kiz cocugumu okula gondermeyecegim!!!!

bence bunları millete karşı yazacağına otur güzelce al kızını karşına dinimizi öğret ve sonra onu okula gönder

Meryem seni tanıyamıyorum son zamanlarda.Ciddi manada.
sevda ben hep aynıydm aslinda
ama benim gibi dusunmryrnlere karşı olumsuz davranmadim
fikirkerimi bir kosede bıraktım
bu durum da öyle
inandigim şeyler var ama bu brni kimseye dusman yapmaz
brn kendimse islamdan ankadigimi uygular inamdigim gibi yasarim cunku vrnim icin hayatin baska anlamu yok
o yuzden h7 k9nularda katiyim ama herkese saygim var ve dostlugum da var
b4nle birebir zut dusunrnlerle de oyle

yapmayın arkadaşım çocuğun kızı erkeğimi olur, okula göndermemek ne demek, hangi devirde yaşıyoruz , çocuklarınıza bu kötülüğü yapmayın lütfen

İnkilaplar tepeden inerse böyle oluyomuş. Bu ülkede fransız ihtilali gibi ihtilal olur mu hiç. Biz hak aramayı bilmeyiz. Hak veririz.

Ee cümleyi okudunuz ve bu hususta tepkinizi mi belirtmek istediniz? Karşıt görüşler ve bu minvaldeki düşünceler çarpışsin ve sorun çözülsün mü istediniz? Sorunun asırlardır cozulmedigini bile bile bir forumda en sonunda kapanacak olan bir başlıkta mi çözmeye meylettiniz? Aksini düşünen insanlarin kizlarini okutmasi ve dahi o kizlardan olan çocukların da ayni zihniyeti tasimasi degisim icin yeterli bir tepkidir. Siyaha beyaz katarak gri elde edebilirsiniz lakin griyi kabul etmek istemeyenlerin siyah gormesini engelleyemezsiniz. Inanclari degistiremezsiniz. Fikirler değişebilir yaşam tarzi da pekala degisebilir lakin inançlar ozellille bu denli kati temelleri varsa değişmez. Kişisel kanaatim şudur ki ben bu tür konularin tartisilmasini manasiz buluyorum. Degisim kelamla degil eylemle gerceklesir. Kiz çocuklarına verilecek egitim yardımları, ailelerine verilecek ucretsiz seminerler vs. "Kizini okutmayan yobazdir" ve benzeri cumleler o insanlarin nefretini korukler sadece. Ben okudum kizim olursa o da okuyacak. Ancak abim kizini okutmak istemezse ve okumasinin yanlis olduguna inanirsa ona nefret duyamam. Yegenime üzülür elimden gelen destegi de veririm. Lakin bundan fazlasi benim haddimi aşar. Sen yanlışsin ben doğruyum demek yerine benim doğrum bu bir de bunu dinle demeyi yeglerim. Inatla dinlemek ve kabul etmek istemezse bu onun tercihidir. Yargilamak da benim haddim değildir. Bu cumleleri bu hususta tahmin edemeyeceginiz kadar mucadele vermis ve sikinti cekmis biri olarak yaziyorum. Buna ragmen ofkemi dizginleyip nefretten uzak durabiliyorsam belki de bu hususta hiç sikinti cekmemis insanlar da pekala bunu yapabilir.
Humanist değilim. İçimde patlamaya hazır bir insan sevgisi de yok. Yalnizca fikrini sakinlikle ve saygı ile ifade etmeyi ogrenememis zatlarin sukuneti tercih etmelerini ummaktayim.

o Osmanlı Osmanlı dediğinin iç yüzünü bir bilseydin.Ama yoook şeriatla yönettiler ya en iyisi o de mi?!O kadar şeriat meraklısıysanız buyrun az aşağıda çok güzel ülkeler var tam sizlik.sonunda kırbacı cezaları yerken sırf kadınsınız diye aşağılanıp ikinci sınıf insan muamelesi görürseniz imdat cumhuriyet diye bağırmayın ama.

Son düzenleme:

bu cvp size miydi? baska bir üyeye mi???
eger sizeydiyse hoca kiyaslamaniza bakin lütfen fakat size degilde baska üyeye ise o halde o üye bana ne yazmis cevabim da niye öyle yazmisim anlarsiniz...
ve yalanda degil sadece hocalarda mi varmis??? devlet okulunda egitim alanlarda yokmuymus??? bana aksini ispat edin o halde

evet verılebılecek bır cevap bıle yok neden?çunku gercekler cok acı

Marga ile yaptıkların yeterliydi tolin.Nasıl Marga'nın topiğinin boş kalması seni o kadar gerdiyse,Margacığın ile birlik olup ortamı berbat etmen de benim için yeterliydi.

