kiz cocugumu okula gondermeyecegim!!!!

Zaten hep bu düşüncedeki insanlar kızlarını okutmazlar. Madem okullarda kızlı erkekli haram oluyor o zaman oğullarını da göndermesinler
Ama lafa gelince oğlum kendini korur bilmem ne başlarlar
Nedir bu kızları eve kapatıp oğlanlara hayatını adama anlamış değilim
Herkes erkek doğursun o zaman üremesin insanlar

Ne günahı var kızının şimdi? İnsanlardan uzak, hep pusturularak, dışarı izinle çıkarak yaşayacak
Aman kızım kendini koru kullandırma, sevme, bakma etme diyerek
Korumak, doğruları anlatmak annelerin görevi ama hayatına engel olmak değil
Ahireti çok düşünüyorlarsa bir de bu yönden baksınlar
Şaka gibi bir zihniyet

yoo eğitim kaloteli olsun
larma istemeyenlere de bir alternatif olsun

Okul halloldu diyelim ki bence sakınca yok peki çalışma?
O mümkün olmaz.
Ve her karma eğitim göreni yaftalama lütfen karma da çok düzgün çocuklar da var.
Ayrı eğitim alan çocuklar da aynı hareketleri yapabilir.
Ve emin ol senin gibi düşünen çok azınlık kısım.

Allahın kanunları diye birşey yok bu biiiiirrrrrrr.Kuran da diğer bütün kitaplarda insanlara yol gösterici olarak gönderildi ve kanun kural değil bunlar yol gösterici kaldı ki bazı şeyleri insanlar saptırıyorlar bu da ikiiiiiiiii.tıpkı senin kadın okumasın demen gibi yahu okuma o zaman şurada yazma latin harflerini kullanma hadi 1928 den öncesine göre takıl sen.Osmanlıca yaz yok yok hatta arapça yaz sen hadi şekerim hadi.

canım her doğru her yerde söylenemez
biz susalim bence kimseye bir sry anlatamayiz

Bana Allah I'n şeriatını doğru uygulayan birtek Müslüman ülke gösterir misin?
Şeriatla yönetilen ülkelerin erkeklerin keyfi uygulamalarıyla ne hale gelebileceğini İran a Afganistan a bakarsan anlarsın.
Atam boşuna kurmamış Cumhuriyeti, İnan biz onlardan daha kötü durumda olurduk şimdi.

yaftalamwk nedir ya ben genel durumdan bahsediyorum
ve o kadar da emin konusuyirum
ayrıca kadina ozel olaj bir suru meslek var

Gerçekten öyle...

Hasta olunca kadın doktor tercih ediyorsun, ama kızını okula göndermiyorsun? çelişkiye bak...

Çok üzgünüm, kadın erkek birbirleriyle muhattap olmamalı diye bir düşünce çok garip.
Yani iki cins sadece cinsellik amaçlı mı birlikte olabilir?
Niye birlikte yaşamayı öğrenemiyoruz?
Ben erkekleri sadece karşı cins olarak görmüyorum, sadece evlenebileceğim çocuk yapabileceğim biri olarak görmüyorum. Dışarda gördüğüm hiçbir erkeğe onu arzulayarak bakmıyorum. O yüzden ayrı ortamlarda olmamız gerektiğini düşünmüyorum.

Eğitimini kendi verir ( kendi ne kadar eğitimliyse artık):44:
Diplomada gökten iner:26:
Zavallı kızda yıllar sonraaa ayakları üstünde durmaya çalışıp iş ararken cv sine Anne Üniversitesinden mezun oldum yazar....
Sonra görün gelen iş teklifleriniii

Meysa bana Allah'ı ve şeriatı anlatma.Senin üslubundaki insanlar yüzünden insanlar şeriatten korkuyor.Cennette yerin hazırmış gibi ahkam kesme bana.

cevaplayamazsin sevdacim, uslubumde gayet normal ama sen ordan nasil algiliyorsan öyledir senin icin öyledir benim icim rahat cünkü ben ALLAHin bana emrettigini yapiyorum emri bil maruf dinimi anlatiyorum ahkam kesmiyorum RABBIMin emirlerini anlatiyorum bu ahkamliksa bilmem artik hesabini sen verirsin...

bak bu ayetleri ben uydurmadim istedigin yere bak kontrol et bu yüzden sordum sana kurani nekadar biliyorsun diye bunlari bilipte ALLAHin kanunlarini karsi gelmek iste bunuda benim aklim almiyor neyse ben bana düsen görevi yaptim...

