydi extra bir özenirdim heralde
Haklısınız ben de her gün metrobüsle otobüslerde sıkış sıkış gidip gelsem tüm kıyafetlerimi yıkarım komple ona sözüm yok konu yanlış yere saptı:))) Allahım hepimizin yardımcısı olsun hayat zor..Yok hayır doğru yapıyorsunuz tabiki.
Ne bileyim yorum sahibi arkadaş bir de evlerine bakmak lazım falan yazmış ama benim evimde miss gibi. Galiba kendisi çalışmıyor ya da çok dışarı çıkmıyor o yüzden empati yapamadı. Dışarı çıkmayan, sürekli toplu taşıma kullanmak zorunda kalmayan bilmez yani. O dışarının tozu toprağı sana geçiyor neticede. Toplu taşımada bir sürü insanın yanında ayakta bekliyorsun onların kokusu geçiyor, ortamın kokusu da üstüne siniyor. E yıkamak çok normal. Ben evimde de böyleyim, sizde öylesinizdir eminim. Haftada bir yorgan yastık nevresim ne varsa yıkarım. Bu aşırı pis oluşumuzdan değil tam aksine aşırı temiz oluşumuzdan kaynaklanan bir durum.
Marie Kondo yöntemi bu açıdan da işe yarıyor. Kıyafetlerde de bakınca, dokununca sana sevinç vermeyen her ürünü tek tek ayırıp elden çıkardığın için, geriye sadece gerçekten şık bulduğun içindeyken iyi hissettiği n parçalar kalıyor. Mecburen hep onları giyiyorsun.Kızlar buradaki dertlerden biraz içim şişti. Bende ufak bir dertle konu açmak istedim. Kıyafetlerimi giyemiyorum. Evet! Alışverişlerimi özenle yaparım ve çoğu kişi tarzımı beğenir beğenmeyen de çıkıyor gerçi Daha çok vintage giyinmeye çalıştığım için herkes sevmeyebiliyor. Neyse sorunum şu kombinlerimi hep özel bir gün için saklıyorum
Ve o özel gün aslaaa gelmiyorbunu şimdi giymeyim bugün önemli bir gün değil diye diye bir bakıyorum bir sene geçmiş ben çok beğenerek aldığım şeyleri hiç giymemişim. Bir diğer sorunumda giydiğim şeyi yıkamadan 2. Kez giymem. Kotlar hariç. Sanırım o yüzden de giymek istemiyorum yıkadıkca eskiyecek diye kıyamıyorum var mı benim gibi böyle deliler? Bunu nasıl aşabilirim.
Mesela çalışırken şık ceketler almıştım. Bunu önemli bir toplantıda vs giyerim diye diye toplasanız yılda 1 anca giymişimdir.
Aynı benKızlar buradaki dertlerden biraz içim şişti. Bende ufak bir dertle konu açmak istedim. Kıyafetlerimi giyemiyorum. Evet! Alışverişlerimi özenle yaparım ve çoğu kişi tarzımı beğenir beğenmeyen de çıkıyor gerçi Daha çok vintage giyinmeye çalıştığım için herkes sevmeyebiliyor. Neyse sorunum şu kombinlerimi hep özel bir gün için saklıyorum
Hayat kısa giy o elbiseleri ömür geçiyor be gülüm:)Kızlar buradaki dertlerden biraz içim şişti. Bende ufak bir dertle konu açmak istedim. Kıyafetlerimi giyemiyorum. Evet! Alışverişlerimi özenle yaparım ve çoğu kişi tarzımı beğenir beğenmeyen de çıkıyor gerçi Daha çok vintage giyinmeye çalıştığım için herkes sevmeyebiliyor. Neyse sorunum şu kombinlerimi hep özel bir gün için saklıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?