Kız adın dula çıkmadan gel kızım!!!

Seni oldu bittiye getirmek istemişler.
Başaramadıkları her defasında senden vazgeçmişler.
Böyle durumlarda,mutlaka damadın kötü bir alışkanlığı,kötü bir geçmişi,maddi durumu veya saklanan bir hastalığı olduğunu düşünürüm.
Bu kadar karga tulumba olması bana bazı şeylerin saklandığını düşündürdü.
Sen de önceki ilişkinden çıkar çıkmaz kendine gelmeden kısmet buldum sanıp gözü kapalı atlamışsın.

Yalnız ailenin gösterdiği sebep de düşündürücü :

"Ben sözlüm ve ailesi düğünü mayısta isterken; abim ve annem borçlarımız olduğu, eve katkıda bulunmam gerektiği için düğünü 1,5 yıl sonrasına istediler"

olayların gelişme şekli bana çok abuk subuk geldi.siz nerde yaşıyosunuz o nasıl ana baba 1 haftadır tanıdığın insanla evlenmene müsade ediyolar?çok ilginç gerçekten bi o kadar da saçma.
ayrıca da çabuk başlayan ilişkiler çabuk biter..şaşırmadım sonuna.

Arkadaşlar günaydın. Yazılan her yorumu okudum. Hepiniz çok sağolun. Yalnız ilk önce şunu açıklayım ki; o raporu o adam istediği için almadım. Ben oğluna çok sert ve kesin bi dille söyledim. Beni öldürsen böle bişeyi yapmam ne sen istiyosun ne de baban istiyo diye. Herkes haddini bilecek dedim. Nişanlım gözüyle baktığım o şahsiyette bana aman hayatım boşver babamı ya derken içten içe o da istemiş.. Bunların hepsini geri ailemin yanına geldikten sonra öğrendim ben.. O raporu alma amacım onlara dava açacağım zaman bunuda öne sürmekti. Yoksa ben kendimden emin değil miyim? Tabiki eminim.. Gururum ne sizin ne de onların tahmin edemeyeceği kadar çok yıkıldı.. Ben biliyorum ki rabbim olanları cezasız bırakmayacak.. Ama bunu bilmeme rağmen canım çok çok acıyor Ve o nişanlım olacak şahsiyette kız kardeşine; dou_you_wanna dan utandığım için tlfnlarına bakamıyorum biliyorum ki ben haksızım diyomuş.. Dünde beni aramış nie kız kardeşimin lafıyla hareket ediyosun ben hiç mutlu değilim zırvaları atarken tlfnu yüüzne kapadım. En kısa zamanda hattımı değişiyorum. İş yerindeki müdürmde olayı en ince noktasına kadar bildiğinden ve yapımı karakterimi bildiğinden çöktüğümü anladı. Sağolsun bir hafta izin verdi..

Zaten benimde anneminde en başından beri anlayamadığımız nokta sanki ayağımızın altına bi sabun konulmuşta kayıp gidiyoruz.. Ama bizim bu konuda ağzımızı dilimizi elimizi kolumuzu bağlayan şey ise; benimle evlenmek isteyen kişinin bize verdiği güvendi.

Genelde ılımlı yorumlar yaparım ama bu sefer "hata yapmışsınız" diyeceğim. Ha, karşı taraf hatasız mı? O taraf daha beter, o ayrı...

İlk dakikada ilan-ı aşk, ilk gün evlenme kararı, ikinci gün aileye açılma... Normalde bunların yıl ya da en azından ay bazında yaşandığını düşünürsek ne ara karşı tarafa bu kadar güven duyduğunuzu anlayamadım. Bunu "bunların sebebi ona duyduğumuz güvendi" dediğiniz için söylüyorum. Yani insan örneğin işyerinden biriyle arkadaş oluyor da bir ev ziyareti için en azından aylar geçiyor. Siz ilk günden adamı ömür boyu en mahreminize almaya karar vermişsiniz. Çok klasik olacak ama bu adam sapık da olabilirdi katil de... Hele ki 2 ay önce yıkıcı bir ilişkiden çıkmışsanız daha da zor güvenmeniz gerekirdi ama işte içimizdeki o sürekli "hayatımın aşkını bulup sonsuza dek mutlu yaşayacağım" diyen taraf bazen en büyük düşmanımız oluyor.

Uzun lafın kısası, niyetim kınamak değil asla. Sadece temelsiz bir güvenin size yaşattıklarına üzüldüm. Bir ayakkabı almak için 3 kere 5 kere düşünüyoruz, bir yabancıya ömür boyu evet demek biraz daha zahmetli olmalı.

Pessssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ben 1.5 yıllık kayınpederimin numarasını bile bilmem bu ne laçkalık baştan sona saçmalık yaa

amcalar yengeler babadan gelen saçma telefonlar bu ne yaa, ben eşimi nerdeyse 11 senedir tanıyorum 1.5 senelik evliyim amcasını bi kere gördüm te Allahım yaldır yaldır onların şehrine gitmek ne, bu kadar mı istiyosun evlenmeyi bu kadar mı aşık oldun 1 haftada Allahım ben mi tuhafım nedir bu yazdıkların senin

"Buraya geldiysen bizimdin gitmeyecektin bizim artik bu ise onayimiz yoktur!" Insanlara bakarmisiniz ya sanki bir genc kizdan degilde bir esyadan bahsediyorlar

"Buraya geldiysen bizimdin gitmeyecektin bizim artik bu ise onayimiz yoktur!" Insanlara bakarmisiniz ya sanki bir genc kizdan degilde bir esyadan bahsediyorlar

namus anlayışları belli zaten, gittiyse bizden çıktı oğlumuzu seviyomuş evimize gelmiş nişanlılarmış evlenceklermiş filan umurlarında değil. sonradan başa bela olmasın diye de kızlık raporu istiyolar. allahım ne iğrenç bi aile düşman başına vermesin

derdı veren allahım dermanınıda verır
kımıne gore bu yazdıkların cok sacma erkes olaya kendı penceresınden bakar
allahım karsına senın gibi iyi nıyetlı bırını muakkak cıkaarır
sen yeterkı rabbıne sıgın canım sakı isyan etme
buyuk bı hatadan donmussun şükret
hersey cok kısa surede olabılır bende esımle tanıstım ailemle tanıstı ailesı geldı soz nısan dugun ınan 1,5 ayda gerceklestı hersey
rabbıme sonsuz sukurler olsunkı tek bır sıkıntımız yok
sende cok kısa surede tanısmıs sozlemıs ve nısanlanmıssın olmıyacagı varmıs olmamıs
okuduklarıma nazaranda iyikide olmamıs kızlık raporu isteyen o adam kendı karısındada zamanında istemısmıdır cok merak edıyorum
hersey 2 damla kan parcası olamaz,senın hatan o raporu cıkarman ve nısanı kendı ailen olmadan onun ailesının yanında yapıyo olman
olsun ınsanoglu bıseyler yasıyacakkı yasadıklarından ders cıkaracak
sükret canım kı hersey son bulmus

senin çoğu konunu biliyorum.
ve inan anlamıyorum..
bu acelen ne?
nereye yetişmeye çalışıyorsun?
birinden ayrılıyorsun aşk acısı çekiyorsun sanırken hop yeni biri..
herşeyi unutturdu vs...diyorsun.
ya bi dur..
hayat erkeklerden,sözlenmekten veya evlenmekten ibaret değil.
neden hayatını hep buna göre yönlendiriyorsun.
aniden birini hayatına alıyorsun ve herşey hemen olsun bitsin gibisinden söz,nişan vs..konuşuluyor.
sadece sen değil ailende böyle anladığım kadarıyla.
en son bi konunda evlenip ayrılmış bir doktordan hoşlandığından bahsetmiştin.
bu o mu bilmiyorum ama ben sadece genel manada şunu söylemek istiyorum.
sen çok aceleci davranıyorsun.
hayatına giren kişiyi hızlı seçip hızlı sokuyorsun,
haliyle tam tanımadığın için sonra sen üzülüyorsun.
karşı taraf tabiki suçlu...
ama ben sana takılıyorum çünkü çok hızlı yaşamaya çalışıyorsun.
laf bedava...
adam tek ayak üstünde öldüm,bittim der,inanırsın..evlilik böyle mi kuruluyor sanıyorsun?
lafa söze aldanma.hal diline bak evvela.
sözüyle özü bir mi onu öğren.
yeterince tanımadığın adamın bulunduğu şehre gitmene zaten girmiyorum.
herşey saçma şu anlattıklarında.
annenin onu bir anda nedense çok sevmesi,sonra onların hemen gelmesi,senin gitmen,akrabalarının işe karışması,abinin hareketleri..
inan hepsi birbirinden garip ve aklım almıyor.
sana tek diyeceğim,kendini değiştir.
yoksa inan daha çok üzülürsün.

