- 21 Nisan 2012
- 7.732
- 8.224
- 198
- Konu Sahibi evinincicegi
-
Ayrim derken?kuranın hangi ayetinde geçiyormuş bu ayrım?
kuran'da yazmayan şeyleri fetva diye uyduranlara inanmayın.
Fetvalar Kur'an da yazmaz ki zaten.Kur'an da ayetler yazar.Fetvalar ayet hadis ve diğer ilmi bilgilerle ortaya çıkar.kuranın hangi ayetinde geçiyormuş bu ayrım?
kuran'da yazmayan şeyleri fetva diye uyduranlara inanmayın.
Canım böyle birsryin gunah olacagını dusunmuyorum nr guzel evladının tum bakımını yapıyor babası bu sevap bence... Ama guvenli baglanma adlı kitapta annelerının bebeklerın 2 yasına kadar tum bakımını yapmasının daha iyi olacagını soyluyor bunu ayıp oldugu için degıl anneylr aradaki bagı kuvvetlendirmek için
Ayrim derken?
Fetvalar Kur'an da yazmaz ki zaten.Kur'an da ayetler yazar.Fetvalar ayet hadis ve diğer ilmi bilgilerle ortaya çıkar.
Kuran da her sey detayli olarak yazmaz, peygamber efendimizin soyledikleri ve yaptiklari da kuranla beraber esas alinir.4 yaş 5 yaş 10 yaş. vs.
Kuran da her sey detayli olarak yazmaz, peygamber efendimizin soyledikleri ve yaptiklari da kuranla beraber esas alinir.
Hadis kaynaklarini yazdim zaten.
O zaman bu noktada oğluna tecavüze yeltenen anne olmadığını ama Allah korusun kızına tecavüzü gerçekleştiren sayısız baba olduğunu hatırlatırımoğlunuz varsa ya da olsa siz altını açmayacak mıydınız?
yani bu çok övündüğünüz ''edep'' sadece kız coçuklarına has bir şey değil. umarım farkındasınızdır.
muhtemel öz babasını sapık olarak gören birine bu az bile.
potansiyel sapıktan(?) koruyorum seni.
O zaman bu noktada oğluna tecavüze yeltenen anne olmadığını ama Allah korusun kızına tecavüzü gerçekleştiren sayısız baba olduğunu hatırlatırım
Bahsedilen edep imandan kaynaklı söylemdir bazı şeylere neden böyle diyemeyiz Allah öyle emretmiş deriz
Neden erkekler de tesettüre girmiyor neden kafasını örtmüyor diyebiliyor muyuz? Hayır diyemiyoruz işte kızlarımıza verilebilecek en erken yaşda edebi ve kendilerini sakınmayı verebilmeliyiz
Bu arada aşırı dinci ve türbanlı değilim araştırıp öğrenmeye çalışan kendi halinde bir müslümanım
Sen ne kadar hadsiz seviyesiz bir insansın daha olmamışsın sen bence az daha bekle
İste baba diyorsunuz da bi baba var bi baba var nasıl ayirt edecegizNesi günahmış banyo yaptırmanın, altını değiştirmenin? Ben anlamadım. El kadar bebek. Hem babası o. Babası, bebişinin tırnağına zarar gelsin ister mi? Hangi zamanda yaşıyoruz ya? Bunlar eskilerde erkeklerin yardım etmemek için uydurdukları bahaneler bence. Lütfen siz söylenenlere kulak asmayın. Bildiğiniz gibi yapın.
Allah göstermesin de, dediğiniz gibi diğer türlü bir baba olsa zaten eşi izin vermez bebeğe yaklaşmasına.İste baba diyorsunuz da bi baba var bi baba var nasıl ayirt edecegiz
Böyle saçmalık mı olurmuş?her ne hikmetse bütün günahlar da kadın/kız(bebek bile olsa) cinsine yükletiliyor .8 aylık kızım var babası herşeyi ile ilgilenir.günaha girdiğimizden mütevellit çarpıldığımız olmadı henüz.Merhaba arkadaşlar. Aslında büyük bir dert değil ama bir türlü cevabını bulamadığım bir sorun. Fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.
14 aylık bir kızım var. En başından beri babası bakımıyla çok ilgili. Yedirir, duş aldırır, altını değiştirir. Fakat altını değiştirmesi büyük mesele. Çevremde duyduklarım:
O kız, babasının altını değiştirmesi ayıptır günahtır.
Duş aldırırken iç çamaşırı giydir babası görmesin.
Bunun gibi bir çok örnek. Annem kayınvalidem vs. çok kişiden duyuyorum. Gerçekten çok sıkıldım.
Günah olduğunu bilsem kesinlikle yapmam. Ama net bir bilgim yok. Zaten ben evdeysem altını ben değiştiriyorum. Ama çok saçma değil mi?
Erkek bebek olsa ben nasıl değişecektim o zaman diyorum. Aldığım yanıt o başka oluyor. Erkek bebeği olan annelerin bebeklerinin altını değişmesi tuhaf mı da ben bilmiyorum. Ne bu saçma baskı. Kız ya aman aman saklanması gerek. Bıktım bu Milattan önce kalma saçma sapan düşüncelerden.
Sorun bende mi kızlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?