kiz cocugumu okula gondermeyecegim!!!!

Konu kız çocuğuna evde eğitim vermekten açılmışken dine, şeriata, siyasete, ayetlere, karma eğitimin zararlarına, "git şu ülkede yaşa" laflarına kadar geldi.
Bu kadar dini irdeleyerek ayet ayet açıklama yapıp tartışmak hem kk kurallarına hem de farklı düşüncedeki insanların görüşlerine aykırı diye düşünüyorum. Herkesin hayat görüşü kendine...
Bu konu da en kısa sürede kapanacaktır zaten.

Arkadaşlar birşey rica ediyorum...bu birkaç kişinin saçma sapan fikriyle tüm müslümanları zan altında bırakmayın genel yorumlar yapmayın lütfen.....müslüman böyle olunmaz ben çok biliyorum anne si hoca deyip geçinen başı kapalı kızların ne haltlar yediğini....bende tesettürlü birisi olarak onlardan ve böyle dinimizi odak noktası yapıp ,dinin arkasına sığınıp saçma sapan yorumlar yapanları kınıyorum...bizim dinimiz böyle yobaz anlayışta değil....

Bence de hic konusmayin konustukca batiyonuz
bari bisey de bilseniz bos bos laf baska bi sey yok

konuştukça batiyonuZ nedir nasil bir uslubtur ya
neyse edepli edebinden susar cah8l brn susturdum zanneder
seninki de o hesap

iste bu ahlaksizliklar neyden kaynaklaniyor onu hic düsündünüz mü???
ve ayrica ben nerede yazmisim kizlar okumamali lazim diye nerde okudunuz???
kizlar okumasi lazim erkeklerde ama bu sistemde iste olmaz... okumamalarini düsünmüs olsaydik medreselerede yollamazdik yani...
bunlarin cözümüde cok basit seriat...
bu vakalar bu sekil yaygin olmaz can korkusuna bakin ozaman ruhsaligi bozuk olanlar nasilda sagligina kavusur olur...

Bu haberi veren ben olmasaydim keske cok uzgunum ama

Herkes musluman degil. Olmak zorunda da degil. Hayir diyelim musluman ve gunah isliyor, bu durum en son sizi ilgilendirir. Hayatimda inandigim tek istatistik su, bir insan bir seyden ne kadar cok bahsederse onda eksik olan odur.

Ben saygı duyuyorum buna.
Fakat ülke böyle diye çocukları eğitimden mahrum bırakmak benim canımı sıkıyor cidden.
Hiç okutmayıp cahil cühela olması annenin babanın da günahı olur.
Ne diyeyim umarım okullara göndermeyip evde özel derslerle iyi bir eğitim verebilirler.

siz hic merak etmeyin seriat elbetde gelicek hemde mehdi as ile
bakim ozaman ne diyeceksiniz tabi ömrümüz ona yetisirse insaALLAH...

Kardesim bu kadar seriati istiyorsan o kadar beklemene gerek yok ki elinden alan mi var yasayan ulkeler var cok istiyorsan gider yasarsin kendini niye bu kadar kasiyosun ki...
boyle konusuyonuz ya şeriat şeriat diye bu ulkeye şeriat gelse ilk kacanlarda siz olursunuz

Ben size taa gündüzden demiştim bu konunun geleceğini pek parlak görmüyorum diye hocalarımız sağolsun hic bi konuyu ayetsiz bırakmıyorlar

Kocaları üstüne 3 kadın daha getirsin,oy atamasınlar,okuyamasınlar,çalışamasınlar....İstedikleri hayat bu.

Bu millete cidden fazla hak vermiş Atatürk.Anamız ağlayacaktı alırken o hakları,o zaman böyle konuşamazlardı.

allah korusun asonsörde yanyana bir adamla beşinci kata kadar çıktığğın için kırbaçlanarak öldürülmeyi göze alıyorsun yani çok istediğin şeriatta şu an sen internette olduğun için kırbaç cezası falan alabildiğinide

Çoğunluk müslüman ama çoğunluk islamı aynı şekilde yaşamak istemiyor. Kız erkek okullarının ayrı olmasını isteyecek çok az bir kesim var. Türkiyenin çoğunluğuyla aynı dine mensup olman aynı hassasiyetlere özen gösterdiğin anlamına gelmiyor. He o da yapılsın. Ama ondan sonra gelip karma okullara fuhuş yuvası gözüyle bakılmasın.

Zamanında annelerimiz babalarımız liseyi kız lisesi erkek lisesi diye ayrı okumuş hep. Ben daha hiç kimsenin ağzından bu güzel bir şeydi dendiğini duymadım. Lise bittiğinde birbirleriyle arkadaşlık etmeyi bilmeyen insanlar..

evet olmak zorunda degil osmanli zamaninda da kac sene müslüman olmayan müslüman vs. bir arada yasadi???
sariati yasamak icin müslüman olmak sart mi??? seriat nedir ALLAHcc kanunlaridir... o kanunlar yasansa bu kadar millet hakkimiz yeniliyor diye yakinmazdi

konunun dine baglanmasına şaşırmadım çünkü ülkemizdeki din hayatın her alanı hakkında yorum yapan bir din. o yüzden her konuyu dine baglayabiliyorlar. bu kaçınılmaz...

ben kız çocuklarının okutulması konusunda yaptıgım yorumları dinle alakasız bir şekilde yapmıştım aslında ya neyse...

bu arada karma egitimi de pek desteklemiyorum ben. bunun da dinle bir alakası yok. ama onu da dine baglayıvermişler bile çoktan

Şeriat istemen ülkedeki diğer farklı görüşlere haksızlık olmaz mı?
Bak ben seni anlıyorum,böyle bir eğitim istemeni anlıyorum,senin görüşüne uygun okullar açılsın diyorum destekliyorum fakat toptan şeriat gelsin demen benim ve birçok kişinin görüşüne karşı gelmen demektir.
Beraber yaşamayı öğrenmeliyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…