Kız bebeği babası mı değişirmiş?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ne demek istediğinizi bi türlü anlayamadım.

Ben bunu değilde başka bir şey duydum bir öğretmen arkadaştan.
bir çocuğun altını çok fazla kişinin değiştirmesi çocuk için iyi değil demişti.
anne yapar çok nadirde babası yapabilir demişti. aklımda kalmış.ne kadar doğru bilemıyorum.

Çocuk gelişiminde şöyle bi durum var. Bebegın altını en ufak ayından itibarn herksın içinde degıl de ayrı bı odada degstrmek gerekıyor. Bunda cınsıyet ayrımı tabiki yok kız da olsa erkk de olsa aynı. Mahremıyet duygusunun gelişmesi için. Herkesın bebegın altını degıstrmesıde dogru degil.
Ayrıca benm kızım 3 aylık babasıyla yıkıyorz ayrıca altını temızler. Ama genıtal bölgeyı babanın tam anlamıyla temzletemıyecegını düşündügümden o bölgenın temzlıgıyle anne ilgilnmeli dıyorum. Nacizane fikrim böyle.

Yegenim var 4 yasinda. Annesinden cok abim altini degistirmistir, banyosunu yaptirmistir. Hep anne yapamaz ki, o cocuk tek basina dogmadi sonucta. Anne baba esit sorumluluk almalilar.

Elbette ben belirli bir yastan sonra bunlara da dikkat edilmeli. Boyle ortalik yerde cocugun kiz olsun erkek olsun altini degistirmeye calisanlar var ki cok garipsiyorum. Cocuga mahremiyet duygusu kucuk yasindan itibaren verilmeli.Ayip nedir ogretilmeli. Dünyanın hali ortada, bir yabanci cocuga yaklasmaya calistiginda Allah korusun bunun yanlis oldugunu bilmeli.

Ve kesinlikle yukarda yorum yapan arkadasa katiliyorum. Kiz cocugunun genital bolge temizligini annedir en iyi yapan. Bir erkek cocugundan farkli olarak dikkat gerektiriyor.

3.5 yasinda kizim var dogdugundan beri babasi yikiyor. Bebekken altini da degistirirdi mahremiyet duygusunda hic sıkıntı yok. Hatta halasina poposunu sildirmeyecek kadar gelişmiş simdiden

Ilave olarak ekleyeyim, ben bu konularda biraz paranoyak bir insanim ama babasina da guvenmeyeceksek olelim yani....

Son düzenleme:
"Çok küçük çocukların avret yeri yoktur. Bunun sınırı dört yaşa kadardır. Bu yaştan küçüklerin bedenine dokunmak veya bakmak mübahtır. Sonra kendilerine cinsel istek duyulabilecek çağa kadar, yalnız haya yerleri avret yeri sayılır. Daha sonra on yaşına kadar sadece ön ve arka uzuvları ve bunların çevresi ile uyluklar avret kabul edilir. Çocukların on yaşından sonra erkek olsun kız olsun, avret yerleri, namazda ve namaz dışında, erginlik çağına ulaşmış kimselerin avret yeri gibi sayılır." [İbn Abidîn, Reddü'l-Muhtâr, Mısır, (t.y), I/378].

Şafiîlere göre, küçük kız çocuğunun avret yerleri namazda ve namaz dışında büyük kadınlar gibidir.

Mâlikîlere göre, yedi yaşındaki erkek çocuğun namazda avret yeri ön ve arka uzuvları ile uyluk kasık ve kaba etleridir. Böyle bir çocuğun bu yerlerini ergin erkekte olduğu gibi örtmesi menduptur. Namazla emrolunan küçük kız çocuğunun avret yerleri ise göbek ile diz kapağı arasıdır. Ancak bu kız çocuğunun ergin kadın gibi örtünmesi menduptur. Namaz dışında ise, sekiz yaştan küçük çocuklarda avret yeri yoktur. (ez-Zühaylî, İslam Fıkhı, 1/596).

Erkeklerin kız çocukların cinsel organlarına, kadınların da erkek çocukların cinsel organlarına bakması haram değildir. Ancak bu konularda hassas olmaları ve mecbur kalmadıkça bakmamaları tavsiye edilmiştir.

Babanın kız çocukların cinsel organına bakması ise diğerleri gibidir. Fakat baba, şehevi duyguları gelişmiş bir kızının cinsel organına bakması dinen asla caiz değildir. (Ömer Nasuhi Bilmen, Hukuku İslamiye, II/93) Bu yaşa gelinceye kadar bakması ise haram değildir.