Sen şimdi bu olayda sevgilinin babasını mı suçlu görüyorsun.Onun entrikaları mı sizi bu noktaya getirdi?
Eğer sırf sen üzülme diye yorum yazacaksam unut canım seni seven birini bulursun der geçerim.Çünkü bazı üye arkadaşlar yapılan yorumlara,konu sahibine yüklenilmesine kızıyorlarda.İnsan ne yazacağını da şaşırıyor.

Bak tatlım,sana şu an yazdığımız eleştirisel yorumlar seni belki üzer ama,ileride başkası tarafından üzülmemen için bu kadarcık üzüntüyle kal.O yüzden samimi olarak gördüğüm hatalarını yazacağım ki,ders olsun bir daha kendine bu kötülüğü yapmayasın.
Yıldırım aşkı diye birşey yoktur.İnsanın sadece görüntüsüne,bir anlık iki güzel lakırdısına tav olmaksa aşk,yıldırım aşkı odur.
Sen zaten psikolojik olarak kendini aşık olmaya şartlandırmışsın.Çünkü diyorsun ki,2 ay önce ilişki bitirdim.Allahım karşında düzgün doğru birini çıkar diye dua ediyorsun.Karşına çıkanada yıldırım aşkıyla tutuluyorsun.Kaç yaşındasın,nedir bu evlenmek,bir erkeğe bağlanmak çabası.Daha 2 ay önce bitmiş bir ilişkinin izleri ne çabuk silinmiş.1 günde nasıl aşık olup,ikinci gün bu kadar yol alıyorsun.Daha kendin tanımadan annenle konuşturmalar,araya ailelerin girmesi,sözler,niaşnlar,kaçmalar......Yabuevlilik meselesini ne kadar basite indirdiniz.Biz şurda birkaç ay çıkana daha erken diyoruz.Ailene hele hiç akıl erdiremedim.Ya sen kız evlatsın.Bu kadar kolay mı kızı hemen yangından mal kaçırır gibi vermek.Bak Türkiye de yaşıyoruz.Sorgulayan millettir bizim milletimiz.Bu aile neden böyle apar topar veriyor der,erkek içinde,bunu neden apartopar evlendiriyorlar diye sorarlar.Kızlık raporu istemesini de buna bağlıyorum ben.

Canım sen bu yapılanları kendine nasıl yakıştırdın.Daha dün tanıdığın adamın telefonda gel demesiyle,bir lafıyla aileni,kendi gururunu çiğneyip bir solukta otobüse atlayıp nasıl yanına gittn.Bak kızların başına gelen kötü olaylarında çıkış noktaları böyle oluyor işte.Ya bu kadar mı safsın.Ailen olmadan sana yüzük takıyorlar.Nişanlın sanki malmısşın gibi annene,gönderiyorum,geri alırım...Bunları kendine yaptıran kendinsin.Sen kendine değer vermezsen başkası da vermez.Sen aileni hiçe sayarsan,başkası da sayar.Gidip doktordan kızlık raporu almak ne demek.HER NE SEBEPLE OLURSA OLSUN sen bunu kendine nasıl yapıyorsun.Yok mahkemede delil bilmem ne.Geç güzelim bunları.Uyan artık.Kimseye yaranmak veya birşeyleri ispatlamak için uğraşma.
Gencecik insansın.Lütfen aklını başına al.İnsanın kendine yaptığını,bütün dünya toplansa yapamaz.Sen o evde kalsaydınçYarın açtığın konuda,tanımadan evendimkaynanam kayınpederim şunu yaptı,gelinlik bile giymedim dersin.Biraz insanın kendi elinde bazı şeyler.
Boşuna denilmemiş.TEDBİR KULDAN,TAKTİR ALLAH'TAN.İşine gücüne bak.Tahsilin yarımsa tamamla.Kendi ayakların üzerinde durmayı öğren.Evelenecek olgunluğa geldiğinde de,iyicene tanıdığın fikirlerinin uyduğu insanla acele etmeden layıkıyla telinle duvağınla,ana babanın rızasıyla evlen.

yazdıklarınızı okuyunca acı çeken ve mağdur bir genç kızdan ziyade koca düşkünü bir ergen canlandı gözümde. bunu sizi kırmak için söylemiyorum yaşadıklarınız elbet ki kolay değildir ama uzaktan bakan biri için o kadar normal geldi ki bana bu kadar hızlı başlayan bir işin bu kadar hızlı sonlanması.

