Rana bi tanidigimizin kizinin adi.o yuzden o isim olmaz :) yorumunuz icin tesekkurlerKizim 6 aylik ismi Rana , isminin anlami cekici kadin demek ama internete bir cok anlami var..
Mrb kiz cocugu olan anneler.kizimiza isim bulma konusunda kararsiz kaldik esimle.sizin kizlarinizin isimleri neler.birde anlamininida biliyosaniz yazarmisiniz.bize isim konusunda cok yardimci olmus olacaksiniz.tesekkurler simdiden
tesekkurler cevabiniz icin:) dusunucez bu ismiAlmina: AL VE MİNA ‘ DAN OLUŞMUŞTUR.AL VE MİNA OSMANLICADIR. ALMİNA GÜNEŞ TUTULMASINDAKİ KIZILLIĞADA VERİLEN ADDIR.KİMİLERİ BU ANLAMI ALMİRA OLARAK TANIMLASADA ASILI ALMİNA DIR.AYRICA MİNA İSMİ MUBAREK MİNA DAĞINDAN DA GELDİĞİ İÇİN TEMİZLİĞİ,BERRAKLIĞI,SAFLIĞI ANLATMAKTADIR.
SADECE KUTSAL TOPRAKLARDA YETİŞEN ENDER KIRMIZI ÇİÇEK…AL-MİNA KIRMIZI MİNA KUTSAL YER NARİN,KIRILGAN AYNI ZAMANDA HIRÇIN BİR ÇİÇEKTİR.
almina köken olarak da türkçe bir isim ve kızıl elma anlamına gelir. eskiden türk hakanlar kız çocuğu olduğu zaman almina ismini verirmiş. yani almina eski türk toplumunda prenseslere verilen isimdir. soylu ve güzel anlamına da gelir. bozkurt efsanesinde geçer. Almina isminin anlamı arabistan da bulunan mina dağının zirvesinde yetişen kırmızı bi çiçektir ve arap kökenli bi isimdir.
Anlam olarak bunları buldum. :))
Eşim buldu bu ismi, ilk başta değişik gelmişti yadırgamıştım ama şuan çok kibar geliyor, kızıma çok yakıştırdım. :))
Kızımın adı Nesibe Betül.Nesibenin anlamı soylu ve soyu temiz. Betül'ün anlamı iffetine düşkün iffetli kadın evde hz Meryem annemizle Fatma annemizin ünvani.Mrb kiz cocugu olan anneler.kizimiza isim bulma konusunda kararsiz kaldik esimle.sizin kizlarinizin isimleri neler.birde anlamininida biliyosaniz yazarmisiniz.bize isim konusunda cok yardimci olmus olacaksiniz.tesekkurler simdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?