Bu yönüyle bir babanın kız çocuğunun bezini değiştirmesi ve onu üzerinde hiçbir şey yokken yıkaması caizdir, haram değildir. Fakat bakmasının caiz olması dikkatli olmayacağı anlamına gelmez. İmkanlar ölçüsünde bakmaması ve hassas davranması daha iyidir.

http://www.sorularlaislamiyet.com/q...k-bebegin-altini-temizlemesi-dogru-mudur.html

Kız belli yasa gelince sadece babayla yıkanması aayıp oluyor yani yikanacaksa babası çamaşırını gitmeli ki bu 14 aydan daha ileride oluyor 3-5 yaş civarı diye biliyorum.​

Valla benim kizim 20 aylik babasiyla yikariz da,altini da degismesi gerekiyosa degistirir,dudagindanda oper babasi yahu o benim ne kadar evladimsa onunda evladi.Suphe duymam icin kafayi yemis olmaliyim.Ha belli bir yastan sonra tabiki dikkt etmek gerekir,ama el kadar bebeyi babasindan mi kaciricam.Tabi yabancilarin yaninda kadin olsun erkek olsun alt falan degistirmiyorum.Gecen burda biri diyordu boynundan opmusmus babasi yahu babasi evladini sevmek opmek icin benden izin mi alacak.Bazi seylerinde suyunu cikardilar artik.

Bu da doğru değil,özellikle erkek çocuklarinin cinsel bölgelerini öpmeyin sevmeyin ,art niyetli degilsiniz tabi ki ama bu durum ileride ki yasamini etkiler

seviyorum derken öpme veya farklı bişey yok.. dikkat ederim o konuya.. poposunu seviyom ama
dediğin doğru kesinlikle.. farklı şeylere açık..

Ne bu simdi??

Bunu açıkçası ben de yanlış buluyorum.
Ama baba sapık olduğundan veya günah olduğunu düşündüğümden falan değil.

Hele ulu orta yerde bebeğin (kız veya erkek) altını değiştirenlerden acaip rahatsız oluyorum.
Kızım olsaydı eşime altını değiştirtmezdim ama güvenmediğimden değil.
Zaten ben değiştir diye yalvarsam da eşim değiştirmezdi benle aynı fikirde olduğundan.

Daha bikaç ay önce Anaokulunda bi kız çocuğunun babası tarafından baya bi istismar edildiğini duydum ya hemde adam okumuş etmiş avukat ben bu söylenene sonuna kadar destek veriyorum bnm kocam yapmaz demekle olmuyor ne kadar tanıyabiliriz ki aklından neler geçiyor nerden bilebiliriz ben özellikle o duyduklarımdan sonra kızım olsa babasına baktırtmam şeytanın işi nefsi uyanır falan düşüncesi bile korkunç...

küçücük bebek bahsi geçen adam da babası
anlattıklarınız normal şeyler adam bebeğine bakıyor
biraz büyüğünce
banyo ettirmesi çıplak görmesi filan hoş olmaz da iç çamaşırı giydirip ettirirsiniz

Erkek bebekleride pipisi odaklı sevmelerini sevmiyorum mesela. Erkek çocuklarda da haya duygusu benimsetilmeli öğretilmeli ulu orta pipisi açık dolaştırmak falan çok yanlış buluyorum.

aynı düşüncede olduğum için tekrar paylaşacağım. bende sapık olduğu ya da günah olduğu için değil, uygun görmediğim için çok mecbur kalmadıkça yaptırmazdım. Nefis diye bşy var sonuçta, allahın hepimize verdiği engel olamadığımız.. Şeytani bi duygu bu.

benim de çocuğum yok, ama kayınvalidem yanımda hep söyler, kızın altını baba değişmez diye. vardır bir bildikleri. siz de uygulamaya çalışın nolucak. Ayrıca ulu orta yerde bebek altı değiştirmeye bende karşıyım.
Hadi kızı geçtim oğlumun özelini bile neden görsün elalem?

Sizi bilmiyorum ama ben dikkat ederim böyle şeylere..

sacmalamislar resmen, resmen bebek daha o hani daha buyuk olsa tama dicem ama nedir bu yaa cahillik resmen.
yani tamam cocuklarin orta yerde altinin acilmasini teshir edilmesini bende dogru bulmam. Ama bahsettigimiz kisi babasi yani. cocuk biraz daha buyuyunce bunun egitimini vermeye baslarsiniz o zaman zaten daha dikkatli olursunuz ama daha bebekmis yani sizin bakiminiza muhtac babasi olsun annesi olsun ne fark eder.

ya Allah aşkına şöyle uç şeyleri normalleştirmeyin, insaf insaf.
14 aylık bir yavru ve onun babasından bahsediyoruz burda. etraf sapık yaratıklarla dolu diye kızlarımızı babalarından mı sakınalım yok artık.

eşiniz mükemmel bir baba. Allah ağzınızın tadını bozmasın.

tabi ki belli bir yaştan sonra, bunu uzmanlardan öğrenmek gerek ama 4 yaş diye biliyorum ben, baba ile kızın; anne ile oğlun arasında bazı sınırlar olacaktır ya da en azından çocuklar özel bölgeleri olduğunu ve bunları sakınmaları gerektiğini bilecektir ama her şeyin bir zamanı var. bu ara çoğalan sapık zihniyetteki yaratıkların uydurduğu şeyler bulandırmasın aklınızı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…