bilemiyorum olayların içinde olduğunuz için mi bu kadar otokontrolden yoksunsunuz yoksa normal haliniz mi bu her şey baştan aşağı çok saçma ve çok yanlış. ikinci gün evlenmeye karar verme hem de eski sevgiliden ayrılalı henüz 2 ay olmuşken, tek başına kalkıp gidip nişan yapma, adamın babası amcası tüm sülalesiyle samimi olma, bi yanda da paranızı yemek için sizi evlendirmek istemeyen bir aile...

bilemiyorum bana hepsi garip geldi ve hata üstüne hata yapılmış.

ayrıca arkadaşlar da yazmış başlık çok itici, dul kadın olmak toplumda dışlanmayı gerektirecek bir durum değil. sizin yaptığınız hataların tekini bile yapmadığı halde evliliğini bitirmek zorunda olan kadınlar var onlar daha mı suçlu yani? bakire kadın masum da bekaretini kaybeden kadın suçlu mu?

zihniyetinizdeki sorun hayatınıza da yansıyor maalesef siz bu kafayı değiştirmezseniz daha çok yıpranırsınız.

Elini vermişşin,kolunu kaptırmışşsın adeta..
ailenle birlikte hareket etmeliydin en başından,onun ailesiyle değil..
sevgilin dengesiz,kararsız,babası bi tuhaf,neyine güvendin de aileni bırakıp yanlarına kaçtın apar topar??
yok bekaret raporu istemeler,sanki herşey tamam bir o eksik ki boyle bişey ister mi?hiçmi utanmaz kayınpeder gelininden bu ne yüz göz olma..
bak ne oldu yine ailenin yanındasın,erkek çok ama aile gibisi yok,kımsenın iki çift tatlı sözüne kanıpta kendini böyle düşürme,sen yalnız değilsin ailen,aslan gibi abin var,işine gücüne bak bu defteri açılmamak üzere kapat...

Benden sana tavsiyem : karsina cikan erkeklerle evlilik hayaleri kurma hemen. Ilk tani ve baskalarinada sans ver. Burda bende cok hata yaptim. Hayal kuruyorsun umut ediyorsun beklentilerin oluyor. Karsindaki adami iyice tanidiktan sonra okuzun teki cikiyor. Anlatabildimi.. 10 kisiylen konus 1 kisiyi sec. Acima kimseye.

durumunu okuyunca halime şükrettim

bu nedir böyle türlü türlü entrikalar sanki 20 yıl içinde olan olayları 1 hafta da yaşıyor gbisin

ailenede,arkadaşlarınada mahçup oldun kendine bile mahçup olmuşundur kanım dondu inan okurken

acele işe şeytan karışır derler durum o yani.
tamam çok aşık olmuşssunuz falan ama keşke biraz ağırdan alsaydınız kendinizi,
insanlar çok çabuk elede ettikleri şeyin kıymetini bilmiyorlar ne yazık ki...
umarım karşınıza sizi gerçekten seven sahiplenen adam gibi adam biri çıkar,

Konuyu okurken hayret üstüne hayretle bitirdim hikayeni.
Seni görür görmez evlenmek isteyen bir insana nasıl güvendin hayret ediyorum.
Ailenin de onlara yardım etmen için senin evlenmene karışmalarına da hayret ediyorum.
Kayınbaba müsveddesinin de gelini vasfındaki kızdan bekaret raporu istemesine de hayret ediyorum.
Evleneceğin adam kılıklı erkek çocuğunun da babasının lafına bakarak kendi kararlarını veremeyişine ve babasının saçma sapan bekaret raporu istemesine rağmen susmasına hayret ediyorum.
Amcasının üstüne vazifeymiş gibi sizin evlilik olayının ortasında ne demeye durduğuna da hayret ediyorum.
Senin de herşeye rağmen tamam deyip o raporu almana da hayret ediyorum.
Bu hikayede aklı başında normal biri yok mu yahu?

konuyu parça parça yazmışsınız o yorucu olmuş..
2 ay önce yeni ilişkiden çıkıp bence kendine bir nefes alma ,kalbini onarma payı bırakmalıydın.

herşey çok ama çok ani olmuş.. aileler telefonda anlaşamadı küfürleşmeler oldu demişsin. zaten bu tarz şeylerin sonu hayırlı bitmez.

kalkıp tek başına o kişinin yaşadığı yere gitmen iyi cesaret..!!! senin annenler olmadan nişan yüzüğü takılması kabullenmen saçma olmuş üzgünüm ama .. bu devirde kötü birşey de yapabilirdi o kişi sana.

abin ve annenin de düğünü eve katkın olsun diye ertelemek istemeleri bencilce olmuş.

o kişinin babasına gelince de bakire raporu değil ona akıl ruh sağlığı raporu almayı önerseydin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…