- Konu Sahibi evinincicegi
-
Merhaba arkadaşlar. Aslında büyük bir dert değil ama bir türlü cevabını bulamadığım bir sorun. Fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.
14 aylık bir kızım var. En başından beri babası bakımıyla çok ilgili. Yedirir, duş aldırır, altını değiştirir. Fakat altını değiştirmesi büyük mesele. Çevremde duyduklarım:
O kız, babasının altını değiştirmesi ayıptır günahtır.
Duş aldırırken iç çamaşırı giydir babası görmesin.
Bunun gibi bir çok örnek. Annem kayınvalidem vs. çok kişiden duyuyorum. Gerçekten çok sıkıldım.
Günah olduğunu bilsem kesinlikle yapmam. Ama net bir bilgim yok. Zaten ben evdeysem altını ben değiştiriyorum. Ama çok saçma değil mi?
Erkek bebek olsa ben nasıl değişecektim o zaman diyorum. Aldığım yanıt o başka oluyor. Erkek bebeği olan annelerin bebeklerinin altını değişmesi tuhaf mı da ben bilmiyorum. Ne bu saçma baskı. Kız ya aman aman saklanması gerek. Bıktım bu Milattan önce kalma saçma sapan düşüncelerden.
Sorun bende mi kızlar?
aynı düşüncede olduğum için tekrar paylaşacağım. bende sapık olduğu ya da günah olduğu için değil, uygun görmediğim için çok mecbur kalmadıkça yaptırmazdım. Nefis diye bşy var sonuçta, allahın hepimize verdiği engel olamadığımız.. Şeytani bi duygu bu.
benim de çocuğum yok, ama kayınvalidem yanımda hep söyler, kızın altını baba değişmez diye. vardır bir bildikleri. siz de uygulamaya çalışın nolucak. Ayrıca ulu orta yerde bebek altı değiştirmeye bende karşıyım.
Hadi kızı geçtim oğlumun özelini bile neden görsün elalem?
Sizi bilmiyorum ama ben dikkat ederim böyle şeylere..
Daha bikaç ay önce Anaokulunda bi kız çocuğunun babası tarafından baya bi istismar edildiğini duydum ya hemde adam okumuş etmiş avukat ben bu söylenene sonuna kadar destek veriyorum bnm kocam yapmaz demekle olmuyor ne kadar tanıyabiliriz ki aklından neler geçiyor nerden bilebiliriz ben özellikle o duyduklarımdan sonra kızım olsa babasına baktırtmam şeytanın işi nefsi uyanır falan düşüncesi bile korkunç...
Allahim sen koru konu sahibide yani yine eger hic vaktin olmuyorsa degistirir babasi yada yikar ama mumkun oldukca sen yapsanBir sitede gizli sekilde bir anne sormuştu.Kadin cocugunun altini degistirirken oz babasi kendi kizina bakarak "alacaksin, cakacaksin şuna" gibisinden laflar ediyormuş.Ne yapmaliyim.diye sormustu kadincagiz tabii herkes bosanmasini soylemisti.
Boyle sapık zihniyette insanimsi yaratik cok Allah seytana uydurmasin.Boyle seyleri akla getirmek bile korkunc geliyor bana.Helede babasi tarafindan.
Gecen biyerlerde okumustum kucukken erkek cocuklar icin eger bakan kadinlar farkli olursa iste bi bakici bi annesi bi babaannesi anneannesi baktiysa ilerde onlar daha cok aldatmaya meyilli oluyorlar misBu arada oğluma bakıcı baktı
Eeee altını da değiştirdi
Kadın oğlumunkini gördü şimdi ne olacak
Babası kızların özel alanına girmesin kız da babam bile oramı ellemiyor yabancı da ellemesin bilinci olsun deniyor da bunlar tuvalet eğitimi vs sonrası
Bir de gerçekten merak ettim biraz büyüyünce evde annesi yoksa çocuğun poposunu silmeyip kakalı mı bırakacakmış babası
Bunu açıkçası ben de yanlış buluyorum.
Ama baba sapık olduğundan veya günah olduğunu düşündüğümden falan değil.
Hele ulu orta yerde bebeğin (kız veya erkek) altını değiştirenlerden acaip rahatsız oluyorum.
Kızım olsaydı eşime altını değiştirtmezdim ama güvenmediğimden değil.
Zaten ben değiştir diye yalvarsam da eşim değiştirmezdi benle aynı fikirde olduğundan.
Belki topa tutulacağım ama fikrimi yazacağım
Bence de babası kız bebeğin altını açmamalı
Günah değilse de edep diye bir şey var
3 kızımında doğumundan itibaren görülmemesi gereken hiçbir yerini babaları görmemiştir çok dikkat ederim
Artık büyüdüler ve kendileri de dikkat ediyorlar alıştırmak çok önemli
Tekrar söylüyorum günah değil ya da sapıklık yaftası vurma olayı değil edep diye bir şey var biz böyle gördük
Ayrıca ben her konuda yardım aldım eşimden ama alt açma dediğiniz taş çatlasa 5 dk onuda ben yaparım ne olacak yani
Kısacası bence olmamalı
Ama herkesin fikri ve yaşantısı kendine tabii saygı duyarım
anaokulu çağındaki çocuklardan değil bebeklerden bahsediyoruz. el kadar bebeye öz babasının nefsi uyanacaksa öyle sapık bir adamla evli olmanız da abes. söylediğinizi çok saçma buldum ne kadar yanlış bakış açıları bunlar.. kızınız olmasın mümkünse hatta evli değilseniz evlenmeyin de..
Belki topa tutulacağım ama fikrimi yazacağım
Bence de babası kız bebeğin altını açmamalı
Günah değilse de edep diye bir şey var
3 kızımında doğumundan itibaren görülmemesi gereken hiçbir yerini babaları görmemiştir çok dikkat ederim
Artık büyüdüler ve kendileri de dikkat ediyorlar alıştırmak çok önemli
Tekrar söylüyorum günah değil ya da sapıklık yaftası vurma olayı değil edep diye bir şey var biz böyle gördük
Ayrıca ben her konuda yardım aldım eşimden ama alt açma dediğiniz taş çatlasa 5 dk onuda ben yaparım ne olacak yani
Kısacası bence olmamalı
Ama herkesin fikri ve yaşantısı kendine tabii saygı duyarım
Simdi islami fetvasini okudum.
4 yasina kadar anne baba farketmez her hangi bir kisitlama yokmus. 4 yasindan 10 yasina kadar ise zorunluluk hallerinde anne baba farketmez temizlik hastalik vs icin bakabilirmis.
10 yasindan sonra ise bakmamak gerekirmis. Doktor hastalik vs mevzular haric. 10 yasindan sonra kendi genital temizligini yapmasi bekleniyor.
* Ibni Abidin, Raddu'l-Mukhtar, Egypt (n.d), I, 378)
* az-Zuhayli al-Fiqhu'l-Islami wa Adillatuh, 2. Edition, Damascus 1405/1985, I, 5
Ayyyy ne alaka yaa beni babam yıkardı küçükken ben hatırlıyorum gayet. Sapık da değiliz.
Tövbe tövbeee...
O çocuk anasından anaokulu çağında mı doğdu hayret bişey
Adamın çocuğuna nefsi uyanıyorsa ayrıca bu neden bnm hatam ki evli olmam abesmiş ve ayrıca bu olaydan etkilenmiş olduğum için neden evlenme kız çocuğun olmasın gibi laflar ediyorsun bu nasıl bir uslup bu senin haddine mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?