Hadi sen eksilemeye devam et.

ya ne ilgisi var. iran'da sex partileri dönüyor lüks evlerde. halbuki yakalansalar hepsi idam edilir ama bi yerde patlıyor demek ki gizli gizli yapıyorlar. korkutmak herşeyi engellemez, bazı şeyleri engeller, bazı başka şeyleri de tetikler.

Az once bir konu okudum burda.konuda en cok canimi sikan bu cumle olduhala etkisindeyim.insanlar boyle bir vebalin altina girmeyi nasil goze alabiliyorlar???nasil boyle dusunebiliyorlar???

pesin edit:kesinlekle haklisiniz.benim de kizima yapacagim en buyuk kotuluk olur.

İsin gunah vs o boyutuna girmiyorum ama esimin uzaktan akrabasi kizlarini be
Oglunuda dahil 5.siniftan sonra okutmayip kuran kurslarina verdi.hatta onlarin evine iftara gitmistik evlerinde tv pc vs hic birsey yok kocaman bitrinler dolusu kitaplar kuranlar vardi.cok sasirmistim.tamam bir insan dinine bagimli olur ama fazlasi zarar gibi.dis dunyayla pek alakalari neredeyse yok...

Simdi siizin bahsettiginiz uye ki bende okudum yorumunu

Ne icin okutmuyor?????
Dini boyutundan dolayimi yoksa hakikatten ortalik sapiktan tecavuzvuden katilden gecilmiyor diyemi....

Eger ikinci sebeptense arkadasi oooo aaaaa olurmu diye yermek yerine destek olalim
boyle korkuari varsa eger bunu tartisip cozum arayalim...

Yook
eger dini boyutdolayi ise orasina ben karisamam
Son olarak edit: benim asla ve asla hele hele bu devirde birakin yapmayi dusunmeyecegim birsey

Ne yapalim canim ortalik sapik kayniyo diye evlatlarimizin gelecegi ile mi oynayalim
yada gunahsa bile ben o gunahin vebalini cekerim

Son düzenleme:
Marga ile yaptıkların yeterliydi tolin.Nasıl Marga'nın topiğinin boş kalması seni o kadar gerdiyse,Margacığın ile birlik olup ortamı berbat etmen de benim için yeterliydi.

Hadi sen eksilemeye devam et.

içinde olmadığın olayda bıle taraf tutuyosunya başındakınden utan anladınmı hakkımıza gırdın marganın adınada konusuyorum bizim hakkımıza gırdın ve helal etmıyoruz ayrıca bide öğretmen olucaksın utanç kaynağısın

Padisahlarin icoglan haremi vardi. Bildigin oglanlarla zinaaa ediyorlardi. Simdi osmanli osmanli diye her yerde aglarken 2 kere dusun. Bak okumayinca haberin olmuyor iste. Fatih sultan muhammet haaaan bikbikbik. Azicik tarih bilin tarih. Tarihte senin dinin nasil yasanmis bir bak bakalim. Yalniz gidip icoglan hareminden cikan yazicilardan okumazsan sevinirim, el mahkum yazamamislar bazi seyleri :))

sizin mantiginizda bu cevabinizla belli oldu :))))

osmanlı şeriat ile yönetilmedi canım. ayrıca müslümanalr ve gayri-müslimler öyle çok da barış halinde yaşamadılar. eger senin zannettigin gibi olsaydı bir kıvılcımla bütün imparatorluk çabucak dagılıvermezdi.

Etme tolin.Marga da etmesin.Sanki ne hakkın varsa....Sen o olayın neresindeydin ki sanki ?

Lafını bil de konuş,ben ne Rengina'ya ne Bade'ye benzerim.

kızlar tamam kız çocukları okutulmalı ama fikrinizi desteklemek için Allahın kanunları yok falan demeyin bu ayet yalanlamak olur ve şirke girer

Etme tolin.Marga da etmesin.Sanki ne hakkın varsa....Sen o olayın neresindeydin ki sanki ?

Lafını bil de konuş,ben ne Rengina'ya ne Bade'ye benzerim.

benzemezsen nolur ne olur?!bi insana iftira atmak kul hakkına girer bılmıyosan ogren

ayy nekadar aydinmisiniz :))) siz yeterince günaha girdiginiz icin fazla yazmiyacam sizin alintilariniza var olan birseye yok demek tövbe edin tavsiyemdir ve birseyler yazm diyerek yazmayin basta arastirin da gelin yazin...vesselam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…