İçinde hidayet ve nûr bulunan Tevrat'ı, elbette biz indirdik. Müslüman olan peygamberler, yahudiler hakkında hükmederler, kendilerini Tanrıya adamış zâhitler, âlimler de, Allah'ın kitabını korumakla görevlendirildiklerinden (onunla hüküm verirler) ve onun Allah'ın kitabı olduğuna şahitlik ederlerdi. İnsanlardan korkmayın, benden korkun, âyetlerimi az bir paraya satmayın. Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir. maide 44

İşte bundan dolayı emrolunduğun gibi doğru ol! Beraberindeki tevbe edenler de (doğru olsunlar). Aşırı gitmeyin! Muhakkak ki O, bütün yaptıklarınızı görüp durmaktadır. HUD 112

yaftalamwk nedir ya ben genel durumdan bahsediyorum
ve o kadar da emin konusuyirum
ayrıca kadina ozel olaj bir suru meslek var

Genel durum demen bile bu anlama geliyor arkadaşım.
Yani genelleme yapman yanlış bunu demek istedim polemik değil amaç.
Aynı şey oğlun için de geçerliyse ben fikrine karışamam.
Fakat ülkenin bu kadarını yapmaya gücü yetmez şu an.
Bildiğim kadarıyla ünilisin ve bilirsin bunu.
Sadece o çocukları heba etmeyin derim verin eğitimini bildiğiniz gibi.

siz hic merak etmeyin seriat elbetde gelicek hemde mehdi as ile
bakim ozaman ne diyeceksiniz tabi ömrümüz ona yetisirse insaALLAH...

İyi de kaıdn erkeği ayırmak demek ona dini eğitimini tam verebilmek demek değil. Ben inançlı bir insan değilim ağzımdan kötü söz çıkmaz kalp kırmam. Bunları dine bağlamaya lüzum yok.

Cemaat dersanelerinde de erkek hocaların küfürleşmelerini çok duydum. Aralarında kadın olmayınca bol keseden salla küfrü.

Bana kitaptan bahsetme çünkü hiçbir kitaba inanmıyorum.

Sorun bende değil Meysa...Burada insanlara şeriat diyorsun da siyaset konusunda hırsızlık,yolsuzluk konusunda tek kelam etmedin.Dini anlatacaksan dinde bunlar yok,bunları da anlat insanlara,CHP'nin Rize mitinginin kalabalık olması batmasın paylaştığın konuda mesela.

Gerçekten öyle...

Hasta olunca kadın doktor tercih ediyorsun, ama kızını okula göndermiyorsun? çelişkiye bak...

Zaten o durum ayrı olay. Kızı okumak istediği diye evlendiren hatta öldüren bile var. Geçen vardı öyle bir haber kızı okumak için kaçıyor üniversitenin olduğu ile, abisi kızı vuruyor namusumuz iki paralık oldu diyerek. Bazılarına göre kızların okuması okulda erkeklerde aşna fişne olarak algılanıyor
Ayıp bir şeymiş gibi.
Sonrada dediğin gibi kadın doktor olsun :) beyin terk..

bu konuda kiz erkek ayrımı asla yapmam
evet uniliyim
ben isterim ki okullarimiz kalitrli olsun ve cogunlugun musluman okdugu ulkede bazi hassasiyetkere dikkat edilsin
zorunlu olmasin ama bir hak olsun
sonucta herkes inandığı icin yapıyor bunlar buna kimse karismamali

Bir konu daha dine bağlandı YaRabbi Şükür!..Yumurtalı menemen tarifi vermeye korkuyorum yeminlen biri çıkıp alta ayet döşüyecek diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…